Ja sam imala Tommee Tippee izdajalicu i odmah i njihovu bocicu koja ima dudicu najslicniju dojci. Boze me sacuvaj sto sam ja bila smotana s tom bocom 🙈 Pokusali par puta dat mu kao na bocicu da mogu ja otic kod frizera. Na kraju nista od toga. Kud mi je bocica bila problem tud se nisam mogla
dovoljno izdojit. On je sebi navukao masu mlijeka i bas sam imala. Prva 2 mjeseca je dobio po kilu i pol. A ja mogla izdojit ukupno 20-30ml. Ono, nista. I ja sam planirala setnje. Nahranim, zaspi i ja odem van. A rijetko smo bilo vani duze od 2 sata (zimska beba) da bi ga morala vani dojiti. Kad je doslo lijepo vrijeme bio je veliki pa sam ga dojila i vani ali kad su veci to je lakse. I da, ako imas prekak letdown samo se malo rucno izdojis i to je to.
Cinammom, Trudysuper za dobar pregled 🤗
Slazem se sa bebac i mrvicakvezano za dojenje i flasicu. Svima bih prepoucila da pogledate rodin video na yt Mlijecne staze i mnogo stvari cete nauciti i izbjeci moguce greske u pocetku. Ja mnogo istrazujem o dojenju i mislim da veci strah imam od toga, nego od poroda, bas zbog prevelike zelje da uspije. Zato ne planiram kupovati flasice niti adaptirano mlijeko (za svaki slucaj da imam kuci) jer time bih dokazala da odustajem vec, iako nisam jos ni pocela. Uglavnom, sve je u tih par videa super objasnjeno.
Uzmi za svaki slucaj vjeruj mi 😂 to sam ja napravila dosli doma 30.12 31.12 sam docek nikad necu zaboravit koliko se on derao jer je bio veliki a jos nije krenulo mlijeko kako treba k bio gladan. Dosta rec da smo za docek u 22h preokrenuli pola grada i jedva kod prijateljice nasla paket ad. Ne krene svima mlijeko odmah. Moj je rodjen sa 4080 i on je trazio u startu puno za jesti. Pa je dobijao ad prva 4 dana 2x na dan na zlicicu dok meni nije krenulo kako treba 🙂taj stres necu ponavljati nego kupiti malu kutiju zlu netrebalo. Ono me kostalo pola zivota. Place on, placem ,ja muz lud 😂😂😂
Ja sam imala Tommee Tippee izdajalicu i odmah i njihovu bocicu koja ima dudicu najslicniju dojci. Boze me sacuvaj sto sam ja bila smotana s tom bocom 🙈 Pokusali par puta dat mu kao na bocicu da mogu ja otic kod frizera. Na kraju nista od toga. Kud mi je bocica bila problem tud se nisam mogla
dovoljno izdojit. On je sebi navukao masu mlijeka i bas sam imala. Prva 2 mjeseca je dobio po kilu i pol. A ja mogla izdojit ukupno 20-30ml. Ono, nista. I ja sam planirala setnje. Nahranim, zaspi i ja odem van. A rijetko smo bilo vani duze od 2 sata (zimska beba) da bi ga morala vani dojiti. Kad je doslo lijepo vrijeme bio je veliki pa sam ga dojila i vani ali kad su veci to je lakse. I da, ako imas prekak letdown samo se malo rucno izdojis i to je to.
Tako i ja nikad vise od 20ml nisam izdojila (probala 3-4x) i odustala. Nije mi imalo zapravo ni smisla.
A dojila sam od prvog dana vani. .on je do 7 mj imao 9700 mislim 😂 do 6 samo dojen hehe
Bebac haha vjerujem, samo me tjesi to sto se ovdje ostaje 3 dana u bolnici nakon prirodnog porodjaja, pa si mislim da ce do tad doci mlijeko, a nemam praznika oko termina haha. Svakako cu slusati savjete vas koje ste dojile i imate iskustva. Uz aventovu rucnu pumpu dodje mala bocica za bebu, je li tako? Ja sam nju isto planirala uzeti za slucaj mastitisa i prevelike laktacije, da sebi olaksam.
mimoza mozda ti i nece trebati izdajalica da si olaksas. znaci, kad osjetis da su ti prepune cice, otusiras ih sto toplijom vodom ili ja sam rucnik namocila u vrucu vodu i onda stavila na cice. ta toplina opusti mlijecne kanalice. i onda sam rukom izdajala da popusti taj pristisak. ako je bila neka kvrzica nju sam masirala. i onda kad to napravis hladna voda na cice ili hladni rucnik. znas sta, u pocetku to samo bude. brzo ti se uspostavi ritam ponude i potraznje i onda to ide puno lakse. Takodjer, bradavice ce ti biti kaos u pocetku, a izdajalica nimalo ne doprinosi njihovom zacjeljivanju. moja preporuka svima je purelan mast za bradavice. ne treba se ispirati prije dojenja. ja sam si stalno mazala cice. to ponijeti i u rodiliste. necu lagati, to boli u pocetku u vrazju mater. ali isto to brzo dodje na svoje!
e i da, kad su cice prepune malo ih sama izdojis i uvijek ne najbolje da to sve beba izvuce. e taj osjecaj olaksanja kad beba posise to mlijeko ajme meni... i onda ta razlika u velicini sise 😂 tocno znas koja sisa je sad na redu 😂😂
Zuza koliko pomazu sesirici za bradavice? Ja nemam problema sa uvucenim bradavicama, naprotiv, velike su i lako se izvuku, ali zbog ragada i drugih problemcica, je li se trebaju imati sesirici takodje za svaki slucaj? Jesu li tebi trebali?
Cure, imate li iskustva s izdajalicama i koje su vam se pokazale najbolje? Mehanička ili električna? Koja marka?
Jeli istina da se dijete odvikne od sise ako mu se proba dati majčino mlijeko na bočicu?
Ako ne mislis iskljucivo izdajati i onda mlijeko davati na bocicu, vec sw izdojit tubi tamo, smatram da ti je dovoljna obicna rucna izdajalica...ja sam od sogorice dobila aventovu i super mi je bila, kasnije sam kupila mislim chicovu, kap mlijeka nisam na nju uspijela izdojit.
Moje misljenje je ako povremeno bebi das bocicu nista se nece desiti, pod tim mislim cca jednom tjedno ili rijede. Beba dojenjem uvijek izvuce vise nego sto se izvuce izdajanjem i mislim da postoji veliki rizik da ti se smanji kolicina mlijeka ako se precesto kombinira..ali ovisi po meni i o otpustu mlijeka, nekim zenama ide lakse, nekim teze..kod mene mlijeko ide bas teze, nikad mi se nije desilo ni da bi mi procurilo iz cice kako se nekim zenama zna desavati. Mislim da u tom slucaju pogotovo mozes izdojiti manje nego sto moze beba povuci.
S prvim nisam mogla nista izdojiti, on je prvih 6 tjedana doslovno visio na meni non stop, ja se nisam mogla 15min otic otusirat i on bi krenuo vrisat, obvezno je cica morala biti u ustima, jeo, ne jeo..a kad se to malo popravilo opet je cesto dojio i nisam imala se kad izdojit...prestresno mi je to razdoblje bilo 😅 a drugi je fino prva 3 mjeseca spavao i svaka 2,3,4 sata se budio za papicu, nisam mogla doci sebi od pozitivnog soka, samo sam cekala da krene na gore 😅 svaki put bi mu naizmjenicno davala jednu ciku a iz druge bi se izdojila i to spremila u zamrzivac. I kad bih npr sa starijim otisla nekamo, tata je nahranio bebaca. Kad je malo porastao poceo je traziti obe cike u jednom podoju i tad sam se prestala izdajati ali sam vec imala pristojnu zalihu izdojenog kad zatreba..
mimoza mozda ti i nece trebati izdajalica da si olaksas. znaci, kad osjetis da su ti prepune cice, otusiras ih sto toplijom vodom ili ja sam rucnik namocila u vrucu vodu i onda stavila na cice. ta toplina opusti mlijecne kanalice. i onda sam rukom izdajala da popusti taj pristisak. ako je bila neka kvrzica nju sam masirala. i onda kad to napravis hladna voda na cice ili hladni rucnik. znas sta, u pocetku to samo bude. brzo ti se uspostavi ritam ponude i potraznje i onda to ide puno lakse. Takodjer, bradavice ce ti biti kaos u pocetku, a izdajalica nimalo ne doprinosi njihovom zacjeljivanju. moja preporuka svima je purelan mastza bradavice. ne treba se ispirati prije dojenja. ja sam si stalno mazala cice. to ponijeti i u rodiliste. necu lagati, to boli u pocetku u vrazju mater. ali isto to brzo dodje na svoje!
Ja sam isto koristila purelan, ali frendica je koristila i mam komprese i veli da su jos i bolje, oboje je probala 🤷
Zuza koliko pomazu sesirici za bradavice? Ja nemam problema sa uvucenim bradavicama, naprotiv, velike su i lako se izvuku, ali zbog ragada i drugih problemcica, je li se trebaju imati sesirici takodje za svaki slucaj? Jesu li tebi trebali?
Ja ih nisam nikad koristila, ali sam znala cuti od zena da na koncu samo smetaju, drugima pak pomognu...ti ih kupi i imaj uz sebe, ali moj ti je savjet da prvo probas bez icega pa ako dode do nekih problema uvijek ih mozes staviti..
Sortiraj odgovore
Najstariji