Danijela mislim da je to normalno, da od prokrvljenosti sada to sve dolje zna biti kao otečeno i deblje. Barem mi se tako čini...
Trudy hvala tu, jedva čekam da to prođe sutra... Znači i tebi je sutra anomaly? Ajde sretno i tebi, neka bude sve kako treba 😍
Kaktusica obzirom da radiš u jaslicama imam pitanjce... Kako se tebi čini kada su dječica tak mala u jaslicama? Odnosno to odvajanje od roditelja? Jesu li često ta mala dječica bolesna i prilagode li se brzo? Mene uvijek strah kako ću dati malo dijete od godinu dana u jaslice... I strah me koliko ću možda morati po bolovanjima biti u tom periodu kada dijete bude maleno još... Je li normalan taj moj strah!? Ni to ne znam.. 🙈
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Danijela mislim da je to normalno, da od prokrvljenosti sada to sve dolje zna biti kao otečeno i deblje. Barem mi se tako čini…
Trudy hvala tu, jedva čekam da to prođe sutra… Znači i tebi je sutra anomaly? Ajde sretno i tebi, neka bude sve kako treba 😍
Kaktusica obzirom da radiš u jaslicama imam pitanjce… Kako se tebi čini kada su dječica tak mala u jaslicama? Odnosno to odvajanje od roditelja? Jesu li često ta mala dječica bolesna i prilagode li se brzo? Mene uvijek strah kako ću dati malo dijete od godinu dana u jaslice… I strah me koliko ću možda morati po bolovanjima biti u tom periodu kada dijete bude maleno još… Je li normalan taj moj strah!? Ni to ne znam.. 🙈
Ja cu ti odg iz iskustva. Kad god da dijete krene u kolektiv znaj da godinu dana ce bit vise bolesno nego zdravo.
moj je krenuo sa godinu i 3 mj i ovaj ce taman tako. Sa prvim nikad problema, ok prvih par dana plakanja ali dok bi sjela u auto on je vec zaboravio na mene 🙂 bitno je sebe posloziti da ne vide da je nama tesko.
Bolestan je bio ajme meni, ali izgurali smo. Evo ova zima ga je opet poklopila jer je uzasna. Topla, vlazna ,bljak i on od 11 mj stalno po malo bolestan.
Sad bas idemo vaditi krv da vidimo sta je sad,da ne dobije opet upalu pluca.
Hvala Bebac na dijeljenju svoga iskustva 🥰🥰
Moja će malena isto krenuti u jaslice kao i tvoji dečki otprilike, sa godinu i dva-tri mjeseca. A da, tako sam i mislila da su dječica često bolesna, a osobito u toj dobi. Nadam se da će s tvojim malenim biti sve ok, da će krvna slika biti uredna i da nije upala pluća 😮
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Zenice, ja bila danas na pregledu i cekamo 3.decka 😅🤣🙈 Nadali smo se curki, ali na kraju se sve svodi na to nek se sam oni rode zivi i zdravi ♥️🤗 ostalo je sve ok, ja sam 14+5, termin 29.7 😊
I ja se u ovoj trudnoci jako mucim sa spavanjem, ne sjecam se da sam u prethodnima imala tih problema u prvom dijelu trudnoce, jos nema trbuha a nikako se namjestiti, svakom malo se budim i tak, a prosli tjedan jos i obojica decki bili bolesni s temp pa sam i zbog toga manje spavala, manji opet nocas zakurio i tak..veselo nam je..😅
Mrvicak i Vrapcic, Bilo je bas vaginalna krv jer sam bas gledala odkud ide. Nije je bilo puno i evo srecom je samo taj jedan put i bio. Moguce da je od naprezanja pukla kakva zilica. Ma ja sam vam vise sva od tih krvarenja...ja sam skolski primjer osobe koja ima urednu trudnocu i svi nalazi i ultrazvuci ok, odavno vec na utricima i duphastonima, a svako malo ta krv nekako curi. Ovaj put je proslo skoro 3 tjedna od zadnjeg takvog incidenta. Tad je dr rekla da obratim pozornost jel se to dogada kad imam problema sa stolicom, jer mozda od tog pukne neka zilica. Vec sam prestala toliko i panicarit kad je vidim, ali znate kako je...pocnem isto malo sebi umisljat da se nesto lose dogada. Pa sinoc nisam mogla zaspati do 2 od brihe. Jutros se dignem u 7, kad se i muz budi za posao. Tako da se pridruzujem i vama nesanicama 😅.
Cinnamon ja sam isto imala mučnine samo popodne, cijelo vrijeme dok su trajale. Tako da me nisu ograničavale dok sam na poslu, čim dođem kući počnu.
Što se tiče spavanja, stalno sam umorna i stalno mi se spava. Kažu da to prati prvo tromjesečje, ali izgleda da će meni cijelu trudnoću haha.
Ja još uvijek radim i planirala sam raditi do samog kraja ako ne bude nekih komplikacija. Tek sam godinu dana na ovome poslu, i dok nemam nekikh komplikacija malo mi neugodno ranije otvarati bolovanje. Što mislite vi žene koje ste već rodile? Kada ste u prethodnim trudnoćama uzimale bolovanje?
Dok ces se osjecati dobro, radi, kad vidis da neces vise moci ostani doma...nemoj se mucit, imas jos poslije cijeli zivot za radit, nitko ti nece na ovom zhvaljivat 😉 meni je sad zao da u prvoj trudnoci nisam vise uzivala i posvetila se vise sebi, ali neke stvari ne mozes znati dok ne dozivis..jednom kad klinci dodu sve se promijeni i sve je usmjereno na njih...uzivaj jos ovo malo dok mozes sama sa sobom 😘
Zvonkica, hihihi ti ces imat puno malih zastitnika oko sebe 😀 daaa...svi mi zelimo i jedno i drugo, al u konacnici je najbitnije da su sve bebe zive i zdrave.
Cure koje imate preglede sretno i javljajte se odmah😀 meni prode cijela vjecnost dok docekam svoj. Jos 17 dana 😅
Hvala Bebac na dijeljenju svoga iskustva 🥰🥰
Moja će malena isto krenuti u jaslice kao i tvoji dečki otprilike, sa godinu i dva-tri mjeseca. A da, tako sam i mislila da su dječica često bolesna, a osobito u toj dobi. Nadam se da će s tvojim malenim biti sve ok, da će krvna slika biti uredna i da nije upala pluća 😮
Moj je prosle godine krenuo u jaslice i isto je svega bilo, kako sam ja bila na porodiljnom, sreca u nesreci nisam se zamarala bolovanjima...ali moraju steci imunitet, curenje nosica je pod obvezno i tu je bitno ciscenje i odrzavanje higijene nosa inace sve krene dalje, nama inhalator radi na dnevnoj bazi i onda fizioloska i usisavac...ove godine vec se puno bolje drzi nego prosle...odvali par tjedana u vrticu u komadu sto je za jaslicko dijete super...sad kako radim uskace baka da ne otvaram bolovanje zbog naknade ili uzmem go...manji je trebao krenuti bas danas u jaslice ali kako ga je braco zarazio smo prolongirali malo..nadam se da ce s njim biti manje bolestina jer je vec dosta toga kupio od brace pa se nadam da je malo izgradio imunitet a i kad prode zima budu manje bolesni...😉
Ali sad iz ove perspektive mislim da je za dijete super kolektiv i puno toga nauce u vrticu, dedinitivno vidim puno pozitivnijih stvari nego negativnijih u pohadanju vrtica...s time da ja imam baka servis pa mi decki nece morat kampirat u vrticu od jutra do sutra, vec ih baka moze pokupit, ili opet ja kas cu biti doma..
Ely, mislim da je najbolje napraviti onako kako se sama osjećaš. Ja sam recimo opet počela, i super mi je da se krećem, da imam obavezu, ne mislim na bolove sve dok ne dođem doma- i u plaći mi je velika razlika.
Recimo kolegici je razlika parsto kuna samo i ona kaže da će raditi sve dok bude mogla, jer se tako osjeća bolje, a i s druge strane nas paze, i olakšavaju nam koliko god mogu.
Mislim da tu ima stotinu faktora.. i od radne okoline kako se postave prema nama, žele li nam olakšati ili ih boli briga, pa nadalje..
Pozdrav,
Spavanje na ledjima, i u prvoj trudnoci i sad pokusavam kolko ide spavat na lijevom boku al se probudim uvijek na ledjima.. nikakvih posljedica nisam do sad imala.. nekim trudnicama zna biti lose jer im beba pritisce neku venu ili arteriju pa znaju padat u nesvjest, ali kolko znam za bebu nema posljedica.. moje dvije frendice nisu uzv mogle istrpit da skoro ne padnu u nesvjest
Komplikacije- u prvoj trudnoci sam bila od prvog dana na komplikacijama jer sam radila u firmi u kojoj se tatin sincic iskaljival na meni i lijecil svoje frustracije, a placa je bila nikakva.. mislila sam ga tuzit za mobing i dati otkaz ali ostala sam trudna pa sam zbrisala..
U drugoj trudnoci se saituacija promjenila.. firma gdje sam radila prije prve teudnoce je prodana, ja sam se vratila kao nadredjena tom tatinom sincicu, u medjuvremenu je on otisel iz firme. Na poslu mi je stvarno ok, jako paze na mene kao trudnicu, placa mi je dosta visa od komplikacija , a posto se ok osjecam, planiram radit do 2.4, onda na godisnji i na porodiljni.. naravno ako ce sve biti u redu.
Odlazak u jaslice- moja je krenula s godinu i 5 mj, ali je od 10 mjeseci starosti do jaslica bila na cuvanju. Privikavanje na tetu cuvalicu je trajalo dva tjedna prije nego sam se vratila na posel .. u vidu odlaska k njoj na kavu, pa sam ju ostavljala prvo na pol sata pa na sat vremena i poslije je bilo ok. U jaslicama se plakala prva dva tjedna, al smo skuzili da je bolje dok ju tata vozi u jaslice. Sto se tice bolesti.. prvu godinu je bila 2 puta bolesna.. jednom viroza 2 dana, ali ju je adenoviroza pokosila oko bozica pa joj je trebalo dva mjeseca da dodje k sebi (sva sreca na baka servisu). Ova godina je relativno ok, do bozica nije ni jednom izostala, al smo za bozic bile u bolnici zbog viroze i povracanja.. za sad se dobro drzi, nos joj curi vec dva mjeseca al to je normalno za vrticku djecu u ovom periodu.
I sretno danas svima na pregledima 😘😘 i samo pitanjce, do kojeg tjedna se moze napravit anomaly scan? Ja idem k svojoj dr tek drugi cetvrtak, a tad cu bit 21+1 i tek ju onda budem zicala uputnicu za anomaly
👧🩷 2017.
👦💙2020.
Sortiraj odgovore
Najstariji