LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Trudy
    03. Veljača 2020. 13:35

Ja isto malog vodim u jaslice iako sam doma. Zasto? Jer mi je svako toliko nesto, imam brdo toga za obavit jos po stanu sto nismo napravili kad smo se selili, nismo imali kad. Ne hodam po kavama. Vidim da me jedna teta malo ispod oka gleda jer sam "doma, a malog vodim u jaslice". Kad rodim, planiram ga ostavit doma, ne znam jos koliko dugo, al nakon toga ce ic opet u jaslice. Ja doista vidim puno pomaka od kad ide u jaslice, puno je drustveniji, naucio se jako lijepo igrat s drugima, veseliji je i vidim da voli drugu djecu koja su s njim u grupi. 
    Kad je bolestan, naravno da ostaje doma, tu mi nema uopce rasprave. I ako slucajno nazovu iz vrtica ako mu je nesto, sto prije mozemo dodjemo (iako nam treba minimalno sat vremena dok radimo za doc po njega). 
    Znam da ima roditelja i roditelja, ali mislim da je i ruzno osudjivat nekoga sto dovodi dijete u jaslice i mislit da eto,te mame sad sjede po kavama 

• Bebac24
    03. Veljača 2020. 13:44

Daisy100

Ja radim isto u vrticu, jos od cekanje beta nakon ivf-a sam na bolovanju. Mojoj ginekologinji nije dolazilo u obzir da radim s djecom.
    Sto se tice jaslica, slazem se s kaktusicom, nuzno zlo do 2. godine djetetova zivota.
    Oni se dosta brzo adaptiraju, ali su vecinom bolesni. Uvjeti u jaslicama nisu bas bajni. Prenatrpane su skupine, vase dijete ce dobiti svu potrebnu skrb, ali sto se tice igre, uistinu se vecinom igraju sami. Sto se tice socijalizacije, pozitivno je da shvate da nisu sami i nauce suradivati i dijeliti igracke i slicno.
    Naravno da vecina roditelja mora raditi i nemaju baka servis tako da je razumljivo zasto dijete mora u vrtic.
    S druge strane ima jako puno roditelja koji ne rade i ispijaju kavice po cijele dane dok je dijete u vrticu sto smatram zanemarivanjem djeteta kao i dovodenje bolesnog djeteta u vrtic.

Moram odmah odg kako citam inace cu zaboraviti 🙈
    Mislim da tete u vrticu trebaju odbijati takvu djecu. Nasi to rade itetakako. Ali i u vrtickim grupama toga ima. Dolaze pod temp i svakakvi. 
    Jaslicka djeca se ionako uvijek igraju sami za sebe jer nemaju razvijeno jos da djele nesto ili da je ljepse igrati se u dvoje. To je svejedno dal je doma ili u jaslicama. 
    Ima svega svugdje to stoji da 🙂 
    I zato svaki roditelj definitivno zna za sebe najbolje kad je djetetu vrijeme za vrtic. 
    Meni je npr gore kad je djete doma i onda dode beba i brze bolje ga upisuju  u vrtic. 
    Moj ce normalno nastaviti ici u vrtic kad se braco rodi jer znam da dalje vise nebi ni htio ici u vrtic da ga pustam mj dana doma. Ici ce po ljeti 2 tj u ljetni kamp da odmori od vrtica 🙂

Vrapčić123
    03. Veljača 2020. 13:48

Trudy ja da ne radim isto bih dala dijete u vrtić kada malo poraste, ne odmah u jaslice recimo ako neću morati, ali sigurna sam da je vrtić prekrasno iskustvo za djecu, što od socijalnog kontakta s drugom djecom, što imunitet, nije pravilo no mnogi kažu da djeca koja idu u vrtić steknu rano jaki imunitet, također mogu jako puno naučiti u vrtiću,  na kraju krajeva sa tetama su koja su se za to obrazovala tako da je i to prednost velika, kasnije s tom djecom krenu u osnovnu školu, što često zna biti slučaj i to je jako dobro... Uglavnom vidim pozitivne strane odlaska u vrtić. I moja sestra recimo ne radi, djeca su joj išla u vrtić i sve je bilo odlično, stekli su prijatelje s kojima su sada u osnovnoj i srednjoj školi. Njoj osobno je bilo super iskustvo. I mislim također da normalne i pametne tete razlikuju odgovorne, od neodgovornih roditelja bez obzira rade li ili ne rade roditelji. Tu sam sigurna, tj nadam se da je tako. 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Trancie
    03. Veljača 2020. 13:50

Ma ništa mi neće opravdati što je dijete dovezeno u vrtić pod temperaturom , mene iskreno ne zanima ko gdje radi i kako i što će sa bolesnim djetetom, ali mu u vrtiću nije mjesto i tu ako teta ne može napravit svoje, ima iznad nje ravnatelj koji mora to riješit. To što je dijete u vrtiću zdravo po meni majka može doma ležati cijeli dan ako je volja,njen izbor. Sasvim mi je to uredu.
    Slina je ok i kašalj, ako nije slina zelena i sl.  Mene to iskreno strašno ljuti, jer je moje dijete zbog takvih 4 puta hospitalizirano i bilo pod terapijama venskim i sl. 

kaktusica
    03. Veljača 2020. 13:59

Ma ja nemam problem s tim da djeca nezaposlenih roditelja idu u vrtic dokle god su sva ostala djeca upisana, dapace. Ni mame koje idu na kave dok su djeca u vrticu, mislim da im je bolje u vrticu nego u kaficu ili doma pred tv-om i bilo bi idealno da sva djeca imaju srecu da pohadjaju vrtic. Meni samo nije u redu a bolesna djeca idu u vrtic, pod tim ne mislim na curenje nosa, skoro svima im cure nosici. Ali nemam opravdanja za to da roditelji nemaju kamo s njima kad su bolesni, nema opravdanja temperatura kako ona od 37 tako ni ona od 40 stupnjeva. Koliko sam samo viroza, streptokoka, gnojnih angina i proljeva pobrala. Toga mi je stvarno dosta. 
    Sto se ostalih stvari u jaslicama tice, vecina kolegica se stvarno trudi, bude placa, bude situacija da sjednes na pod i njih 4 ti sjedi u krilu, tjese se s kosom od odgajateljice,maze se, guraju u krilo i provedes jutro tjeseci ih i brisuci im suze. A do Bozica je to vec uhodana ekipa koja uglavnom super funkcionira i bude gust s njima. Ja nisam vec godinama radila u jaslicama pa mi je ova godina bas bila zanimljiva i razlicita i imala sam stvarno super djecu. Ne bi mijenjala svoj posao iako sam prije zavrsila ekonomiju i nisam se vidjela u uredu.

dana130
    03. Veljača 2020. 14:06

ja nemam iskustva s vrtićkom djecom, moje će ići u vrtić, tj. u jaslice, samo ću još vidjet kako ćemo iskombinirati, kad da krene, možda eventualno uzeti tetu čuvalicu z aprvu godinu, jer o nažalost baka servis nam ne može uskočiti, moji su u njemčakoj tako da nažalost ne mogu uskočitit, svekrva je na svom poslu, te ni ona ne može. 
    ovo za bolesnu djecu i pod temperaturom slanje u vrtić neću ni komentirati, jer bi bilo suvišno.

Dora nadam se da ste ti i bebice dobro, čekam neku vijest od tebe :)

Baby girl 💜

• Bebac24
    03. Veljača 2020. 14:09

Ja sm misljenja da jetetu nije mjesto sa 2-3 generacijom duze od onog sta bas moraju. 
    Niti steknu prijatelje niti nauce ono sta nauce u vrticu. 
    Kod nas tete cuvalice nisu dolazile u obzir jer smatram da vecinan adekvatno ureden prostor znanje. I opet kad je ta teta bolesna ja se moram snalaziti di cu djete staviti te dane. A cijene u nebesima. 
    Moj mali kad je doma tjedan dana ok, on je sretan jer je doma i sve to ali mu je jaaako dosadno. 
    Btw. Evo hvala na zeljama za maloga 🙂 
    Vadili krv sve ok, pluca cista za sad. Jaaaako puno djece bolesno, virusno. 
    Ako temp divlja do srijede onda ponavljamo krvnu sliku 

Trancie
    03. Veljača 2020. 14:18

Bebac super da je viroza, kod nas je masu streptokoknih upala, cijela grupa je u vrtiću zaražena.. i kozice, čak i mononukleoza nekome... tako da nam je veselo... 
    Ma djeci je potrebno da se igraju s drugom djecom, mada mi je to više za djecu od 3+ godina. Ja da nisam morala ne bi prije 3.g. upisivala u jaslice, ali morala sam; 
    Ionako većinu bolesti moraju proći, sada ili kasnije u kolektivu... 
    Dora jel preživljavaš :-)

• Bebac24
    03. Veljača 2020. 14:22

Trancie

Bebac super da je viroza, kod nas je masu streptokoknih upala, cijela grupa je u vrtiću zaražena.. i kozice, čak i mononukleoza nekome… tako da nam je veselo…
    Ma djeci je potrebno da se igraju s drugom djecom, mada mi je to više za djecu od 3+ godina. Ja da nisam morala ne bi prije 3.g. upisivala u jaslice, ali morala sam;
    Ionako većinu bolesti moraju proći, sada ili kasnije u kolektivu…
    Dora jel preživljavaš :-)

I kod nas ima svega da. Upala uha, grla... Nasi su se izredali za docek sa vodenima .moj nije dobio. Od 24 u grupi ih samo 8 nije dobilo. 
    Bas tako, sve moraju proci 🙂 

Amelie 1
    03. Veljača 2020. 14:24

Po meni nije ok da cijeli dan lezis i ispijas kave umjesto da se bavis svojim djetetom... u pitanju je komocija koju ne podrzavam u ovom slucaju i mnogi drugi strucnjaci su tog misljenja.
    Svatko nek radi kako i sto zeli, na njegovu dusu, kak bi se reklo.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.