Daisy100 to svakome na dušu što će... mene nije briga, ja bi volila da mogu bit s djetetom doma, i dogodine je sigurno neću odmah poslat dok dr. dijete bude premalo, ali vidim da uživa u vrtiću , da je sretna zato bi i išla bez obzira što sam doma.
Trancie mislim da se nismo ni skuzile najbolje. Ja sam cijelo vrijeme na jaslicama, smatram da je tako malom djetetu bolje doma uz majku negoli u skupini od 20 drugih jaslicara.
Kad su djeca veca i zrelija, vole boraviti u vrticu i druziti se s prijateljima.
Jos bih samo htjela komentirati ovo vezano uz vrtic..dok sam bila trudna s prvim djetetom dogovarala sam s mamom kako ce ga ona cuvati jos godinu dana nakon sto ja krenem raditi...a onda sam rodila i iz dana u dan bila sve svjesnija da to sto ja trazim od nje je uzasno velika obveza i odlucili smo se ipak za vrtic...ovo je iskljucivo moj osobni stav, ali ako je sa djetetom sve ok (ne ubrajam tu redovne vrticke bolestine) smatram da je prevelika obveza traziti baku/dedu ili koga god da cuva tako malo djete iz dana u dan..na kraju krajeva oni isto imaju svoje obveze (od doktora na dalje) a bome i godina...i sta ako se oni razbole (mislim na viroze i sl) kome onda ostaviti djete, a ne mozes dobiti bolovanje jer ti je dijete zdravo, a oni kao i roditelji znaju svasta pobrat od klinaca..opet meni je i vise nego super da mi ima tko uskociti kada su klinci bolesni i ranije ih podici iz vrtica.....i takoder ono sto sam primjetila i kod svoje mame i kod svekrve, one njih vrlo cesto cuvaju tako da upale tv i crtice jer jesnostavno nemaju toliko energije za tako malu djecu i to mi je skroz normalno...a s druge strane oni su premali da bi tako cesto samo buljili u ekrane...
Ali neke stvari jednostavno naucis kroz iskustvo..imala sam ja razne ideje i teorije prije nego sam imala djecu pa sam se poslije predomislila u dosta stvari 😅
Cure, kad smo vec na temi vrtic- jaslice.. kada se treba upisati dijete u jaslice da bi nam ga primili kada za to dodje vrijeme? Evo primjerice za nas koje trebamo roditi 5/6/7 mjesec?
Cesto cujem da nisu upisali djecu na vrijeme pa ih nisu primili. Cak sam znala cuti od prijateljica kao cim rodis trebas vec razmisljati o tome.. pa ima vas koje imate iskustva u takvim stvarima..
Cure, kad smo vec na temi vrtic- jaslice.. kada se treba upisati dijete u jaslice da bi nam ga primili kada za to dodje vrijeme? Evo primjerice za nas koje trebamo roditi 5/6/7 mjesec?
Cesto cujem da nisu upisali djecu na vrijeme pa ih nisu primili. Cak sam znala cuti od prijateljica kao cim rodis trebas vec razmisljati o tome.. pa ima vas koje imate iskustva u takvim stvarima..
Svake godine u 5 mj bude natjecaj. Znaci druge godine u 5 mj cete dati zahtjev da bude upisan u novu kalendarsku godinu ako zelite jaslice. 🙂
Ovo iznad za ispijanje kava, i da je mama doma a djete u vrticu i da to neko kritizira necu ni komentirati 😕
Kod nas su upisi tijekom cijele godine, ovisi od grada do grada. Prije je bilo uglavnom u 4. i 5.mj. Svakako se raspitajte sad su vecinom svi upisi online.
Da vas pitam vezano za Elebaby , da li vam je mokraca onako kricavo zuta od njih?
Curke jel vam se bebe javljaju? Joj meni se mala baš rita na veliko 😁😁😁 Nekad baš jače drmne 😂😂 Nekad nježnije i točno znam gdje je 😊 Al reci recimo zadnjih par dana intezivno! Reagira na glasnu glazbu i na slatko, bar mi se tako čini 🤷♀️ Jeste vi što skužile da vam reagiraju na nešto ili nema pravila?
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Sto se tice vrtica, klinci od mojih prijateljica stslno bolesni i uvijek ih puste doma. Ne kuzim da postoje roditelji koji vode bolesnu djecu u vrtic. Dosta mi prijateljica odgojiteljice i u vrticu sad aktualna peta bolest, vodene kozice, svsksvr viroze, gripa...pokusavam sto manje biti s djecom jer nisam imala vodene, a i drugo ne bi bilo dobro pokupiti...
Dora kako si???
💙
Hvala na odgovorima.
Vrapcic ja svoju osjetim, ali lagano. Izgleda da mi je onda posteljica sprijeda, bas to imam namjeru pitati sad kad budem iduci put isla.
Svea obzirom da cu roditi krajem lipnja, kada da predam papire ako želim da mi dijete pohađa jaslice sa godinu dana? Onda predajem papire kada dijete bude imalo 11 mjeseci, dakle u svibnju? Iz Zg sam također, dakle Zg vrtići me zanimaju.
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji