Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CiniMINIS
    22. Svibanj 2019. 14:26

Ivonne

CiniMINIS

Ivonne

CiniMINIS

Ja sam za sada na +7 s time da sam isto prvo izgubila 3 kile i onda opet dobila pa ja to nekako racunam da sam dobila 10, ne zamaram se previse sa kilama, trbuh je tu, bebica raste, to mi je najbitnije.
    Ja imam i kratke i duge odjecice buduci da sam naslijedila od sestre, al najavljuju da ce 7., 8.mj biti pakleni pa mislim da ce nam vise trebat kratkog, a mislila sam kupit laganu dekicu/plahticu i uvijek ju mogu zamotat ako zahladi.
    Ja sam isto razmisljala kratku pidzamu kupit, nesto do koljena i majicu preko, al ispada da u merkuru imaju svoje spavacice pa moram jos vidit sto ce mi ustvari trebat.

Imaju oni spavaćice i ja sam na porodu uzela njihovu jer nisam htjela svoju uprljat.
    Obukli su mi i svoju čistu kad su me furali iz boksa u sobu, ali sutradan je prošla sestra sobama i rekla da skinemo njihove i stavimo ih u kantu za prat i obučemo svoje jer da je tolika gužva na odjelima da nemaju više spavacica za ove koje dolaze rađati. To je bilo prije 3 godine, ako se sjećate onih natpisa u novinama o baby boomu u zg. Frendica mi rodila hodniku na sv Duhu jer nije bilo mjesta 🤣🤣
    Tak da ponesi ti svoje za svaki slučaj, a moja preporuka je da koristiš njihovu na porodu.
    I da, ne znam jesi li čula novu praksu na Merkuru, sestre više ne presvlače bebe nego mame to rade i ne dobiješ nista pa si ponesi sve za presvlačenje.

Vidla sam na facebook stranici KB Merkur - Primalje da je potrebno uzet svoje pelene, kremu za guzu i vlazne maramice. Pise i da uzmem jednu spavacicu, al sam bas razmisljala sto ako ostanu bez pa da mozda uzmem jos koju. Nekako mi se cini da je i ove godine baby boom jer je tecaj pun i ucinilo mi se da nisu ocekivali toliko trudnica.

Auuuuuu
    To je euforija oko nogometnog prvenstva odradila svoje 🤣🤣🤣

Izgleda 
    Jel se ti sjecas koji je postupak kad dodes roditi u bolnicu? jel se prvo javljas u trudnicku ambulantu, pa te tamo pregledaju i dalje salju u rodilliste ili ides direkt u rodiliste pa te u boksu pregledavaju ili kako to funkcionira kod njih?

• Ivonne
    22. Svibanj 2019. 14:46

Izgleda
    Jel se ti sjecas koji je postupak kad dodes roditi u bolnicu? jel se prvo javljas u trudnicku ambulantu, pa te tamo pregledaju i dalje salju u rodilliste ili ides direkt u rodiliste pa te u boksu pregledavaju ili kako to funkcionira kod njih?

Ako te uhvati za vrijeme radnog vremena, do 16 sati onda se prvo prijaviš u trudničku ambulantu tamo te pregledaju i šalju u rađaonu gore.
    Ako poslije 16 onda ideš direkt u rađaonu tamo im na zvono zvoniš.
    Ja sam došla poslije 16.
    S lijeve strane kad udes u rađaonu je soba za pregled, prvo te strpaju na ctg onda odrade pregled i uzv da vide na kojoj je strani beba (da znaju kak ćeš ležati). Tamo su mi i krv izvadili za epi koju na kraju nisam dobila i pitaju te imaš li ti kakvih zahtjeva ili plan poroda. Prije pregleda sam im dala dokumentaciju koju su pregledali.
    Kod mene je za klistir bilo kasno, odmah nakon pregleda su me strpali u boks  

CiniMINIS
    22. Svibanj 2019. 15:04

Ivonne

Izgleda

Ako te uhvati za vrijeme radnog vremena, do 16 sati onda se prvo prijaviš u trudničku ambulantu tamo te pregledaju i šalju u rađaonu gore.
    Ja sam došla poslije 16.
    S lijeve strane kad udes u rađaonu je soba za pregled, prvo te strpaju na ctg onda odrade pregled i uzv da vide na kojoj je strani beba (da znaju kak ćeš ležati). Tamo su mi i krv izvadili za epi koju na kraju nisam dobila i pitaju te imaš li ti kakvih zahtjeva ili plan poroda. Prije pregleda sam im dala dokumentaciju koju su pregledali.

Hvala ti na detaljnom opisu  odma se osjecam spremnija za taj dan, iako imam jos dosta do termina..

• Ivonne
    22. Svibanj 2019. 15:09

CiniMINIS

Ivonne

Izgleda

Ja sam došla poslije 16.

Hvala ti na detaljnom opisuodma se osjecam spremnija za taj dan, iako imam jos dosta do termina..

Ma ništa, zato i idem opet na Merkur, jer mi je sve poznato. Bar jedan strah manje.
    Znam kak je meni bilo prvi put i voljela bi da mi je netko mogao sve ispričati prije mislim da bi se manje bojala.
    Jedno od šokatnijih stvari mi je bilo kad sam od izgona vidjela 5 osoba ispod nogu i onaj stroj za oživljavanje i inkubator i ja sam se pogubila mislila sam da nešt nije uredu i totalno sam izgubila kompas. Sad kad nisam pod navalom adrenalila i straha jasno mi je i racionalno da se oni moraju pripremiti na sve i da je to standardno ponašanje. Eto to nam nitko na tečaju nije rekao a bila sam na Merkuru da prije izgona dođe neonatolog s timom i opremom

TinaZg1211
    22. Svibanj 2019. 15:13

Trudnice jel ima koja da joj je pronadjen secer ali u urinu ? 

CiniMINIS
    22. Svibanj 2019. 15:26

Ivonne

CiniMINIS

Ivonne

Izgleda

Ja sam došla poslije 16.

Hvala ti na detaljnom opisuodma se osjecam spremnija za taj dan, iako imam jos dosta do termina..

Ma ništa, zato i idem opet na Merkur, jer mi je sve poznato. Bar jedan strah manje.
    Znam kak je meni bilo prvi put i voljela bi da mi je netko mogao sve ispričati prije mislim da bi se manje bojala.
    Jedno od šokatnijih stvari mi je bilo kad sam od izgona vidjela 5 osoba ispod nogu i onaj stroj za oživljavanje i inkubator i ja sam se pogubila mislila sam da nešt nije uredu i totalno sam izgubila kompas. Sad kad nisam pod navalom adrenalila i straha jasno mi je i racionalno da se oni moraju pripremiti na sve i da je to standardno ponašanje. Eto to nam nitko na tečaju nije rekao a bila sam na Merkuru da prije izgona dođe neonatolog s timom i opremom

dobro da si spomenula, ni meni nebi palo na pamet da je to standardno. 

nena1986
    22. Svibanj 2019. 16:13

TinaZg1211

Trudnice jel ima koja da joj je pronadjen secer ali u urinu ?

Ne ali imam gestacijski dijabetes. Povišen šećer samo natašte, kasnije sam radila OGTT 2x. Nalaz pod opterećenjem mi je bio dobar, natašte povišen, I tako je ostalo.Nisu me dalje ništa tražili specijalno. U urinu nisam imala, može ti biti kakva greška, pa ako ti je prvi nalaz, ponoviti će ga, pogotovo ako ti je u krvi normalan....

CiniMINIS
    22. Svibanj 2019. 20:28

Evo, ja se vracam sa tecaja sa novim informacijama od primalje.
    Sto se tice cuvanje maticnih stanica privatno, spomenula je da je cijena koju je ona zadnje cula 17000kn i da se maticne stanice cuvaju do djetetove 21. godine zivota (pretpostavljam da se nakon toga moze doplatiti za daljnje cuvanje).
    Kaze da iz njenog iskustva nema vise krvi u pupkovini ako se ostavi da otpulsira do kraja. 
    U merkuru postuju zelju rodilje sto se tice ostavljanja pupkovine da otpulsira. znaci kolko minuta vi kazete tolko ce biti, osim u onom slucaju negativnog rh faktora. u tom slucaju je spomenula da se takoder moze donirati. Ako donirate maticne stanice ima se prednost u slucaju potrebe maticnih stanica. 

Sto se tice poroda u merkuru, spomenula je da spavacice nisu potrebne jer oni imaju svoje (ja cu ipak uzet jednu i jos jednu imat kod kuce za rezervu ). Kaze da iz njenog iskustva ima manje upaljenih guza ako se pere samo vaticom i vodom, pa stoga preporucuju da se u rodiliste ponesu blazinice a ne vlazne maramice.
    Jedna cura je pitala za Dianatal gel, isprva se nije bas htjela izjasnjavati jer kao nista nije dokazano, al kaze da nije primjetila da je ikome odmoglo i na kraju se ipak malo pozitivnije izjasnila o njemu, odnosno rekla da ona misli da je manje trenje i da je malo laksi porod.
    Eto, nadam se da nekome pomazu ove informacije 

• moonshine11
    22. Svibanj 2019. 20:42

Pozdrav Dame,
    Evo ovako , imala sam 27.04.2019. Menstruaciju trajanja 6 dana
    Ciklus mi nije baš uvijek isti. Od 26 Do 31 dan varira.
    Naime, poslje menstruacije 02.05.2019. Otišla sam na more I vratila sam se do 10.05. Od tad sam skužila da me boli grudi lagano  pa sve do sada , bol je jaka I intezivna nije kao prijašnja  bol koja traje 3 do 4 dana prije M. Sad traje mi dva tjedna ta čudna bol, I više su mi izražene žile po grudima, nemam nikakve simptome osim neobičajne boli. Radila sam test 21.05 negativan je, molila bih nekoga  savijet... 

Hvala  od ♡

nena1986
    22. Svibanj 2019. 21:14

CiniMINIS

Evo, ja se vracam sa tecaja sa novim informacijama od primalje.
    Sto se tice cuvanje maticnih stanica privatno, spomenula je da je cijena koju je ona zadnje cula 17000kn i da se maticne stanice cuvaju do djetetove 21. godine zivota (pretpostavljam da se nakon toga moze doplatiti za daljnje cuvanje).
    Kaze da iz njenog iskustva nema vise krvi u pupkovini ako se ostavi da otpulsira do kraja.
    U merkuru postuju zelju rodilje sto se tice ostavljanja pupkovine da otpulsira. znaci kolko minuta vi kazete tolko ce biti, osim u onom slucaju negativnog rh faktora. u tom slucaju je spomenula da se takoder moze donirati. Ako donirate maticne stanice ima se prednost u slucaju potrebe maticnih stanica.

Sto se tice poroda u merkuru, spomenula je da spavacice nisu potrebne jer oni imaju svoje (ja cu ipak uzet jednu i jos jednu imat kod kuce za rezervu). Kaze da iz njenog iskustva ima manje upaljenih guza ako se pere samo vaticom i vodom, pa stoga preporucuju da se u rodiliste ponesu blazinice a ne vlazne maramice.
    Jedna cura je pitala za Dianatal gel, isprva se nije bas htjela izjasnjavati jer kao nista nije dokazano, al kaze da nije primjetila da je ikome odmoglo i na kraju se ipak malo pozitivnije izjasnila o njemu, odnosno rekla da ona misli da je manje trenje i da je malo laksi porod.
    Eto, nadam se da nekome pomazu ove informacije

Hvala za info!! ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.