Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivonne
    22. Svibanj 2019. 12:20

ayla

Ivonne

ayla

Ivonne koji br kapica si uzimala ja sam uzela isto dvi 46 velicina a nezz kolika je bebi glavica i dal imaju manje velicine

U hm one newborn, baš isla gledati ne piše nista a etikete nema.
    46 bi trebao biti opseg glave ili? Pojma nemam 🤣

Nezzz prva mi je beba i nisam uopce vidila da ima newborn neg koje mi se svidle ja uzela pogledat cu jos 😄

Ma ne brini i ne kupuj druge, nabiješ na glavu da prekrije malo uši a da se oči vide i dobro. To ti je ionako samo po vani dok su još jako mali jer kosti lubanje još nisu srasle i sve je to osjetljivo

Nikolina95
    22. Svibanj 2019. 12:22

Bitanga

Pozdrav svima!

Čula sam da ovakvi forumi postoje, ali evo upravo našla vremena da se pridružim, nadam se da je to ok. Termin mi je 12.7., prvo dijete.

Pripreme traju već neko vrijeme, ali toliko je toga za napraviti, upamtiti, preinačiti za dolazak tog malog čuda da više ne znam gdje mi je glava. Ne žalim se, sve je to lijepo i jedva čekam da se upoznamo uskoro. :)

Pozdrav svim trenutnim i budućim mama na forumu!

Dobro dosla 😃 mi smo skoro isti termin, ja sam 13.7 😃😃

🙋‍♀️-24g
    🙋‍♂️-34g
    👨‍👩‍👦 🤰

Nikolina95
    22. Svibanj 2019. 12:23

Ja sam 32 tjedan i dobila sam 15kila i bas mi pasu hehe inace sam mrsavica 😃

🙋‍♀️-24g
    🙋‍♂️-34g
    👨‍👩‍👦 🤰

• Ivonne
    22. Svibanj 2019. 12:25

Ana25

Ivonne

Peglam i smisljam šta bi jela😂😂 ko prase sam
    Vi koji nećete imati ispomoć na pocetku jel razmišljate da sad skuhate pa zaledite za period poslije poroda?
    Ja da, a osim punjenih paprika mi ništa ne pada na pamet. Šta bi još mogla skuhat i spremit?
    I da kak stojite s kilama, jeste puno dobile?
    Ja sam 34 tjedana i +12

Ja sam 37 tjedan i dobila sam 19kg tako da svaka cast kako si tako malo😀 za prehranu neznam ni sama sto kuhati ili jesti. Neznam sto se ne smije ako dijete dojimo. Dali koja zna na sto bi trebala paziti od hrane kad budem dojila?

Rigala sam prva 4 mjeseca jako tak da sam bila jedno vrijeme u minusu zato  je tak malo.
    Ja sam na početku izbjegavala sve što napuhuje grah brokulu kelj Karfiol i citruse. Kak je on postajao veći tak sam i ja polako uvodila u prehranu sve namirnice.
    Preporuka je jest raznoliko jer ti je onda i sastav mlijeka svaki put drugačiji a to je bebačima i prvi doticaj s hranom pa kao bolje prihvate kasnije dohranu jer je preko mlijeka upoznao različite okuse.
    Ima logike😂

22. Svibanj 2019. 12:28

Ivonne

ayla

Ivonne

ayla

Ivonne koji br kapica si uzimala ja sam uzela isto dvi 46 velicina a nezz kolika je bebi glavica i dal imaju manje velicine

U hm one newborn, baš isla gledati ne piše nista a etikete nema.
    46 bi trebao biti opseg glave ili? Pojma nemam 🤣

Nezzz prva mi je beba i nisam uopce vidila da ima newborn neg koje mi se svidle ja uzela pogledat cu jos 😄

Ma ne brini i ne kupuj druge, nabiješ na glavu da prekrije malo uši a da se oči vide i dobro. To ti je ionako samo po vani dok su još jako mali jer kosti lubanje još nisu srasle i sve je to osjetljivo

Oki, hvala 🙂

nena1986
    22. Svibanj 2019. 12:37

ayla

Pri rođenju ti je opseg glavice cca 34-36 cm.... s tim da ti prvi mjesec naraste oko 4 cm... 😉

nena1986
    22. Svibanj 2019. 12:44

Ivonne

Peglam i smisljam šta bi jela😂😂 ko prase sam
    Vi koji nećete imati ispomoć na pocetku jel razmišljate da sad skuhate pa zaledite za period poslije poroda?
    Ja da, a osim punjenih paprika mi ništa ne pada na pamet. Šta bi još mogla skuhat i spremit?
    I da kak stojite s kilama, jeste puno dobile?
    Ja sam 34 tjedana i +12

Nisam baš na ti s kilama... skoro sam zavrsila u bolnici. Prvih 5 mj. -6 , sad sam na plus 4, 37. tj. Uopće nisam mjerodavna.... 😂 Od povraćanja, do mučnine, plus radila sve do mjesec dana prije porodiljnog. Inače nisam neka mršavica, srednje građe više, al na početku sam tako smršavila, koma. Sva sreca pa je sve uredu. Što se tiče kuhanja, imam već spremljeno par paketa salse, gulaša, maneštrica... pa pomalo 💪 Sva sreća pa "svekriva" preuzima taj dio, bar u početku, tako smo I prvi put. To mi je veeeelika pomoć 🙏

nena1986
    22. Svibanj 2019. 12:48

Ivonne, što si na kraju spremila od bodija, više dugo ili više kratkih rukava? Ja se spremila da gori nebo i zemlja, mislim da će mi puno toga biti za uzeti tek kad vidim što će nam trebati... 

kzeli
    22. Svibanj 2019. 12:54

ubola danas 3 ova bodija na kopcanje sastrane 60 kuna 3 komada u kiku ako jiste isli odite svakako ja sam sve bodije koje sam uzimala 56 i 62 kratki i dugi rukav i svi su na kopcanje sastrane kao i pidzamice jer znam da svi preporucuju da se uzmu ti jer je jednostavnije. Jesu skuplji od obicnih al ima akcija bas ovih dana pa se isplati. Skontala sam da sam skoro sve bijelo do sad uzela 😂 i da cekam lidl da kupim hlacice koje jer do sad sam uzela samo 3 komada i to u pepcu, gledala dana su kiku al nekako mi se guma cini jaka . i da jeste razmisljale mozda o kratkim pidzamama za bolnicu ? Ja uzela danas 2 u c&a za 25 kuna komad pa reko mozda nije lose , imam 3 spavacice al mislim da nije lose ni ovo mozda ce mi bit lakse u tome... Mislim jeftinjara pa reko hajd uzet cu....

kzeli
    22. Svibanj 2019. 12:56

Pocela sa 75 kila na 178 visinu sad sa 30 tjedana bila 85 kilica tj 10 u + nije ginicka nista komentirala valjda je ok... Premda primjecujem da me pocinju leda bolit al prosli tjedan na pregledu je procjena bila da je mali 1500 grama tako da kontam da je do toga...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.