Mi imamo Peg Perego 3 u 1, i koristit ćemo ih za novu bebu:) meni su dobra, ali također spadaju u veća i teza. Njihova autosjedalica mi nije bas dobra, tako da mislim da ću kupiti novu za bebu. Ali dovoljno su dobra da ih opet koristim. Mi imamo lift i izlaz za kolica iz zgrade pa mi je zato svejedno, a imam i kišobran kolica (maclaren-slažem se da su precijenjena).
E pogledaj si AS cybex aton m i-size, ja imam to jaje i vrhunsko je. Što je najbolje, ide do 87cm djeteta, najveće je na tržištu (većina jaja su do 75cm bebe, neka idu do 80, max do 83-mislim da kiddy i-size ide do 83cm). Inače, na svim AS obično piše da da idu do 13kg bebe, ali ono u čemu se razlikuju je ovaj moment u cm, do koje visine se mogu koristiti jer kad bebač glavom preraste jaje, treba ga se prebaciti u višu kategoriju. Ta cybexova AS je jako komotna i nećeš pogriješiti ako ju uzmeš. I bude isto često na akciji u babycentru. Mi smo smo cybex aton m i-size koristili do 15mj malca, dok nije ostvario minimalni uvjet starosti da prijeđe u veliku AS koja je okrenuta prema naprijed (uzeli smo isto Cybex, pallas M fix 12/3 grupu).
A imala sam inače bebetto jaje u sklopu 3u1, blago rečeno koma. Jako je strmo i morala sam ispod guze i navlake podmetati tetra pelene da se ublaži taj polusjedeći položaj. I nekako je plastično i nekako usko.
Tenci koliko si po uzv trudna? Cestitam na super pregledu 😘😘 najbitnije je da bebica raste 🤗
Mene brine kad vidim kako su vase bebice vece 🙈😣
Moja mrva je s 26+4 bila na 860g, mislim znam da je manja i kazu da ne brinem, al kad vidim kak su vase bebice vece uvijek se pitam zasto je moja tako malena. I stalno moramo na kontrole da prate rast jer sporo napreduje..
ovak je situacija kod mene: prema zadnjoj menstruaciji (23.8.2018.) danas sam 24+6, beba je od pregleda kad sam bila 17+4 veća za dva tjedna i na tom pregledu mi je doktor korigirao termin i pomaknuo za tjedan dana tak da od onda računamo tjedan dana kasnije pa sam danas 25+6. prema mjerama s uzv, mali je za 26+6 (mjere su mu od 26+4 do 27+2).
znam da je meni ovulacija bila 9 dan ciklusa i oplodnja je prema tome bila ranije i normalno mi ej da je beba veća, ali baš za dva tjedna... ma dobro, bitno da se on razvija i raste dobro iz pregleda u pregled.
a ti se nemoj brinuti, ovulacija ti je bila sigurno kasnije, samim time i oplodnja i normalno da je beba manja, bitno da napreduje.
evo primjer samo, sestra moja i ja. njoj je zadnja mestruacija bila 26.8., meni 23.8., znači tri dana razlike. meni termin ako gledamo prema uzv i veličini bebe 16.5., a njoj je bio 7.6. (rodila je 8.6. nećaka). to ti je samo dokaz da nemamo sve ovulaciju u sredini ciklusa i da nam ne mogu bebe biti školski po nekim tablicama, bitno da se one razvijaju, neke budu veće, neke manje, nismo ni mi svi jednaki!
znaci voda i vateni tuferi, to uzmem neku posudicu di natocim vode pa mocim te tufere i tako pobrisem bebu, pretpostavljam? a tufeta pretpostavljam ima u dmu i slicnim ducanima, i bilo koji su dobri?
Da, posudica s toplom vodicom i tuferi, ima ih po svud, sve je to isto, dm, bipa, muller, lidl, kaufland, plodine...oko 12-13kn košta paket, mislim da ih je oko 60ak komada i traje oko tjedan dana.
Hipo, ja ti također mogu preporučiti peg perego, ako se ne moraš penjati stepenicama. Ali As im nije dobra, a tebi ne treba ni košara, tako da ako uzmeš samo sa sportskim dijelom neće biti skupo, a njihov AS ti po cijeni ispadne kao i oni drugih i to razvikanih marki-dakle po meni je onda isplativije uzeti drugi AS.
Ofnica, hvala na savjetu, pogledat ću. Nekako sam sve sigurnija da bih uzela novu AS jer tek sad kad gledam stare slike vidim kako je ova od peg perego bila previše strma i neudobna za dijete...
I da, Hipo-sva su ti 3 u 1 kolica teška, mislim da su peg perego među lakšima u vrsti...
Tenci super da je sve dobro na pregledu. Moj je po uz tjedan dana naprijed, ali racunamo po zadnjoj menstruaciji. Super da si ovo napisala za venu jer ja zadnjih dana sve cesce te bolove imam, a pregled tek za 2 tjedna. Mali se mice i sve je ok, a ja kad zaboli legnem na lijevi bok i cekam dok prode.
Hipo, ja ti također mogu preporučiti peg perego, ako se ne moraš penjati stepenicama. Ali As im nije dobra, a tebi ne treba ni košara, tako da ako uzmeš samo sa sportskim dijelom neće biti skupo, a njihov AS ti po cijeni ispadne kao i oni drugih i to razvikanih marki-dakle po meni je onda isplativije uzeti drugi AS.
Ofnica, hvala na savjetu, pogledat ću. Nekako sam sve sigurnija da bih uzela novu AS jer tek sad kad gledam stare slike vidim kako je ova od peg perego bila previše strma i neudobna za dijete…
Ja kad sam prodala bebetto, kad je mali imao oko 8mj, kupila sam i novo jaje uz kišobran kolica (koje se može gore namontirati) i vidjela sam koja je to razlika. A cybex ti je inače njemački dizajn, a šta švabo dizajnira, u tome nema greške. Samo mi je žao što to prije nisam znala...išla sam na izgled, bilo mi je bitno da se dobije jaje, a uopće nisam ulazila u karakteristike. A jaje je možda najbitnije da se dobro prouči jer dijete je u njemu ipak u poluležećem položaju, i ako je taj položaj neispravan, bebama možemo napraviti medvjeđu uslugu.
Tenci ma istina bitno da bebice rastu, a sad bile vece ili manje nije bitno. Na kraju krajeva nece oni van na termin nego kad se njima ide van 😄 jedva cekam to razdoblje da se krenemo javljati evo poceli trudovi ili da se cekalice zale kako su zabetonirane i nikako da se nesto pokrene. Mene je nekako vise strah toga da prenesem 😂 ne mogu se ni zamisliti kako cu se tesko kretata kada budem 40+ 🤣
Tenci koliko si po uzv trudna? Cestitam na super pregledu 😘😘 najbitnije je da bebica raste 🤗
Mene brine kad vidim kako su vase bebice vece 🙈😣
Moja mrva je s 26+4 bila na 860g, mislim znam da je manja i kazu da ne brinem, al kad vidim kak su vase bebice vece uvijek se pitam zasto je moja tako malena. I stalno moramo na kontrole da prate rast jer sporo napreduje..
Jesi ti sigurna da je ona bas tako malena? Ili je jednostavno ovulacija bila kasnije? Ako je ovo drugo, zaista si nabijaš preveliku količinu stresa, jer zaista nisu sve bebe niti u isto vrijeme začete, niti su genetski preodređene da budu jednako velike/male. A i da je manja već sad, bitno je samo da uravnoteženo raste. Dakle svaki mjesec otprilike isto. I onda to nije spori rasti nego rast koji prati njenu krivulju. Tako su meni laički objasnili ginekolozi. Ja bih možda čak na tvom mjestu potražila drugo mišljenje jer vidim da ti s jedne strane kažu da ne brineš, a druge da sporije raste, a to mi nije bas spojivo. Jer ako stvarno sporije raste, sto ne vjerujem, ne bi ti nitko trebao reci da ne brinem. Ili bi barem pitala liječnika koji me prati da mi detaljno pojasni sto znaci da ne brinem ako sporije raste. Oprosti, ali čini mi se da te samo zbunjuju i plaše s time da sporije raste, a ne događa se ništa zabrinjavajuće.
Sortiraj odgovore
Najstariji