Cure ja sam malo istrazivala kolica prije nego sam kupila. Nisam se bavila proizvodjacima nego vise time sta se dobije sa 2 u 1 a sta sa 3 u 1. Ja sam se odlucila da moram imati ravnu korpu za novorodjence jer planiram duge setnje. Zbog razvoja bebe nije preporucljivo da beba puno vremena provede u jaje nosiljci, maksimalno 2 sata dnevno s tim da je svako malo treba izvaditi, bebe trebaju ravnu podlogu da se mogu protezati i raditi sve svoje pokrete neophodne za razvoj. Jaje to ne dozvoljava i zato vrijeme provedeno u njemu treba ograniciti samo na auto. Ne znam koliko vam to znaci, ali vrijedi znati, puno sam ucila o razvojnim fazama malih beba pa mi je ovo sve jako vazno.
Ovo za jaje je istina...dok je beba skroz mala nije preporucljivo da bude vise od 2h u jajetu(radila sam dosta god.s baby opremom)...ali opet zato u setu idu i sportska kolica s nultim lezecim polozajem u kojem se beba od rođenja moze voziti😊....nekome je zgodnija kosara,iako je ona po meni prakticna vise u zimi...
Cuuureee!!! Ja svijetlim u mraku!!! 😱😱😱 👽👽👽
Proslu noc i ovu noc sad, kad se vratim iz wc-a u krevet, odem namjestit deku i poplon kad mi ono prsti svjetle fluorescentno zeleno! Trenje! Ali tako jako da cim dotaknem deku svjetlim!! I vec 2 dana me strese struja svako malo onako kad idem dotaknut kvaku, kad podragam macu...⚡️💡⚡️
Je li to neki simptom trudnoce ili se moram zabrinut?? 🤔😰😅
Cure ja sam malo istrazivala kolica prije nego sam kupila. Nisam se bavila proizvodjacima nego vise time sta se dobije sa 2 u 1 a sta sa 3 u 1. Ja sam se odlucila da moram imati ravnu korpu za novorodjence jer planiram duge setnje. Zbog razvoja bebe nije preporucljivo da beba puno vremena provede u jaje nosiljci, maksimalno 2 sata dnevno s tim da je svako malo treba izvaditi, bebe trebaju ravnu podlogu da se mogu protezati i raditi sve svoje pokrete neophodne za razvoj. Jaje to ne dozvoljava i zato vrijeme provedeno u njemu treba ograniciti samo na auto. Ne znam koliko vam to znaci, ali vrijedi znati, puno sam ucila o razvojnim fazama malih beba pa mi je ovo sve jako vazno.
Ovo za jaje je istina…dok je beba skroz mala nije preporucljivo da bude vise od 2h u jajetu(radila sam dosta god.s baby opremom)…ali opet zato u setu idu i sportska kolica s nultim lezecim polozajem u kojem se beba od rođenja moze voziti😊….nekome je zgodnija kosara,iako je ona po meni prakticna vise u zimi…
Da slazem se za sportski dio, nekad on ima bas nulti polozaj a sad imaju kolica kod kojih se korpa pretvara u sportski dio za vecu bebu. Uglavnom,treba voditi racuna o toj ravnoj podlozi.
Cuuureee!!! Ja svijetlim u mraku!!! 😱😱😱 👽👽👽
Proslu noc i ovu noc sad, kad se vratim iz wc-a u krevet, odem namjestit deku i poplon kad mi ono prsti svjetle fluorescentno zeleno! Trenje! Ali tako jako da cim dotaknem deku svjetlim!! I vec 2 dana me strese struja svako malo onako kad idem dotaknut kvaku, kad podragam macu…⚡️💡⚡️
Je li to neki simptom trudnoce ili se moram zabrinut?? 🤔😰😅
😂😂😂
Baš si me nasmijala 😆
Mono, katka22...
Mapeju, za njegu pupka u bolnici mislim da ne trebas nista, nek me isprave ako grijesim. Treba ti za doma sterilne gazice i nesto za dezinfekciju, meni najprakticnije djeluje Octanysept sprej. Pelene...posto postoje i 0 koje su po meni za ranije rodjenu djecicu, mislim da su one od 1-3 kg. npr. Pampers br.1 je vjerojatno ok za prosjecno novorodjence za prve dane s obzirom da je od 2-5 kg ako se ne varam.
Kile...ja sam zasad dobila 9. Nadala sam se da cu manje iako me zeznuo mjesec blagdana kad sam samo u tom mjesecu dobila +3. Kao sto vecina kaze, razlika je s koliko kila se krece. Ja krenula sa 3 viska od stimulacija, al na 180 visine stvarno se ne vide kile koje sam dobila osim u trbuhu. Mislim da doktori kazu da je optimalno 11-13 za prosjecnu zenu, naravno sa odstupanjima ovisno o pocetnoj kilazi. Bebe ustvari najvise dobivaju zadnja dva mjeseca, cak do 300 g tjedno, tako da do tada je ustvari za nase debljanje kriv nas apetit i opustenost, sklonost papanju puno voca koje je puno secera i sl. Mene je prvi put dojenje iscijedilo, dojila sam dugo i ono mi je stvarno rastopilo svaki gram dobiven u trudnoci a dobila sam samo 11 kg.
Ovo za jaje je istina…dok je beba skroz mala nije preporucljivo da bude vise od 2h u jajetu(radila sam dosta god.s baby opremom)…ali opet zato u setu idu i sportska kolica s nultim lezecim polozajem u kojem se beba od rođenja moze voziti😊….nekome je zgodnija kosara,iako je ona po meni prakticna vise u zimi…
Da slazem se za sportski dio, nekad on ima bas nulti polozaj a sad imaju kolica kod kojih se korpa pretvara u sportski dio za vecu bebu. Uglavnom,treba voditi racuna o toj ravnoj podlozi.
Ovakva smo mi narucili, mima xari. Skroz su prakticna i bas im se veselim. Kosara se spremi u sjedeci dio, svemirski skroz...
Ja necu da se opterecujem kilama, gdje god citam i 16 kila dobiti je skroz ok, zenama koje su mrsavije ok je i preko 20 jer su krenule sa manjkom. Meni je glavno da nemam povisen secer i da tlak ostane ok, kile ce otici.
Ja sam sad 23+4 i na +7,5kg sam negdje. Krenula sam s 58kg na 164cm. Očekujem dobiti kao u prošloj T, oko 16kg.
U prvoj T sam dobila 16kg, a uopće se nisam jako proširila, s 58 sam dosla na 76. A pazila sam dosta i zdravo jela, jednostavno su se tako kile nakupile, a i pod zadnje sam pila puno jabučnog soka jer mi se plodna voda počela smanjivati. Iz rodilišta sam došla s -8kg, a ostalih 8 je otišlo kroz nekih 6mj. Žene gube kile dok doje ili se izdajaju, provjereno (ali imaju bome i apetit, posebno za slatkim).
Pozdrav curke :D
zivi li koja od vas u Frankfurtu?
Ne ali ja sam Stuttgart 😅
Moja sestra je isto u Stuttgatu. Jel si na onoj grupi Roditelji-trudnice i mame u Njemačkoj?
Da li muzevi idu s vama na porod? :))))))
Ne, on nije kapacitet za to, a ja ga neću siliti. Samo mi još treba da se sruši tamo kad vidi one silne tekućine, krv i ostalo. Bit će u čekaoni. Prošli put je bila sa mnom sestra, a sad će biti prijateljica. A čim se beba rodi, muž ulazi provesti s nama prvih sat vremena.
Sortiraj odgovore
Najstariji