Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    13. Veljača 2019. 09:29

Bulbi91

Merkur13

Embarasada

Cure, može preporuke za dućane u Zg gdje mogu gledati kolica ? Bila sam samo u magic baby i baby centar u Cityju. Jel se isplati ići u west gate? Babynova?

Ja sam jednom slucajno usla u Bebenova u Pointu i odmah nasla kolica :-) super mi je jer su jako lagana, samo 6kg. Nemaju neki izbor ali isplati se sve pogledati.

Koja kolica si nasla od 6 kg?🙂
    Mi se trenutno informiramo…trebat ce nam neka full lagana jer smo na 5.katu bez lifta…svidjela su mi se ona yoyo,al su sa svim djelovima fkt preskupa😏…

Ta yoyo su mi kao da dijete voziš u tačkama...još ako ste malo više, dio gdje beba leži vam dođe u područje koljena. I ima jako kratki krović. To mi nikako nije za malu bebu. A niti nema onaj dodatni dio za noge na sportskom dijelu koji se može podignuti kad dijete leži, pa kad dijete bude veće, noge mu stalno vise. 

Pogledajte gb qbit, to su inače kao kišobran kolica, ali se sklapaju u kocku, a super su šta na njih može i jaje i ekstra košara na adaptere, to je 3u1 travel sistem. Imaš u babycentru i nisu skupa, često ti budu akcije, a imaš i žutu srijedu s 15 posto popusta u citiju.

Ofnica
    13. Veljača 2019. 09:34

Merkur13

Aha kao samo ona sportska? Ima ih po super cijenama, a koliko znam svi hvale maclaren. Ne znam jesu li skupa, ali znam da su jako lagana i prakticna.

McLaren su po meni prerazvikana i preskupa za ono što nude, ali ime je ime...a ima i boljih u toj kategoriji, na koja se ekstra može kupiti košara i jaje. Tipa gb qbit. Ja sam prodala svoja velika 3u1 bebetto i planirala kupiti mclaren kišobran, ali nakon pomnog proučavanja sam skužila da ima boljih, i to još njemačke proizvodnje. Ja sam uzela cybex callisto, plus ekstra jaje i košaru, koja možeš i ne moraš uzeti. A slična su gb qbit koja se još bolje sklapaju od mojih cybex, i isto možeš na njih kupiti ekstra jaje i košaru, sve se odvojeno kupuje. I što je najvažnije lagana su, kome je to bitno.

Ofnica
    13. Veljača 2019. 09:43

opet mama

Mono, katka22…
    Mapeju, za njegu pupka u bolnici mislim da ne trebas nista, nek me isprave ako grijesim. Treba ti za doma sterilne gazice i nesto za dezinfekciju, meni najprakticnije djeluje Octanysept sprej. Pelene…posto postoje i 0 koje su po meni za ranije rodjenu djecicu, mislim da su one od 1-3 kg. npr. Pampers br.1 je vjerojatno ok za prosjecno novorodjence za prve dane s obzirom da je od 2-5 kg ako se ne varam.
    Kile…ja sam zasad dobila 9. Nadala sam se da cu manje iako me zeznuo mjesec blagdana kad sam samo u tom mjesecu dobila +3. Kao sto vecina kaze, razlika je s koliko kila se krece. Ja krenula sa 3 viska od stimulacija, al na 180 visine stvarno se ne vide kile koje sam dobila osim u trbuhu. Mislim da doktori kazu da je optimalno 11-13 za prosjecnu zenu, naravno sa odstupanjima ovisno o pocetnoj kilazi. Bebe ustvari najvise dobivaju zadnja dva mjeseca, cak do 300 g tjedno, tako da do tada je ustvari za nase debljanje kriv nas apetit i opustenost, sklonost papanju puno voca koje je puno secera i sl. Mene je prvi put dojenje iscijedilo, dojila sam dugo i ono mi je stvarno rastopilo svaki gram dobiven u trudnoci a dobila sam samo 11 kg.

Za pupak u bolnici ne treba ništa. Doma smo imali gazice, tyrosur prašak i octenisept, ali smo naknadno morali uzeti i hidrogen jer se nije dobro sušio, sve po preporuci patronažne. Na kraju je hidrogen pomogao. 
    Pelene su ove koje navodi Opet mama, samo ja ne bih koristila one Pampers koje se dobiju u dm trudničkom paketu, smrde užasno po naftalinu, dok redovno pakiranje ne smrdi. Ne znam što je s tim promotivnim pakiranjima. Meni su najbolje babylove iz dm.
    Moj svekar je ginić, i on veli da je u redu dobiti do 16kg...ovo 11-13 je samo primjer iz knjiga, teško da je to prosjek. Prosječna žena dobije oko 14-15kg, ono što njemu praksa pokazuje.

MaPeJu
    13. Veljača 2019. 09:46

hvala Ofnica ,svakim danom se osjecam spremnije i pametnije radi vas curka, dobro da sam otkrila ovaj forum! 😊😊

MaPeJu
    13. Veljača 2019. 09:49

i hvala opet mama malo citam unatraske komentare 😆

MaPeJu
    13. Veljača 2019. 09:54

Ofnica

Ja sam sad 23+4 i na +7,5kg sam negdje. Krenula sam s 58kg na 164cm. Očekujem dobiti kao u prošloj T, oko 16kg.
    U prvoj T sam dobila 16kg, a uopće se nisam jako proširila, s 58 sam dosla na 76. A pazila sam dosta i zdravo jela, jednostavno su se tako kile nakupile, a i pod zadnje sam pila puno jabučnog soka jer mi se plodna voda počela smanjivati. Iz rodilišta sam došla s -8kg, a ostalih 8 je otišlo kroz nekih 6mj. Žene gube kile dok doje ili se izdajaju, provjereno (ali imaju bome i apetit, posebno za slatkim).

bome smo ful slične Ofnica, ja sam 24+3 i na +8 , krenula s kilom vise nego ti, znaci 59, i isto sam visoka 164 cm 😂😂 i ja se nadam dobit oko 15,16, ucila sam za strucni pa sam taj mj.nabila puno kila, al sad idu polakse jer pazim jesti zdravije^^

Ofnica
    13. Veljača 2019. 10:03

Evo super stvari u kauflandovom katalogu od četvrtka odnosno ponedjeljka. To je katalog s weba. Ima i trudničke odjeće.
    Evo vidim i super babygym jako jeftini. A ne znam ako kome treba babyphone, ja inače imam ovaj model i zadovoljna sam, a košta inače 500kn u babycentru

Ofnica
    13. Veljača 2019. 10:05

MaPeJu

bome smo ful slične Ofnica, ja sam 24+3 i na +8 , krenula s kilom vise nego ti, znaci 59, i isto sam visoka 164 cm 😂😂 i ja se nadam dobit oko 15,16, ucila sam za strucni pa sam taj mj.nabila puno kila, al sad idu polakse jer pazim jesti zdravije^^

Ja pazim cijelo vrijeme šta jedem, a kile opet idu. Sve je stvar i metabolizma. A i kako tijelo skuplja tekućinu...ja znam od jutra do večeri verirati i do 1,5-2kg, samo zbog skupljanja tekućine jer radim sjedilački posao. Ali od sljedećeg tjedna ostajem doma tako da ću biti aktivnija s malim od 20mj, tada nema sjedenja po cijele dane.

Lina28
    13. Veljača 2019. 10:07

Ofnica, zasto si prodala bebetto? Planiram ih uzet pa me zanima jel nisi bila zadovoljna ili su ti bila teska? 

Bulbi91
    13. Veljača 2019. 10:11

Ofnica

Bulbi91

Merkur13

Embarasada

Cure, može preporuke za dućane u Zg gdje mogu gledati kolica ? Bila sam samo u magic baby i baby centar u Cityju. Jel se isplati ići u west gate? Babynova?

Ja sam jednom slucajno usla u Bebenova u Pointu i odmah nasla kolica :-) super mi je jer su jako lagana, samo 6kg. Nemaju neki izbor ali isplati se sve pogledati.

Koja kolica si nasla od 6 kg?🙂
    Mi se trenutno informiramo…trebat ce nam neka full lagana jer smo na 5.katu bez lifta…svidjela su mi se ona yoyo,al su sa svim djelovima fkt preskupa😏…

Ta yoyo su mi kao da dijete voziš u tačkama…još ako ste malo više, dio gdje beba leži vam dođe u područje koljena. I ima jako kratki krović. To mi nikako nije za malu bebu. A niti nema onaj dodatni dio za noge na sportskom dijelu koji se može podignuti kad dijete leži, pa kad dijete bude veće, noge mu stalno vise.

Pogledajte gb qbit, to su inače kao kišobran kolica, ali se sklapaju u kocku, a super su šta na njih može i jaje i ekstra košara na adaptere, to je 3u1 travel sistem. Imaš u babycentru i nisu skupa, često ti budu akcije, a imaš i žutu srijedu s 15 posto popusta u citiju.

Hvala ti pogledat cu...najvaznije da su mi lagana tipa max nekih 6 kg i kolica i sportski dio skupa,kosaru ne trebam...jer treba svaki put ici s kolicima i bebom s 5.kata dolje i gore🙈...vecinu vremena cu bit sama s bebom tako da...nisam visoka,mala sam🤣 1,61m,muz je skoro 2 m ,al najvaznije da su meni ok posto cu ih ja najvise koristit😬
    Btw kod yoyo je sportski dio od 6mj,a kosara ide od nule,a prakticna su za zgradu bez lifta jer se mogu sklopit i kao torba nosit...tako nesto meni bi bilo super...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.