Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hipo
    13. Veljača 2019. 11:13

Cure ima li itko iskustva s Peg Perego kivima? Ne vidim da ih itko vise spominje, a znam da su ona prije bila na jako dobrom glasu

Hipo
    13. Veljača 2019. 11:13

*Peg Perego kolicima, sorry pisem s moba

Ofnica
    13. Veljača 2019. 11:17

Bulbi91

Ofnicato mi je i muz predlozio,a ja se uzasavam tog ostavljanja bebe same makar i tih par min🙈…uzet cemo mi zato svakako i maramu za nosenje,pa cemo vidjet sto ce biti zgodnije😊…ma izdrzat cu tegljenje i sve samo nek nam bebach dođe ziv i zdrav u terminu🙏💕…
    Ksilofon hvala ti bas cu ih skicnuti😊…tako se i ja ne zelim ogranicavati zbog tezine da ne mozemo u setnju…bivsa kolegica mi radi u onom baby landu(ako se dobro sjecam imena)pa cu je bas pitat za savjet oko kolica…
    Inace gledala sam ova https://djecjakolica.eu/proizvod/djecja-kolica-eurocart-volt-novost/ preko int i cine mi se ok,iako moj muz kom da izgledaju krhko…a nemres nac lagana kolica da ne izgledaju krhko🙈

Ma to je na 2min, staviš ga u kinderbet i to je to, nemre pasti niti ništa. A šta kad budeš sama i išla piškiti ili ono drugo, a beba spava, isto ćeš ju ostaviti samu na par min dok obaviš . Samo paziš da uzmeš ključ, da ti se ne zalupe vrata s bebom u stanu.
    A da, sva ta laganija kolica su manje kompaktna i izgledaju treskavije i klimavo ponekad. A to ti je jer nemaju tu silnu opremu kao ova velika, koja su zato i teška.

Bulbi91
    13. Veljača 2019. 11:21

Ofnica

Bulbi91

Ofnicato mi je i muz predlozio,a ja se uzasavam tog ostavljanja bebe same makar i tih par min🙈…uzet cemo mi zato svakako i maramu za nosenje,pa cemo vidjet sto ce biti zgodnije😊…ma izdrzat cu tegljenje i sve samo nek nam bebach dođe ziv i zdrav u terminu🙏💕…
    Ksilofon hvala ti bas cu ih skicnuti😊…tako se i ja ne zelim ogranicavati zbog tezine da ne mozemo u setnju…bivsa kolegica mi radi u onom baby landu(ako se dobro sjecam imena)pa cu je bas pitat za savjet oko kolica…
    Inace gledala sam ova https://djecjakolica.eu/proizvod/djecja-kolica-eurocart-volt-novost/ preko int i cine mi se ok,iako moj muz kom da izgledaju krhko…a nemres nac lagana kolica da ne izgledaju krhko🙈

Ma to je na 2min, staviš ga u kinderbet i to je to, nemre pasti niti ništa. A šta kad budeš sama i išla piškiti ili ono drugo, a beba spava, isto ćeš ju ostaviti samu na par min dok obaviš. Samo paziš da uzmeš ključ, da ti se ne zalupe vrata s bebom u stanu.
    A da, sva ta laganija kolica su manje kompaktna i izgledaju treskavije i klimavo ponekad. A to ti je jer nemaju tu silnu opremu kao ova velika, koja su zato i teška.

Heh,imas pravo,ma snaci cemo se mi nekako😊

• Lanchi_Zg
    13. Veljača 2019. 11:24

Mi imamo Peg Perego 3 u 1, i koristit ćemo ih za novu bebu:) meni su dobra, ali također spadaju u veća i teza. Njihova autosjedalica mi nije bas dobra, tako da mislim da ću kupiti novu za bebu. Ali dovoljno su dobra da ih opet koristim. Mi imamo lift i izlaz za kolica iz zgrade pa mi je zato svejedno, a imam i kišobran kolica (maclaren-slažem se da su precijenjena). 

• Lanchi_Zg
    13. Veljača 2019. 11:27

A vi mame koje teglite kolica na 5. Kat, ja vam se najiskrenije divim. Naša kuma je na kraju stokke kolica ostavljala u haustoru u prizemlju, dakle riskirala je da ih netko ukrade jer jednostavno nije mogla vise. I nije ih nikad nitko ukrao, ali bome je imala sreće. 

13. Veljača 2019. 11:29

cure evo mene s pregleda!
    prvo, ovo oko pritiska, rekao mi je da postoje dva najčešća razloga zakaj se javlja ta bol, odnosno pritisak. upala ili venska nešto (nisam zapamtila), i da većina žena ima tu vensku stvar. a to je u biti to da je maternica sad već jako velika i teška i da pritišće cijeli dan šuplju venu i da krv onda ne može kolati tijelom normalno ko do sad i da se krv nakuplja u donjem dijelu trbušne šupljine i da to uzrokuje pritisak. kaže da većina žena nakon 25. tt osjeća taj pritisak upravo zbog tok stiskanja šuplje vene.
    drugo, konačno me pregledao i vaginalno i izmjerio cerviks, 40 mm je i ima T oblik. mjerio mi i količinu plodne vode, AFI-20.
    beba i dalje veća, od petka dok sam bila na 4D (800 g) do danas je mali dobio 141 g  danas imamo 941 g.
    uputnicu za ogtt nisam dobila, rekao je da budem sljedeći put dok budem 30.tt, da me ne želi sad maltretirati s tim, ali moram ići izvaditi krv da se provjeri sve ostalo, pogotovo željezo kojeg mi manjka uvijek. ugl, ja budem malo pripazila na to slatko i kruh bez obzira na sve jer stvarno dobivam puno kg, makar mi i danas sestra na pregledu rekla da nema veze uopće jer sam ušla u trudnoću s velikim deficitom kilaže..

ms_3197
    13. Veljača 2019. 11:36

Tenci koliko si po uzv trudna? Cestitam na super pregledu 😘😘 najbitnije je da bebica raste 🤗
    Mene brine kad vidim kako su vase bebice vece 🙈😣
    Moja mrva je s 26+4 bila na 860g, mislim znam da je manja i kazu da ne brinem, al kad vidim kak su vase bebice vece uvijek se pitam zasto je moja tako malena. I stalno moramo na kontrole da prate rast jer sporo napreduje.. 

MaPeJu
    13. Veljača 2019. 11:41

Ofnica

MaPeJu

pocela sam i ja polako kupovati stvari za torbu za bolnicu kad ulovim nesto na akciji, pomalo, chico uloske, jednokratke gacice, spavacice i slicno. htjela sam vas pitat, treba li uzeti sto za njegu pupka? ili dok si u bolnici oni to imaju? tipa u Vinogradskoj, tamo planiram roditi jer se tamo i vodim. i pelene jel da uzimam i vlazne maramice ili ne? ako da, jel one neke skroz xs, ili normalnu malu velicinu?

E i ja ću roditi u Vinogradskoj, možda se i sretnemo.
    Što se tiče vlažnih maramica, nemoj ih uzimati. Imaš one vatene tufere za guzu pa s njima i vodom pereš bebu. i naravno pod pipu ako se baš ful ukaka. Maramice su pune parfema, a male bebe kad počnu često kakati često dobiju i osip na guzi pa se vlažne maramice nikako ne preporučuju. Ima i onih na bazi vode, ali ja sam njih počela tek puno kasnije upotrebljavati, kad je malac bio oko 3mj. Pelene bih ja za početak uzela one za 2-5kg.

baš bi bilo fora da se sretnemo , posto su nam i termini blizu 😃
    znaci voda i vateni tuferi, to uzmem neku posudicu di natocim vode pa mocim te tufere i tako pobrisem bebu, pretpostavljam? a tufeta pretpostavljam ima u dmu i slicnim ducanima, i bilo koji su dobri?

Hipo
    13. Veljača 2019. 11:43

Lanchi_Zg

Mi imamo Peg Perego 3 u 1, i koristit ćemo ih za novu bebu:) meni su dobra, ali također spadaju u veća i teza. Njihova autosjedalica mi nije bas dobra, tako da mislim da ću kupiti novu za bebu. Ali dovoljno su dobra da ih opet koristim. Mi imamo lift i izlaz za kolica iz zgrade pa mi je zato svejedno, a imam i kišobran kolica (maclaren-slažem se da su precijenjena).

Sestra mi ima skoro novu kosaru pa bi ja kupila samo jos sportski dio i jaje. Ne znam bi li onda uzela tako ili sve novo od neke druge marke. Ona je zadovoljna s njima i isto su joj bila za 2 djece, ali ona nema skale po kojima se mora penjati i nije isla po neravnom terenu. Ja bi neka laksa pa uopce ne znam sto napraviti- uzeti peg perego bez kosare ili neku drugu marku 3u1, a da su laksa 🤔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.