Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    OhSoBoho
    08. Veljača 2019. 07:29

opet mama

OhsoBoho…mislim da ti nisi smjela pisati GO prije otvaranja porodiljnog i da je u tome caka nego ravno na porodiljni. Ali provjerit cu ponovo, zbog mira…

Opet mama, o tome se i radi. O prekidaju komplikacija radi korištenja go ili povratka na posao. To treba jako dobro izračunati, po mogućnosti pitati tete na hzzo da pomognu jer se prosjek zbilja može zeznuti. I da, sigurno da se vrijeme na čuvanju piše na platnu listu ali nažalost, ne stoji iznos koji isplaćuju već samo 0 jer se traže isključivo isplate od strane poslodavca. Kažem, ja za ovo nisam znala dok nisam došla u tu situaciju. A godišnji sam morala iskoristiti jer je to od mene tada tražio poslodavac. 

• little_miss
    08. Veljača 2019. 08:43

OhSoBoho

opet mama

OhsoBoho…mislim da ti nisi smjela pisati GO prije otvaranja porodiljnog i da je u tome caka nego ravno na porodiljni. Ali provjerit cu ponovo, zbog mira…

Opet mama, o tome se i radi. O prekidaju komplikacija radi korištenja go ili povratka na posao. To treba jako dobro izračunati, po mogućnosti pitati tete na hzzo da pomognu jer se prosjek zbilja može zeznuti. I da, sigurno da se vrijeme na čuvanju piše na platnu listu ali nažalost, ne stoji iznos koji isplaćuju već samo 0 jer se traže isključivo isplate od strane poslodavca. Kažem, ja za ovo nisam znala dok nisam došla u tu situaciju. A godišnji sam morala iskoristiti jer je to od mene tada tražio poslodavac.

Upadam sada kao padobranac, ali i sama sam na pocetku trudnoce bila na komplikacijama dok se hematom nije povukao.. koliko sam shvatila, s obzirom da imam vecu placu od naknade koja se isplacuje, a za taj mjesec sto sam bila na bolovanju ce mi pisati 0, ipak ce mi to utjecati na visinu porodiljne naknade, tj ona nece biti kao i moja placa vec umanjena, bas iz razloga sto gledaju prosjek 6 mjeseci prije otvaranja porodiljnog kojeg mi nece ciniti 6 placa nego 5.. 

Sto se tice herpesa, mozete slobodno herplex koristiti.. ja sam u pocetku imala svakih par tjedana pa sam pitala ginekologa.

OhSoBoho
    08. Veljača 2019. 08:50

little_miss

OhSoBoho

opet mama

Upadam sada kao padobranac, ali i sama sam na pocetku trudnoce bila na komplikacijama dok se hematom nije povukao.. koliko sam shvatila, s obzirom da imam vecu placu od naknade koja se isplacuje, a za taj mjesec sto sam bila na bolovanju ce mi pisati 0, ipak ce mi to utjecati na visinu porodiljne naknade, tj ona nece biti kao i moja placa vec umanjena, bas iz razloga sto gledaju prosjek 6 mjeseci prije otvaranja porodiljnog kojeg mi nece ciniti 6 placa nego 5..

Sto se tice herpesa, mozete slobodno herplex koristiti.. ja sam u pocetku imala svakih par tjedana pa sam pitala ginekologa.

Nema ti to veze, imat ćeš punu naknadu. Ja sam imala 2 plaće u tih 6 mjeseci koliko traže ispis pa sam imala maksimalnu potporu na čuvanju i punu plaću prvih 6 mjeseci  

Bluegirl
    08. Veljača 2019. 09:11

victoria

PBluegirl

Ja radila Harmony u srijedu i u ponedjeljak dosao nalaz. Pita te doktorica dal zelis znat spol ili ne pa zabiljezi.

Ja jedva cekam da saznam spol 😍😍

Hehe znam kak ti je 😉 brzo ce to samo smireno 😊

08. Veljača 2019. 09:12

Cure, evo gotov 4D, bilo je super!  decko je velik, kaze doktorica da ima dugo noge, imamo 800g. Sve nam pokazala, objasnila i zadovoljni smo jako, ali znala sam da bude tak jer je i prije niftyja uzv bilo super.Stvar je u tome da nije radila przilica i nismo dobili dvd sa slikama i videima pa nismo ni nist platili, ali sam rekla da me zovu dok bude popravljeno i da budem opet dosla! Tak da smo dobili besplatni uzv i isprintane slike da ne idemo doma bez iceg! 

• Lanchi_Zg
    08. Veljača 2019. 09:15

Esmeralda je nažalost u pravu, ako odeš na komplikacije pa se vratiš u prosjek 6 plaća ulaze komplikacije a ne puna plaća.
    Druge cure, hvala na podršci, javim sto je bilo ;) 

• baMAMA
    08. Veljača 2019. 09:19

Ofnica

A ti radiš inače kod privatnika? Kakvi su ti šefovi? I ja sam bila u frci malo, ali su super prihvatili vijest jer su to i očekivali.

Radim kod privatnika da. Nisam baš sigurna da li očekuju od mene novu trudnoću. U prve dvije trudnoće nisam imala nikakvih problema s poslodavcem, ne mogu reći da jesam. Ali, osjetiš da nisu baš presretni da odlaziš, a pogotovo sada kada je riječ o 3. trudnoći - neće me biti više od 3 godine! Ne znam kako će to prihvatiti. Iako sam ja skroz i za opciju rada na pola radnog vremena iza prvog rođendana - ali kod mene u firmi još nitko nije to tražio. Zapravo, kad malo bolje razmislim, nitko ni nema više od dvoje djece! već vidim koji će to šok biti i komentari tipa "opet je trudna!!" 
    Malo se opterećujem previše s time što će poslodavac reći i kako će kolege komentirati, znam! Ali ne mogu si pomoći 

• Lanchi_Zg
    08. Veljača 2019. 09:26

Inače, meni je bio bed reci nadređenima jer sam došla u firmu prije manje od 6 mjeseci, ma užasno mi je bilo. I reagirali su i vise nego dobro. Šef je čak rekao, pa svjestan sam ja kad zapošljavamo mlađe žene da će one vjerojatno zatrudniti, nemoj da ti je ista problem. Tako da, čovjek se nekad iznenadi :) 

opet mama
    08. Veljača 2019. 09:27

OhSoBoho

opet mama

Dakle, teta na HZZO je rekla da mi je nužno primiti dvije plaće da bi ih oni uzeli za izračun prosjeka za porodiljni prvih 6 mjeseci koji iznosi punu plaću (obično traže 6 zadnjih plaća, ali ako ih nemaš zadovoljavaju se s onim što imaš, a mora biti minimalno dvije). Ja imam veću plaću od maksimalne naknade za bolovanje i primala sam maksimalnu naknadu za 3 mjeseca bolovanja. Sad sam zadnja tri mjeseca ponovo na poslu i gledat će mi samo te moje tri plaće koje sam primila, ne i naknade prva 3 mjeseca. Kaže da ni u jednom slučaju ne gledaju iznos primljenog bolovanja jer to nije plaća nego naknada države, što i je. Vjerojatno ima nekih odstupanja - nije mi govorila u kojim slučajevima, ali mislim da na ni jedan način i bez obzira na trajanje komplikacija netko tko ima plaću npr. 8000 kn ne može past na minimalnu naknadu. 

Hipo
    08. Veljača 2019. 09:28

Tenci Jakov je presladak, pravi momak Bas se lijepo vidi, koji lijepi nosic i vec 800g, ma bravo 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.