Cestitam vam.svima, i.posto.mi radimo.na.bebi vec 6jmj al bezuspjesno dajte mi neke savjete i zanima.me.nakon.koliko vremena je vama uspjelo?hvala i cestitkeeeee jos jednom 😘😍
Trebalo nam 2 godine. Taman kad smo krenuli na pretrage za inseminaciju uhvatilo se. Mislim da smo se tad napokon opustili. Znam da je lako reci, ali probaj ne forsirat i opusti se. 6 mjeseci nije puno vremena
Evo da i ja prenesem informacije sa svog danasnjeg pregleda.
Po ZM 8+6 ali trudnoca odgovara 8+2
Srce kuca sto je nabitnije.
Kontrola u 12 sedmici.
Super samy_lo, baš sam čekala da se javiš da je sve ok ;) ;) i drago mi je da srčeko kuca, mi se pratimo ;) i sretnoo dalje. Ja idem idući tjedan endokrinologu jer mi je TSH bio povišen, a onaj tjedan iza na probir i drugi ultrazvuk. (Urinokultura mi se na kraju pokazala uredna pa ću pratiti dalje i rokati brusnicu, ionak mi je fina :))
Da se nadovežem na pitanje o uspijevanju/neuspijevanju trudnoće - 1. put sasvim neplanirano - vanmaternična, nakon toga 6 mjeseci pokušavanja i uspije mi u periodu kada mi je mama išla na operaciju (nisam ni na kraj pameti razmišljala o trudnoći) - missed ab i kiretaža u 9.tj, nakon toga operacija mioma i ponovno pokušavanje od 5-6 mjeseci i onda ostanem trudna kad sam odlučila da ću promijeniti posao i posvetiti se sebi jer sam ustanovila da ću izluditi i sebe i muža. U prijevodu i ukratko - kod mene je u oba slučaja došlo do trudnoće kada nisam o tome razmišljala i kada sam bila zaokupljena drugim stvarima. Znam da je teško isključiti se, više mi je bilo pun kufer komentara pa znaš moraš se samo opustiti i doći će, bla bla, no na kraju je kod mene stvarno tak i bilo... s tim da moram napomenuti da sam u ciklusu prije nego što sam ostala trudna počela piti vrkutu 2x na dan. Ne znam jel i to imalo kakvog utjecaja. U svakom slučaju sretno i da ti brzo poželimo dobrodošlicu na ovaj forum ;)).
I da, netko je spominjao godine, imam 31., u kolovozu ću 32. i ako sve bude ok i izguramo do kraja, ovo će nam biti 1. dugo željena bebica :). Puse curke ;), čestitke na lijepim trbuščićima, sve ste slatke :) i čestitke naravno novopečenim mladenkama, više ne znam poimence, zaboravim kad se baš raspišemo na sve strane pa je teško sve pratiti ;))).
Evo mene s ultrazvuka, sve je super, a nalaze za kombinirani čekam do ponedjeljka. Po ultrazvučnim biljezima ne bi trebalo biti problema jer se već dosta toga vidi po nuhalnom naboru, nosnoj kosti, čak i saki i stopalu i radu srca sto se već sad vidjelo! Nevjerojatna je tehnologija, a i naše bebe.
Šta se tiče pitanja o pokušavanju, prvi put se tri mjeseca nismo štitili i eto, zatrudnjela, iako nismo bas ni pokušavali, tj nisam znala kad su plodni dani i imali smo odnose možda 2 puta tjedno. Drugi put sam zatrudnjela nakon jednog nezaštićenog odnosa čemu se još uvijek ne mogu načuditi. Nemam savjeta zapravo, ako je medicinski sve u redu, onda je možda zaista najbolje zaboraviti na trudnoću jer ja niti jednom nisam bas išla zatrudniti pa sam sigurno bila s te strane opuštena. S time da
Zagovaram da se naprave sve moguće pretrage jer nema smisla savjetovati opuštanje a nisu isključene sve mogućnosti tj prepreke. Nekad i jedan hormon može biti prepreka ili slabije željezo, ne mora se raditi o nečem ozbiljnijem.
Cestitam vam.svima, i.posto.mi radimo.na.bebi vec 6jmj al bezuspjesno dajte mi neke savjete i zanima.me.nakon.koliko vremena je vama uspjelo?hvala i cestitkeeeee jos jednom 😘😍
Nakon god i 2mjeseca od spontanog, pocela sam u proljece pit folnu i otisli na godisnji doslovno bogu iza nogu di je mir cak ni tv nismo imali i eto vratili se sa juga s dodadtkom nakon sto smo se bas odmarali i uzivali s tim da su meni sve starije zene(radim sa zenama😊) rekle nek sto vise suncam jajnike nisam se mogla skinut gola jer nismo bas sami bili al sam si nakupovala crnih kupacih gaca i donji dio tijela se doslovnl cvrljio i eto konacno se ulovilo sad da li je do toga ne znam al sam ih poslusala. U svakom slucaju probaj se opustit znam iz iskustva tesko je al morasi bit ce🙏🤗
Tinika sretno u lovu na bebicu. Nama su trebala 4mj. Nakon 3mj pokusavanja sam otisla kod ginekologa i on mi ustanovio PCOS i rekao mi da je moguce da ce mi trebati dulje vremena da ostanem trudna. Ja sva deprimirana otisla kuci plakala 3 dana jer me to strasno pogodilo. Kad sam se pomirila s tim da cu se nacekati nastojala sam uzivati sa svojim dragim i koristiti neke prirodne preparate za ciste kao sto su cuvarkuca i med i caj od pregrade oraha. Iduci mjesec smo ugledali plusic i bas sam se sokirala kad prije a i ginic se bas iznenadio da smo tako brzo uspjeli. Vjerujem da ponekad psihom blokiramo dolazak do zaceca jer si stvorimo toliki stres
Trebalo nam 2 godine. Taman kad smo krenuli na pretrage za inseminaciju uhvatilo se. Mislim da smo se tad napokon opustili. Znam da je lako reci, ali probaj ne forsirat i opusti se. 6 mjeseci nije puno vremena
Tako smo i mi, nakon 2 godine pokušavanja taman uzmem uputnice za Zagreb za humanu, a za par dana dobijem plus😀 kaze meni dr vidis da je sve u glavi.. Najvaznije je bit opušten😊
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
Samo sta je moj problem endometrioza i nizak amh i svi dr su mi govorili da nema sanse da prirodnim putem uspijemo i kad sam se napokon pomirila s tim i pripremala se za potpmognutu, ugledamo plusic😊
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
Prvi put nam je trebalo nešto manje od 3 mj, ali s obzirom na moje jako duge cikluse, već drugi ciklus ciklus je bio uspješan. Tada sam pila vrkutu i mogu sa sigurnošću reći da mi je ona pomogla. Nažalost, trudnoća se nije održala.
Drugi put smo uspjeli nakon 10 mj. I tada sam pokušala s vrkutom, ali ovaj put je imala totalno drugačiji učinak.
Sortiraj odgovore
Najstariji