Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marinica29
    15. Siječanj 2019. 15:22

Nista posebno. Krema biobaza. Sudocrema,bepanten,knjizice sa popustima torba i ove dvije knjige. I narančasti drzac za kolica za torbu. Cura ga vec  pokupila

Ofnica
    15. Siječanj 2019. 15:24

Tenci

Ofnica

Ako si u školi, dobit ćeš 1660kn, to je pola proračunske osnovice.

znaš možda dobije li i muž isto tu naknadu? on radi na faksu pa na isto dođe…

Da, oboje ćete dobiti po 1660. I muž i ja smo u državnoj službi pa smo oboje dobili isto tako za prvo dijete. I naravno ovih 2300 od HZZO...i onih 1800 od grada Zagreba. 

15. Siječanj 2019. 15:25

Ofnica

Tenci

Ofnica

Da, oboje ćete dobiti po 1660. I muž i ja smo u državnoj službi pa smo oboje dobili isto tako za prvo dijete. I naravno ovih 2300 od HZZO…i onih 1800 od grada Zagreba.

supeeer! razveselila si me baš sad  hvala!

Bulbi91
    15. Siječanj 2019. 15:25

ms_3197

Meni je ginekolog takoder preporucio da imam dijete sto prije zbog dijagnoze CIN2 koja je prisutna vec 2 godine, svasta se nesto zakompliciralo bilo ginekoloski, cak mi je u 7. Mj ginekolog rekao da ako uskoro ne budem trudna, pitanje je da li cu poslije moci izgurati trudnocu. I eto u 8. Mj ja trudna 😂 neplanirano, ali pravi blagoslov i evo zasad je sve uredu🙏🏻
    Cure da li ima ovdje jos netko mozda problema s CIN-om i tip promjenama na grlicu maternice?
    mene najvjerojatnije ceka konizacija nakon poroda, i to ce mi dosta otezag svaku iduci trudnocu😞😞

Ja sam imala problem sa CIN-om II prije nekih cca 5-6 g,tj. 5g mi je papa test hvala Bogu cist...
    Nekih god i pol je trebalo da ga se rijesim,u principu samo sa dizala imunitet raznim preparatima,zdravo se hranila i vjezbala...tu i tamo koristila biljne vaginalete...i Bogu hvala sve je ok na kraju zavrsilo...na nikakav zahvat nisam morala...neki dr.kazu da s porodom to moze sve otic,jer se oljusti taj "zarazeni" dio...

Ofnica
    15. Siječanj 2019. 15:27

marinica29

Nista posebno. Krema biobaza. Sudocrema,bepanten,knjizice sa popustima torba i ove dvije knjige. I narančasti drzac za kolica za torbu. Cura ga vec pokupila

Ajd dobro, bar ta biobaza, bit će za malo mazuckanja...ostali daju one testeriće u vrećicama. Jedina dobra stvar mi je bila od Centravita paket prenatala i postnatala za mjesec dana, to bar ima neku vrijednost. 

Ofnica
    15. Siječanj 2019. 15:28

Tenci

Ofnica

Tenci

Ofnica

Da, oboje ćete dobiti po 1660. I muž i ja smo u državnoj službi pa smo oboje dobili isto tako za prvo dijete. I naravno ovih 2300 od HZZO…i onih 1800 od grada Zagreba.

supeeer! razveselila si me baš sadhvala!

Pa da, 6.500kn sve skupa, nije za baciti, to su ti kolica, kinderbert i još nekaj od opreme.

Ofnica
    15. Siječanj 2019. 15:30

Cure imam dobar dokument što napraviti kad se beba rodi, kud se sve nose papiri. Ovdje ne mogu uploadati word, jel da? Jedino da kopiram?

ms_3197
    15. Siječanj 2019. 15:30

Bulbi91 ja se s tim CIN-om 2 borim vec vise od 2 godine, svakih 6 mjeseci na one biopsije na zivo vec imam nocne more od toga. I ja sam vjezbala i pila beta glukan i sve moguce, ali nista nije pomoglo. Pa su doktori rekli da se boje da nece otici, ako nije dosada i da bi trebalo to ukloniti, ali da nece dok nije CIN3 i ne rodim. 
    Sad se samo nadam da ne bi imala problema s prijevremenim porodom jer mi je jedan ginekolog rekao kako s tim biopsijama uzimaju komadice grlica maternice i da je moguce da mi nije toliko cvrst. Toga me nekako najvise strah, ali pozitivna sam i nadam se da ce do kraja sve biti uredu 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Ofnica
    15. Siječanj 2019. 15:37

POPIS DOKUMENATA I PROCEDURA ZA PRIJAVU NOVOROĐENČETA 
    1. Matični ured 
    - prijaviti dijete u matičnom uredu u općini Črnomerec (ovo vrijedi ako rodite u Vinogradskoj ili na SV. Duhu) u roku od 15 dana od dana rođenja (zdravstvena ustanova matičaru prijavljuje rođenje bebe) 
    - roditelji određuju djetetovo ime dobijamo izvod iz matice rođenih, rodni list, domovnicu i OIB za svoje dijete 
    - ponijeti izvod iz matice vjenčanih,
     - zatim osobne iskaznice oba roditelja 
    - obrazac Zahtjev za izdavanje isprava iz matice rođenih i knjige državljana 
    - biljezi. 
    2. Prijava na Policiji 
    - nadležna policijska uprava 
    - dovoljno je da ide samo jedan roditelj 
    - dobiva se potvrda o prebivalištu te MBG
     - ponijeti rodni list djeteta ili izvod iz matice rođenih, 
     - ponijeti domovnicu 
    - ponijeti osobne iskaznice oba roditelja 
    - ponijeti obrazac prijave prebivališta koji se dobiva u MUP-u ili se može skinuti s MUP-ovih web stranica.
     - Original dokumenata daje se na uvid, a predaje se kopija. 

• Embarasada
    15. Siječanj 2019. 15:37

babyq

Cemo dalje s pregledima u svezi streptokoka.

Ja imam streptokok, pokazao mi je na urinokulturi. Zvala sam gin čim mi je došao nalaz ali je rekao da pijem puno tekućine i čekam idući pregled. Pretpostavljam da se mi onda dati antibiotik iako sam ja mislila da će me pozvati da odmah dođem po antibiotik ali očito da smatra da može čekati. Tu je bitno da beba na porodu dobije injekciju da bakterija ne prijeđe na nju.
    Javim ti još nakon pregleda šta mi je dao...
    Sretno! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.