točno*
googlala sam ti sad za KA, piše da isplaćuju 1500kn po djetetu
Ne kuzim zas se moja beba skriva. Skrivala se i na zadnjem ultrazvuku kad sam bila 12tt. Babyq jesi radila anomaly sad ili? Ja to radim s 20tt. Jel ti soda pogodila decka?meni soda pokazuje curicu.
Sodu nisam probala😅.Anomaly sam radila s 16 tjedana. 22.05 idem na 4d.
https://lmtf.lilypie.com/FEATp1.png
Zna li neko nešto o onim novcima koje ce se dobivati za novorodence konkretno onih neoporezivih 10.000kn ? Ima li neko neka iskustva, koliko se dobivalo prije toga? Iz Karlovca sam pa mozda ak neko zna kolko u Klc daje grad kolko ostali..?
+jel jos uvijek dm daje one baby pakete?
Od HZZO se dobije 2.328kn (proračunska osnovica), to je jednokratna naknada za rođenje djeteta, i to dobivaju svi po podnošenju zahtjeva.
Poslodavac ti može, a ne mora ti isplatiti naknadu za rođenje djeteta (to je njegova dobra volja), ako ti ju želi isplatiti, može neoporezivo max. 10.000. Ali mislim da 99% Hrvata može zaboraviti na to.
Državni službenici dobiju od poslodavca nekih 1.660kn (pola proračunske osnovice).
Grad Zagreb daje 1.800kn za prvo dijete, 3.600kn za drugo dijete, 54.000kn za treće i svako daljnje dijete.
Karlovac izgleda daje 1.500kn, evo ti link https://www.karlovac.hr/socijalni-program-51/novorodjencad-130/130
Dm ima pakete za trudnice i bebe po rođenju, ali iskreno, pelene iz tog paketa su očaj živi - Pampers, smrde po benzinu i ja se dam kladiti da je moj mali od njih dobio osip.
mimi, to su podigli da poslodavci mogu isplatiti toliki iznos ako žele. jakooooo puno poslodavaca uopće ne isplaćuje nikakve naknade za djecu tak da ne budu vjerojatno ni sad. mislim da je sad bila granica nekih 3500kn, tu negdje, ne znam toćno. mi u školama dobijemo taj iznos koliko ja znam.
a za to koliki je iznos jednokratne novčane pomoći od grada, provjeri na stranicama od grada, ili ukucaj u google, izbacilo ti bude sigurno.
dm daje i dalje paketiće, dođeš na blagajno, predaš njihovu karticu i dobiješ odmah.
Ako si u školi, dobit ćeš 1660kn, to je pola proračunske osnovice.
Takodjer smo planirali. Sa prvom nam trebalo oko godinu dana. Ja 27.on 29 kad se rodila. Sad imam 29 🙄i osjecam se staro.
Ja bas jucer podignula paket u dm.
Takodjer smo planirali. Sa prvom nam trebalo oko godinu dana. Ja 27.on 29 kad se rodila. Sad imam 29 🙄i osjecam se staro.
Ja bas jucer podignula paket u dm.
Ovaj trudnički? I šta ima unutra? Ma ja više neću uzimati te paketiće od ostalih, jedino možda od dm i centravita...svi daju neke testere, a na kraju sam se ja mazala s tim kremicama. Bebu sam u početku samo na pregibima mazala bademovim uljem.
Nena98..i ja ih volim al ne u kuci..mi zivimo skupa godinu dana al eto nismo se vjencali..i svak svakoga podnosi barem zasad pa tu imam srece..neznam kako bi se nosila s tim da me neko ne podnosi haha
Njegova sestra ljubomorna na nas. Njoj je lik napravio djete znala je da nece djete htjet rodila je iako nije htjela i naravno bez oca djeteta je kod njegovih doma, al je zena jako pametna tako da ja iskrena ona “pametna” nejdemo skupa.. i svaki put kad mi decko dođe za vikend doma pnda sam kod njega kad me on drzi il mi da poljubac u glavu, celo il me mazi po trbuhu ona je luda hahaah
mimi, to su podigli da poslodavci mogu isplatiti toliki iznos ako žele. jakooooo puno poslodavaca uopće ne isplaćuje nikakve naknade za djecu tak da ne budu vjerojatno ni sad. mislim da je sad bila granica nekih 3500kn, tu negdje, ne znam toćno. mi u školama dobijemo taj iznos koliko ja znam.
a za to koliki je iznos jednokratne novčane pomoći od grada, provjeri na stranicama od grada, ili ukucaj u google, izbacilo ti bude sigurno.
dm daje i dalje paketiće, dođeš na blagajno, predaš njihovu karticu i dobiješ odmah.
Ako si u školi, dobit ćeš 1660kn, to je pola proračunske osnovice.
znaš možda dobije li i muž isto tu naknadu? on radi na faksu pa na isto dođe...
Meni je ginekolog takoder preporucio da imam dijete sto prije zbog dijagnoze CIN2 koja je prisutna vec 2 godine, svasta se nesto zakompliciralo bilo ginekoloski, cak mi je u 7. Mj ginekolog rekao da ako uskoro ne budem trudna, pitanje je da li cu poslije moci izgurati trudnocu. I eto u 8. Mj ja trudna 😂 neplanirano, ali pravi blagoslov i evo zasad je sve uredu🙏🏻
Cure da li ima ovdje jos netko mozda problema s CIN-om i tip promjenama na grlicu maternice?
mene najvjerojatnije ceka konizacija nakon poroda, i to ce mi dosta otezag svaku iduci trudnocu😞😞
Nisam bila od jucer na forumu bome ste se raspisali, drago mi je da nas ima..
Dovro dosle nove trudnice😍😍 zelim skolsku trudnocu 🤗
Vidim da ste pisali o terminima i velicinama beba i pomicanju datuma..meni u 1t termin bio 23.4, a beba je bila veca za dva tj, ali mi nisu zbog toga pomicali termin, jos sam prenjela 2 dana..pa mi sad cudno da citam i da pomicaju termin zbog velicina beba..
Ja ujutro odradila kombinirani, bebac uredu srceko kuca, jos se nije vidjelo sta je, al mi bilo smjesno da je u jednom trenutku uzva stavio rukicu na glavu hehe vec od sad je poceo/la razmisljat hehe..nalazi kroz 2 tj i cekamo rezultate..ugl danas cijeli dan u muvingu, malo odmorila i idemo dalje..
Sortiraj odgovore
Najstariji