Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Margita
    15. Siječanj 2019. 10:05

Hvala vam!
    11+3 tjedna danas. Dvojajcani su, dvije posteljice i dva ovoja sto je super, to je najsigurnija varijanta za njih. 
    Definitivno imam manje energije nego prije. Cak se ne umaram brze ali kao da mi je od pocetka dana razina energije niza, osjecam se polubudnom stalno. Ako to ima smisla 🤣
    O porodu u kontekstu boli jos ne razmisljam, iako mi padne na pamet ponekad. Ali imam puno stanica i briga do tad pa jos mentalno nisam u toj fazi. 

Ofnica
    15. Siječanj 2019. 10:08

Lanchi_Zg

Tenci, možda ću zvučati ironično ili čak cinično, ali vjeruj mi da o porodu najmanje razmišljaš na samom porodu. Jednostavno si toliko “oduzet”’da te ne može ni loviti panika. Meni je u prvoj trudnoći na svakom pregledu bio visi tlak zbog ogromnog straha, imala službenu dijagnozu strah od bijele kute. Kad mi je puknuo vodenjak i kad sam došla roditi, tlak izmjeren 120/70. Na porodu bio još niži. Dakle sve ti je jasno. Jest da boli ko vrag, ali prođe, a beba će izaći vani milom ili silom.
    Meni je opcija carskog bila užasna, a sad sam svjesna da nije trebala biti, kad su mi rekli da idem na hitni carski laknulo mi je i od tada sam u sedmom nebu jer imam svog sina. Medicinski djelatnici znaju sto rade, a bol je tamo najmanji problem. Bitno je da se ništa ne dogodi djetetu.

Slažem se...jedino ima i nekih groznih med djelatnika kao npr setra koja me je stavljala na ctg. Meni trudovi jaki za poluditi, a ona me stavila doslovno na ctg na 3min i kaže: vidite da nema nikakvih trudova, ma to su vam neki pripremni trudići. A ja joj velim: pa ako ovi tako bole, kako bole pravi. A ona meni: Ja sam htjela da sami dođete do tog zaključka, ovo je ništa. A u tom trenutku sam ja već bila 4 prsta otvorena, a ctg nije očitavao trudove. Za 2sata od tog trenutka sam se otvorila još 6 prstiju i rodila bebača. Hoću reći, nisam se ja sama od sebe u tom trenutku bojala, nego mi je ona s tom odvratnom izjavom nabila tolki strah, da sam mislila u tom trenutku da ću pasti u nesvjest i da neću noći izdržati. Ali kao što Lanchu veli, adrenalin te oduzme, ne stigneš razmišljati o strahu u trenutku kad se najbitniji dio događa. 

15. Siječanj 2019. 10:10

hvala cure na riječima ohrabrenja, ali baš me u ovom sad trenutku toga svega užasno strah! znam da dok dođe vrijeme poroda da bude sve to išlo kak treba, i da ne budem uopće razmišljala o tome, nego da samo beba stigne živa i zdrava i  da ga konačno upoznam. ali da, dobro ste rekle, doktori znaju što rade i treba njih slušati i sve bude prošlo u najboljem redu!

• Lanchi_Zg
    15. Siječanj 2019. 10:15

Uh, ima užasnih sestara i danas u 208., osobno sam imala losa iskustva i na porodu i poslije, ali ne bih sad o tome. Poanta i jest da se svašta događa, ali da mi je sad nakon sto je sve prošlo, jedino bitno da sam rodila zdravu bebicu. Ali puno toga bi se dalo promijeniti, čak i medicinski. O tome bih mogla danima...

• Lanchi_Zg
    15. Siječanj 2019. 10:16

*2019. hehe 

15. Siječanj 2019. 10:19

ofnica, samo da pitam, a zašto ti tvoj ginekolog nije korigirao termin prije? jer meni recimo prema zadnjoj menstruaciji je termin 30.5., beba je za 2 tjedna veća i na prošlom pregledu mi je korigirao termin i pomaknuo zadnju menstruaciju na 16.8.2018., a termin na 23.5.2018. i rekao da na sljedećem budem vjerojatno opet korigirali za još jedan tjedan da onda termin odgovara veličini bebe.

• Lanchi_Zg
    15. Siječanj 2019. 10:24

Meni je beba i u prvoj i drugoj trudnoći bila tjedan veća, oba dva puta mi je rečeno da se korigira samo ako su razlike dva tjedna i vise. I na kraju kad je rođena je i od pedijatara koji nisu mogli znati pravi termin procijenjena kao tjedan zrelija iako je imala 3100, dakle nije zbog težine. Tako da ja sad znam sama sa sobom da se spremam za raniji termin;)) 

Ofnica
    15. Siječanj 2019. 10:28

Lanchi_Zg

Uh, ima užasnih sestara i danas u 208., osobno sam imala losa iskustva i na porodu i poslije, ali ne bih sad o tome. Poanta i jest da se svašta događa, ali da mi je sad nakon sto je sve prošlo, jedino bitno da sam rodila zdravu bebicu. Ali puno toga bi se dalo promijeniti, čak i medicinski. O tome bih mogla danima…

Da, posebno nadrkane sestre koje su na odjelu babinjača...i o tome je dobro pisati da mame mogu znati što ih čeka kad rode. Ja samo zbog toga mijenjam bolnicu poroda i ovaj put idem u Vinogradsku, a ne više na Sv. Duh. Ja sam svjesna da medicinskih sestara fali, da ih je malo u smjeni, ali budi čovjek... Žena me uvjerila da ja ne želim dojiti, da zato dijete plače, da je gladno. Govorila mi: mama jel vi želite dojiti ili ne, a meni dijete stalno na ciki, ljubičaste već bradavice, počele pucati...nisu mi pomogle s pravilnim hvatom, nitko mi nije niti spomenuo niti pokušao me izdojiti, a dok sam došla doma cike već bile prepunjene i tvrde kao kamen, a ja došla doma u zao trenutak, petak popodne, a patronažna dolazi tek u ponedjeljak. Najveći problem u svemu je bio što nam hvat nije bio ispravan i to zbog toga jer je bebač imao frenulum jezika (skraćenu kožicu ispod jezka, pa mu jezik nije bio mobilan i nije mogao napraviti vakuum nego je grizao bradavicu s desnima). To je pedijatar na prvom pregledu trebao vidjeti  to su mu trebali cvaknuti još u bolnici...na kraju mi je i vlastiti pedijatar rekao da on (muško) misli da to nije problem (rekoh: šta ti naš o ženskim cicama i dojenju) i nije dao uputnicu za kirurgiju. Bila sam mu dosadna 6mj i napokon me poslao na kirurgiju, a tmo me pitali: Pa mama gdje ste vi do sad, pa dijete vam zbog toga nije moglo dojiti...dobro da ste došli jer bi zbog toga mogao imati problema s govorom. A neću spominjati da sam se u cijelom tom vremenu aktivno izdajala, skroz do 8mj, napatila se i naplakala...
    Nekom se ovo čini kao glupost, ali takve stvari me ljute, i ovaj put ću osobno pedijatra tražiti da novoj bebici preda mnom provjeri jezik...a i ja sad znam sama to prepoznati. Oprostite ako vas gnjavim ovim stvarima, ali i to je bitno za kasnije.

Ofnica
    15. Siječanj 2019. 10:30

Tenci

ofnica, samo da pitam, a zašto ti tvoj ginekolog nije korigirao termin prije? jer meni recimo prema zadnjoj menstruaciji je termin 30.5., beba je za 2 tjedna veća i na prošlom pregledu mi je korigirao termin i pomaknuo zadnju menstruaciju na 16.8.2018., a termin na 23.5.2018. i rekao da na sljedećem budem vjerojatno opet korigirali za još jedan tjedan da onda termin odgovara veličini bebe.

Eto luda žena...a ja sam ju 3x pitala, u 11., 15, i 19tt hoćemo li pomaknuti termin unaprijed obzirom da po uzv gestacijska dob ide unaprijed. A ona mi svaki put odgovorila da nek ostanetako po ZM, da se to još može poravnati. Ajd dobro rekoh, tko sam ja da ti solim pamet...a zapravo me na taj način "oštetila" za tjedan dana porodiljnog koji sam kasnije mogla otvoriti, odnosno morala sam koristiti više godišnjeg. Eto, šta da ti kažem...

• marinica29
    15. Siječanj 2019. 11:29

Ofnica 2.6.mi termin. A prvi puta nije trebalo korigirati jer stvarno mi bio 12.7. i po ovulaciju i svemu. A drip mozes odbiti. Samo ja to nisam znala. A i htjela sam vise roditi,onak iscekivanje svaki dan. Tenci nemoj se bojati. Vidis da smo mi unatoč svemu se odlučile na drugo dijete😀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.