Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    15. Siječanj 2019. 09:44

cure, dok slušam te vaše priče o porodu, dripu i svemu, samo me panika lovi,  pogotovo dok intenzivnije krenem razmišljati o tome. imam još točno 4 mjeseca da se pripremim, ali mislim da ne budem nikad spremna.
    energije imam sad više definitivno, nego u prvom tromjesječju, meni kako su prestale mučnine, prestao mi je i umor, tamo negdje u 18. tt, makar i sad znam povratiti recimo dva puta tjedno (ali to sam primijetila da dok se prejedem ). puno mi je lakše sad i osjećam se puno bolje, mislim da baš uživam u trudnoći konačno  
    margita, želim ti dobrodošlicu i urednu trudnoću i naravno čestitam na blizancima! kolko je to tjedana sad? znaš već jesu jednojajčani ili dvojajčani?

• Lanchi_Zg

Ofnica, donosi se potvrda pedijatra da je dijete bolesno obavezno, u tome i je caka i tako se to i utvrdi. Tako da se treba raspitati. Istina, dosta mama u 12 pokupi djecu, ali onda mi po pravilu ne mogu ništa ako su redoviti jer idu u vrtic. 

• Lanchi_Zg

Bok, Margita! Dobrodošla 😊😊

Ofnica
    15. Siječanj 2019. 09:47

marinica29

Nove cure dobrodosle. Drago mi je da nas je sve vise 😀 sretno na pregledima ko ima danas😀

Može li se drip odbiti? ? smislu da si mogla tražiti da još čekate tjedan dana... Zar nije da se čeka do 42+0 (tako sam negdje pročitala), ako se prenese? Jer ako nema komplikacija, npr da gubiš plodnu vodu, ili da je plodna voda zamućena...zašto ne pričekati. Realno oni su tebi mogli i krivo izračunati termin...tak je meni računala ginica po zadnjoj mengi, a beba od početka bila veća tjedan dana...pa su mi na kraju tek u trudničkoj ambulanti korigirali termin na 25.5. i rodila 23.5.

• Lanchi_Zg
    15. Siječanj 2019. 09:47

Da još dodam za vrtic, ja ću otvoreno pitati na upisima je li moguće krenuti tek od nove godine. U našem vrtiću ima mjesta i mislim da će biti. Ako ne bude, pokusat ćemo s nekim privatnim. Meni je tako najlakše jer, čak i ako uprava vrtića ne bude pravila probleme oko neredovitog dolaska, ne da mi se da me drugi roditelji krivo gledaju, ja sam taj tip osobe :( a tih govorkanja i zle energije u smislu toga da je mama nekome uzela mjesto kome roditelji rade uvijek ima. 

Bulbi91
    15. Siječanj 2019. 09:50

Margita dobrodosla i cestitke na blizancima☺...

Cure,kod mene umor ne prestaje....i dalje puno spavam,obavezno popodne pol sata-sat,nezz kako je kod vas al ja sam se bas nekako ulijenila🙈...primjetila sam da mi zadnjih dana dosta pada tlak samo mi se zacepe usi i bude mi cudno u glavi,a tlak mi bude oko 105 sa 60....sve vise mislim da mozda uvedem mrvu kave...
    Mi iscekujemo nakon punih mj.dana pregled dns popodne😍🙏💕.. 

Ofnica
    15. Siječanj 2019. 09:52

Tenci

cure, dok slušam te vaše priče o porodu, dripu i svemu, samo me panika lovi, pogotovo dok intenzivnije krenem razmišljati o tome. imam još točno 4 mjeseca da se pripremim, ali mislim da ne budem nikad spremna.
    energije imam sad više definitivno, nego u prvom tromjesječju, meni kako su prestale mučnine, prestao mi je i umor, tamo negdje u 18. tt, makar i sad znam povratiti recimo dva puta tjedno (ali to sam primijetila da dok se prejedem). puno mi je lakše sad i osjećam se puno bolje, mislim da baš uživam u trudnoći konačno
    margita, želim ti dobrodošlicu i urednu trudnoću i naravno čestitam na blizancima! kolko je to tjedana sad? znaš već jesu jednojajčani ili dvojajčani?

Budeš itekako spremna kad dođe taj dan... :-) Treba razmišljati o tome pozitivno, da beba dolazi, da su to bolovi kojim se beba gura van...i znaš što je dokazano...onoliko koliko tebe boli, beba trpi 50X veću razinu boli pri prolasku kroz porođajni kanal! Ako može beba izdržati, pa možeš i ti koja si 60-70kg teža od bebe i 20-30god starija :-) Inače, svi smo mi u strahu od boli, ali ka sam sve to prošla, svjesna sam ga mi je ogromna greška bila što sam gala strahu da mi prevlada, uvjerena sam da je zato bilo puno bolnije...sve je to u glavi, vjeruj mi. Koliko puta smo doživjeli placebo ekekt? Mislila sam da sam popila tabletu za glavobolju, glavobolja prestala, i onda nađem tableticu na kuhinjskom šanku... A i tom trenutku adrenalin je toliko jak da se samo treba njemu prepustiti...ali to shvatiš tek kad jednom to prođeš. I meni je bilo džaba ovakvo pisanje dok nisam znala što me čeka. Samo hrabro!

• babyq
    15. Siječanj 2019. 09:54

Ofnica

marinica29

Kakve ste sa energijom? Imate sad vise energije kak ste u drugom tromjesečju? Ja 20+3pa me jos znaju uloviti mucnine i umor.

Marinica29, mi smo onda na tjedan dana s terminom…tebi je termin 1.6? Meni 8.6 :-) Meni je s prvom bebeom bio termin 1.6., a rodila sam ga tjedan dana ranije (zapravo, u trudničkoj ambulanti su mi korigirali termin).
    Energija je na većoj razini nego u prvom tromjesečju, a tu i tamo me zna uloviti mučnina, a za umor neću ni pričati…ali to pripisujem i tome što odlazim od doma u 8, a vraćam se u 17.30, a onda još aktivnosti s malenim, pa kućni poslo po stanu…nemoguće ne biti umoran. Jedino nisam pospana kroz dan, barem do 16h…prestala sam piti kavu, kofein mi ne fali, i tko zna, možda ju više niti ne počnem piti.

Meni je teemin 02.06

https://lmtf.lilypie.com/FEATp1.png

Ofnica
    15. Siječanj 2019. 09:54

Lanchi_Zg

Da još dodam za vrtic, ja ću otvoreno pitati na upisima je li moguće krenuti tek od nove godine. U našem vrtiću ima mjesta i mislim da će biti. Ako ne bude, pokusat ćemo s nekim privatnim. Meni je tako najlakše jer, čak i ako uprava vrtića ne bude pravila probleme oko neredovitog dolaska, ne da mi se da me drugi roditelji krivo gledaju, ja sam taj tip osobe :( a tih govorkanja i zle energije u smislu toga da je mama nekome uzela mjesto kome roditelji rade uvijek ima.

Da, naravno, uvijek treba otvoreno pitat i razgovarati, to je najviše fer. Zapravo su problem jaslice do 3god...u vrtićima (grupe iznad 3god) svugdje ima mjesta...baš sam nedavno gledala listu nepopunjenih mjesta u vrtićima grada Zagreba. Jedino su jaslice kritične. A realno...mi ćemo s 2god, klince zapravo upisivati u jasličku grupu...

• Lanchi_Zg
    15. Siječanj 2019. 10:00

Tenci, možda ću zvučati ironično ili čak cinično, ali vjeruj mi da o porodu najmanje razmišljaš na samom porodu. Jednostavno si toliko “oduzet”’da te ne može ni loviti panika. Meni je u prvoj trudnoći na svakom pregledu bio visi tlak zbog ogromnog straha, imala službenu dijagnozu strah od bijele kute. Kad mi je puknuo vodenjak i kad sam došla roditi, tlak izmjeren 120/70. Na porodu bio još niži. Dakle sve ti je jasno. Jest da boli ko vrag, ali prođe, a beba će izaći vani milom ili silom.
    Meni je opcija carskog bila užasna, a sad sam svjesna da nije trebala biti, kad su mi rekli da idem na hitni carski laknulo mi je i od tada sam u sedmom nebu jer imam svog sina. Medicinski djelatnici znaju sto rade, a bol je tamo najmanji problem. Bitno je da se ništa ne dogodi djetetu. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.