Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    15. Siječanj 2019. 09:23

marinica29

Znam da je rano da razmisljam o tome ali mene brine kako Ce moje dijete kod kuce bez mene kad odem roditi. Posto smo vise manje skroz skupa. Hoce biti ljuta na nas kad dodjemo kuci i tako to. Hormoni me peru pa misli 100na sat.
    Zasad ne pokazuje negativne emocije. Zna doci i maziti i ljubiti trbuh

Moj ne dolazi još sam maziti trbuh jer je toš mali, 20mj...ali svaki put kad ga pitam gdje je beba, on pokaže, i onda pomazi, nasloni glavu i poljubi.
    Kad budem išla roditi, ostati će sa bakom i dedom, ako to bude u noći...tamo ima i krevetić jer spava kroz dan kod njih, a čak je jednom spavao i noć kad smo imali provalu u stanu, tako da vjerujem da mu to neće biti frka, ali bit će jedino bed što nema mame. Već sam mužu rekla da mi ga ni slučajno ne vodi u bolnicu u posjet, jer to bi tek bila koma, mislim da bi jadan poplavio od plača kad bi ga odvodili, a i meni bi srce puknulo. A druge dane dok budem u bolnici će biti doma s tatom, a i svekrva nekad može uskočiti kroz noć ako bude frka sa spavanjem i plačem. S bakom je cijeli dan pa ga ona može smiriti i uspavati bez problema...mislim, može i moj muž, ali žene su u kritičnim situacijama snalažljivije i smirenije.

Ofnica
    15. Siječanj 2019. 09:29

Lanchi_Zg

Za antibiotike je neko opće pravilo da se piju ako je veca šteta od nepijenja nego pijenja. Nakon prve trudnoće, mislim da je strah od antibiotika prevelik, sve to danas prolazi stroge kontrole. Inače, ja od subote (točno 9 tjedana) nemam nikakve mučnine, ko rukom su odnesene, tako da idem sutra na UZV da vidim je li sve u redu. Znam da nema pravila i da to ne mora ništa značiti, ali jednostavno mi treba to da se smirim. Nakon toga ću početi ljudima govorit da sam trudna jer mi se već vidi. Imam sad stomacic ko u prvoj trudnoći s 16-17 tjedana.

O super su ti mučnine prestale, vrlo rano. Meni su tek prestale negdje prije tjedan-dva, znači sa 17-18.tjedana. I meni se trbuh sada puno ranije počeo vidjeti, i veći je nego u prvoj trudnoći...a to valjda tako ide sa svakom sljedećom trudnoćom. Sretno sutra na uzv, ma sve je ok...i meni otkako su prestale mučnine bude nekako čudno, iako ja već osjećam pokrete bebe, ali ne kao lupanje, nego kao guranje i propinjanje. Moj pregled je u petak, i ja jedva čekam da vidim kako je bebica napredovala, a možda napokon saznamo spol...bio bi i red jer ću taman biti 20 tjedana.

• marinica29
    15. Siječanj 2019. 09:31

Ofnica

sissi

Uf, al ste se raspisale 😂 bome sam imala sto za procitat od jutra 😅
    Iskreno, kad citam vasa iskustva poroda sve me ulovi panika jer ja ni ne znam jos sta bi. Ja bi prirodno sve, naravno, ali ako ce mi bol bit neizdrziva, pa bi rado epiduralnu, drip-iskreno, nisam ni uspjela do kraja shvatit sto je to… 😬

Drip je hormon oksitocin koji se daje mami da se brže otvori, to je zapavo hormon koji izaziva umjetne trudove. I navodno boli za popi**** jer su trudovi kao stalno na max, a kod prirodnih ti trud raste, dosegne vrhunac, pa popušta, i tako u krug. Možda još neke mame koje su dobile drip mogu podijeliti svoje iskustvo?

Kod prirodnih trudova imas vremena mislim se malo odmoriti. A ovo je odmah na 1 minutu trudovi. Znaci ako ides na indukciju nemas nikakvih trudova,stave te na drip a ono trudovi svake minute. Samo sto pojačavaju jacinu

Ofnica
    15. Siječanj 2019. 09:32

Lanchi_Zg

Radi se o tome da iako plaćaš, uzimaš mjesto djetetu koje bi išlo cijeli mjesec jer je stvarno u potrebi, i naravno plaćalo. Mislim da je u tome razlog.

A da, kužim...ali kak onda djeca koja su stalno bolesna...znam za neke da ne idu doslovno cijeli mjesec, niti im ne daju da dođu dok ne donesu ispričnicu. Baš se budem malo raspitala. Ako ništa, ići će od početka na 2-3h igrati se malo i onda doma. Za puno mama sam čula da djecu podignu iz vrtića već oko podne. 

Margita
    15. Siječanj 2019. 09:37

Pozdrav!
    Citam vas par dana pa da se i prijavim 😊
    Termin mi je 3.8., nosim blizance i ovo mi je prva trudnoca. Nemam bas trudnica oko sebe pa mi ovo drustvo dobro dode 😁
    Jos sam u fazi mucnina, pocele su jako rano i iscekujem kraj napokon 😭

Ofnica
    15. Siječanj 2019. 09:38

Srećom nisam to iskusila, ali sam trebala ići na drip jer mi se smanjivala plodna voda pa su me naručili za to jutro na inducirani. Večer prije sam napravila 50 čučnjeva i isto toliko ujutro, i krenuli prirodni trudovi. Meni su čučnjevi recept za prirdne trudove, tako ću i ovaj put ako se ne bude pokretalo samo od sebe...i puno hodanja gore dolje po stepenicama.

• marinica29
    15. Siječanj 2019. 09:38

Kakve ste sa energijom? Imate sad vise energije kak ste u drugom tromjesečju? Ja 20+3pa me jos znaju uloviti mucnine i umor. 

• marinica29
    15. Siječanj 2019. 09:41

Ofnica probala sam ja i cucnjeve i hodanje po stepenicama,cak sam isla brati paradajz,jela ljuto. Ali nista. Prst mjesec dana otvorena bila i ni makac. I onda indukcija na 41+1

• marinica29
    15. Siječanj 2019. 09:42

Nove cure dobrodosle. Drago mi je da nas je sve vise 😀 sretno na pregledima ko ima danas😀

Ofnica
    15. Siječanj 2019. 09:43

marinica29

Kakve ste sa energijom? Imate sad vise energije kak ste u drugom tromjesečju? Ja 20+3pa me jos znaju uloviti mucnine i umor.

Marinica29, mi smo onda na tjedan dana s terminom...tebi je termin 1.6? Meni 8.6 :-) Meni je s prvom bebeom bio termin 1.6., a rodila sam ga tjedan dana ranije (zapravo, u trudničkoj ambulanti su mi korigirali termin).
    Energija je na većoj razini nego u prvom tromjesečju, a tu i tamo me zna uloviti mučnina, a za umor neću ni pričati...ali to pripisujem i tome što odlazim od doma u 8, a vraćam se u 17.30, a onda još aktivnosti s malenim, pa kućni poslo po stanu...nemoguće ne biti umoran. Jedino nisam pospana kroz dan, barem do 16h...prestala sam piti kavu, kofein mi ne fali, i tko zna, možda ju više niti ne počnem piti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.