Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lanchi_Zg
    13. Siječanj 2019. 18:08

Ako su gljivice, svaka krema/vaginaleta protiv gljivica treba pomoći u roku dan-dva. Dalacin nije za gljivice, meni je također izazivao svrbež, za Rojazol ne znam. Ali očito treba druga terapija. 

Bulbi91
    13. Siječanj 2019. 18:15

O ima nas za utorak 😁...
    Lavandice ako je jaka kandida u pitanju nema druge nego anti kandida dijeta(izgooglaj si),strogo izbjegavati slatko i proizvode od bijelog brasna,jer to sve pogoduje gljivicama i obavezno kupi neki probiotik...treba iznutra rijesavati stvar...ovako ae bzvz filas raznoraznim kremama i vaginaletama bez nekog ucinka...

Lavandica
    13. Siječanj 2019. 18:17

Bulbi91

O ima nas za utorak 😁…
    Lavandice ako je jaka kandida u pitanju nema druge nego anti kandida dijeta(izgooglaj si),strogo izbjegavati slatko i proizvode od bijelog brasna,jer to sve pogoduje gljivicama i obavezno kupi neki probiotik…treba iznutra rijesavati stvar…ovako ae bzvz filas raznoraznim kremama i vaginaletama bez nekog ucinka…

Izgleda da mi jedino to preostaje. Odmah krecem. Luda sam vise

Stize nam Mihael ♡

• Lanchi_Zg
    13. Siječanj 2019. 18:22

Drage trudnice i one koje su već sad mame, imam pitanje. Naime, sin mi ima 16 mjeseci, ne ide u vrtic, plan je bio da krene s 2 godine ali sad je taj plan naravno poljuljan. Jer beba dolazi u kolovozu, dakle zaista se bojim negativnih posljedica u vidu osjećaja odbačenosti, donošenja bolesti doma i slično. Razlog za vrtic je prvenstveno taj sto je već sad izrazito veseo, društven, pun energije, već ima širok vokabular i polako počinje i spajati rijeci, nema separacijsku anskioznost, sam prilazi drugoj djeci. Dakle, vjerujem da bi se lako adaptirao i da bi uživao, ali to se sve može naravno još promijeniti. Šta vi mislite i koji su vaši planovi sa starijom djecom?

lena.5
    13. Siječanj 2019. 18:55

Lanci, radim u vrticu, nisam jos uvijek mama ali ti mogu prenijeti nesto od onog sto vidim na poslu. S obzirom da je tek sijecanj, mozes malog sada upisati u vrtic tako da on nece biti odbacen kada dodje beba nego ce se do tad navici na novo okruzenje, prijatelje, tete i slicno, dakle imat ce svoju obavezu svakodnevnu. A ako ga ne upises sad onda nemoj ni koji dan pred dolazak bebe ili kad vec beba dodje, to djeci pretesko padne. A i uzmi si sve do dolaska bebe da svog sincica svakodnevno pripremas na promjenu koja slijedi, neka bebu gleda kao prijatelja i super novost koju jedva ceka. Opet kazem, nisam mama i nisam prosla kroz takvo sto ali vidim to cesto.

• Lanchi_Zg
    13. Siječanj 2019. 19:39

Lena, hvala na savjetu. Sad ga ne bih slala u vrtic jer ima tetu cuvalicu s kojom zbilja uživa i ne bih to mijenjala. Čini mi se da neće onda ići u rujnu jer je stvarno malo nesretno da se to tako poklopi. Nadam se da vrtići primaju djecu i od siječnja/veljače, čini mi se idealnim da krene s 2 ipo godine jer će se već malo naviknuti na prinovu, nauživati mame, a i zaželjeti akcije i općenito biti spremniji. Valjda ću ja izdržati s dvoje malih doma;) 

lena.5
    13. Siječanj 2019. 19:52

Lanchi, sve ces svakako odluciti sama dok vidis kako stvari funkcioniraju, mozda ce malac jos vise htjeti u vrtic kada vidi da doma nije tako veselo sa malom bebom. Ali ga u rujnu svakako ne upisuj, neka se stigne upoznati s bebicom i da uzivate skupa svo troje. 

13. Siječanj 2019. 20:45

Lanchi i meni beba dolazi u kolovozu, al svakako cu malog (tad ce imat 16 mj ) dat u jaslice, da se prilagodi djeci i mislim da ce mu bit bolje u vrticu nego doma, mislim od igre s djecom i sl..jedino to sta si spomenula bolesti i vrtic je drugo..i mene je strah al nekako mislim da ce si tako ojacat imunitet..a ja cu imat vremena posvetit vise bebacu dok je u vrticu i za oporavak..mislim da ce mi to bit plus..
    Svakako sam planirala vrtic posto sam se trebala u 4mj radit a nema ga ko cuvat, samo sta sam sada produzila do 9 mj..
    Lena jer mozda znas sta sve treba od papira za jaslice? Dal svaki vrtic ima drugacije ili je svima isto sto se tice papira? 

lena.5
    13. Siječanj 2019. 20:59

Kika, najbolje da pitas u konkretnom vrticu u koji planiras upisati.

Assia
    13. Siječanj 2019. 21:44

Pozdrav drage buduće mame! Već nekoliko mjeseci vas pratim i iako do sada nisam pisala, moram priznati da sam puno puta na forumu pronašla baš one informacije koje su mi trebale, kao i utjehu i rješenje u situacijama u kojima bi vjerojatno izludila da nije vas :)

Trenutno sam u potrazi za kolicima i obišla sam nekoliko trgovina i istražila sve webshopove na našem tržištu, ali primjetila sam da je baš teško naći neke podatke za određene modele.
    Bitno mi je da su kolica 3 u 1, veliki kotači, cjenovni rang do 5.000 kn i ono najbitnije, da je konstrukcija što laganija, znači maksimalno nekih 8 kg (ali što manje to bolje).
    Imate li možda konkretne preporuke?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.