Mislim da se zaista ne trebaš zamarati širokim pobijanjem, većina doktora i rodilišta vise ne savjetuje, ne znam nikoga tko je to radio u novije vrijeme
Da znam da se u novije vrijeme to vise skoro i ne koristi, a opet cujem neke da kazu kako je dobro i korisno, pa reko da cujem vasa misljenja 😄
Prvi pregled kod ortopeda je sa 6-8tjedana bebe. Ako je potrebno zbog kukova, ortoped ordinira "terapiju" povijanja. Inače se ne povija u novije vrijeme, pedijatri više ne pišu tu uputu kad se izlazi iz rodilišta. A i pelena u početku drži nogice dosta razmaknutima tako da i ovako i onako ispada da su u klasičnoj peleni bebe široko povijene.
O ima nas za utorak 😁…
Lavandice ako je jaka kandida u pitanju nema druge nego anti kandida dijeta(izgooglaj si),strogo izbjegavati slatko i proizvode od bijelog brasna,jer to sve pogoduje gljivicama i obavezno kupi neki probiotik…treba iznutra rijesavati stvar…ovako ae bzvz filas raznoraznim kremama i vaginaletama bez nekog ucinka…
Izgleda da mi jedino to preostaje. Odmah krecem. Luda sam vise
Ako možeš nabavi kefirnu gljivicu i sama si radi kefir, meni je to puno puta pomoglo u borbi protiv gljivica. To je najbolji prirodni probiotik.
Merkur kakva je prenatal yoga? Ja sam mislila ici pa odustala jer nikad prije nisam isla 😊 isto sam mislila ici radi bolova u ledima i kukovima ..
O ima nas za utorak 😁…
Lavandice ako je jaka kandida u pitanju nema druge nego anti kandida dijeta(izgooglaj si),strogo izbjegavati slatko i proizvode od bijelog brasna,jer to sve pogoduje gljivicama i obavezno kupi neki probiotik…treba iznutra rijesavati stvar…ovako ae bzvz filas raznoraznim kremama i vaginaletama bez nekog ucinka…
Izgleda da mi jedino to preostaje. Odmah krecem. Luda sam vise
Ako možeš nabavi kefirnu gljivicu i sama si radi kefir, meni je to puno puta pomoglo u borbi protiv gljivica. To je najbolji prirodni probiotik.
Potpisujem.A pomaze i za probavu.Ja sam ga ponovo u trudnoci pocela piti ako ne svaki,bar svaki drugi dan ga pijem.Moze se svakako kombinirati i sa vocem,raznim sjemenkama.
Cure nisam sigurna sta da radim…
Naime doktor mi je dao napravit kompletnu pretragu urina..
I sad naravno nisam uzorak dala srednim mlazom ni nista kak se daje za urinokulturu..
Uglavnom pise da u sedimentu ima dosta bakterija i leukocita 4-5..izgled zamucen…
Nije mi dao daljnju obradu..tj uk.jer kao ako nemam simotoma mozda je krivo uzet uzorak
Napomena: istu situaciju sam imala i pocetkom trudnoće,a urinokultura je bila sterilna..
Ono što mi nije ajmo rec jasno..je to sto me npr. pece kod mokrenja ali ne uvijek… npr od 10 odlaska na wc jednom me peče… jel koja id vas imala tak neki simotom zbunjujuci.
Iskreno meni je to jako neodgovorno od tvog ginica...kad sam imala streptokok u UK nisam imala nikakvih simptoma...ako ti on neda uputnicu probaj traziti dr.op.Ako ni on neda privat ti je UK oko 200 kn ,a bar ces znati na cemu si.Samim time ako te pecka dok mokris bi trebala to odradit...
Nema me par dana na forumu i već jedva hvatam tempo ovdje..
Ponekad kad čitam vaše komentare se baš neodgovorno osjećam.. ja se npr. uopće ne mažem protiv strija, kupila sam bademovo ulje, ali jednostavno mi je to prevelika gnjavaža. Radim, rano ustajem, kasno se vraćam doma, dok legnem sam već preumorna i onda se teško prisilim na bilo kakve tretmane.. Plus što mi je hladno dok čekam da se to ulje upije pošto je poprilično masno. zasad sam dobila par sitnih strija na grudima, drugdje još nisam. Jedino što imam još od puberteta prilično ružne na bedrima. Morat ću se nekako prisiliti na to mazanje.
I jel mi može koja reći zašto nije dobro ležati na leđima? Ja zasada ne pazim baš puno na to, odnosno u snu se jednostavno prevrem na leđa ponekad, ponekad čak i na trbuh i onda se budim tako pa me strah dal to škodi bebi.. ali sve si nekako mislim, sve dok se uopće još mogu nekako polovično leći na trbuh, da to onda ni bebi još ne smeta.. možda kad trbuh još malo ne poraste.
Ne znam jel koja od vas ima problema s prhuti? Ja od malena nisam imala nikakvih problema s time, i sad sam u zadnjih mjesec i pol skužila da se pojavila prhut. Prvo sam mislila da je privremeno i da se koža obnavlja.. Ali sad vidim da nakon svakog pranja ista stvar.. Nije od šampona jer zapravo imam tri koja kombiniram, baš zato da se kosa ne privikne.. no mislim da ću morati baš nešto protiv prhuti kupiti. :(
Spavanje na boku sprijecava dotok krvi i kisika u maternicu, pa tako i dotok kisika bebi. Takoder ti imas slabiji protok krvi i kisika kada spavas na ledima jer se stvara pritisak. Kada lezimo na ledima beba pritisce jednu veliku venu i zbog toga dolazi do slabijeg protoka krvi.
Spavamje na lijevog boku se najvise preporuca jer tada nema nikakvog opterecenja na tu venu pa je protol krvi i kisika normalan 😊
I mene muči spavanje. Ali mene najviše boli lijevi bok. I na desnom nemogu baš nešto dugo legat.a kad legnem na ledja onda momentalno osjetim jake udarce bebe(kao i na lijevom boku) i u strahu da njemu/njoj to smeta odmah se saltam dok ne nadjem neku ok pozu da mi odgovara. Paše mi na bok ali mrvicu na trbuh lec iako me plase pricama da niti to nije zdravo . A trbuh mi se već jako dobro vidi i već mi je i disanje otežano pa se pitam kako će tek bit kasnije . Idući tjedan napokon saznajemo spol bebe i to me najviše veseli i ako se ja nadam curici jer mi je trbuh totalno drugacijeg oblika nego je bio sa sinom ,i grudi su od prvog dana izrazito nabujale i već dobro curka iz njih testno mlijeko što sa sinom nije bilo,tj sisa nije ni bilo 😂 ali neka bude kako bude,ako je opet dečko samo nek je zdrav .
Pozdrav kloksice... kako ste, neke imaju danas a neke sutra preglede, pa neka je sa srecom 🙏
Kod mene pregled tek za mjesec i po, imala pocetkom januara i rekai sljedeci za dva mjeseca,posijedicu do tad 😂
Spavanje... uzas, nikako da se namjestim na bokove, na ledjima ne mogu vise, gusi me, trudim se na lijevi bok, pa na desni, ugl saltanje navecer sa boka na bok, ustanem kao rudar umorna...
Kod mene kos buja, kao i prosle trudnoce, tj inace dlake, stomak mi dlakav :'(
Sva sreca pa idem na secernu depilaciju redovno, pa na ostalim podrucjima nema neke jake promjene.
Perut, pokusaj sampone bez silikona kombinirati, i pola sata prije pranja kose dobro utrljati mjesavinu ulja cajevca i kokosovog ulja, i drzati do pranja.
Ja sutra odoh u nabavku svega od odjece i opreme, i za sebe i za bebu, kako sr moje kontrakcije ne smiruju, bojim se da ce se pojacavati kako trudnoca odmice pa necu nista moci, tako da sve osiguram.
I kakve ste sa hormonima i plakanjem... ja sam uzas, saznam da mi je od prijatelja otac umro, nazovem ga da ga utjesim, rasplacem se ko malo dijete i on mene morao tjesiti, jedva par rijeci sastavila,danas idem kod njega u posjetu, tacno se bojim svoje reakcije...
Sortiraj odgovore
Najstariji