Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    14. Siječanj 2019. 11:23

Meni baš naprotiv što se dlaka tiče...na nogama se toliko usporio njihov rast i nekako su postale slabije, kad bi barem tako i ostalo. Jedino kosa mi jako brzo raste, ali to je kod mene i općenito slučaj.
    Netko je pitao za ulja za mazanje. Ja sam u prvoj trudnoći koristila ulje od avokada i bilo mi je super. Sad se mažem sa Mixa hijaluronskim mlijekom, i kombiniram s onim baby za atopičnu kožu i super mi je. Ali mislim da mazanje puno ne pomaže ako je koža sklona pucanju i strijama, jednostavno je takva prirodna elastičnost i čini mi se da se to kremama ne može puno prevenirati, jedino što nam kreme daju osjećaj vlažnosti i elastičnosti. Ista stvar bude i kod poroda, što se tiče rastezanja rodnice kod izgoda i pucanja (potencijalne epiziotomije). 

Ofnica
    14. Siječanj 2019. 11:29

Lanchi_Zg

Lena, hvala na savjetu. Sad ga ne bih slala u vrtic jer ima tetu cuvalicu s kojom zbilja uživa i ne bih to mijenjala. Čini mi se da neće onda ići u rujnu jer je stvarno malo nesretno da se to tako poklopi. Nadam se da vrtići primaju djecu i od siječnja/veljače, čini mi se idealnim da krene s 2 ipo godine jer će se već malo naviknuti na prinovu, nauživati mame, a i zaželjeti akcije i općenito biti spremniji. Valjda ću ja izdržati s dvoje malih doma;)

Lanchi_Zg, i ja imam sličnu situaciju što se tiče planova za vrtić. Mog malog čuva baka trenutno, a od 8.mj je i deda u mirovini pa i on bude valjda malo uskočio po pitanju čuvanja i zabavljanja. Inače se oni dvojica obožavaju. Ja planiram malog dati u vrtić na jesen...u 5.mj su upisi, a u 9.mj se kreće...kod mene na zapadu grada je nemoguće upisati dijete sredinom godine, tipa u siječnju veljači jer jednostavno nema mjesta. Postoji jedino mogućnost da dobije mjesto već u 9.mj, ali da ne ide par mjeseci, nego samo da mu plaćamo mjesto. Ja sam ionako mislila da krene od recimo 11.mj kad već malo zahladi i bude ružnije vrijeme, ali da za početak ide na 3-4 sata. Kad je tebi termin? 

• coolkiki
    14. Siječanj 2019. 11:30

Jel ima neka od trudnica da je radjala pod epiduralnom?  Planiram  sada, kakav je osjecaj, jel ima boli sa njom, kad se ukida i sl.  Doktor je nahvalio, ali ja volim cuti iskrena misljenja korisnica, ipak on nije radjao 😁
    Blago se tebi ofnice, ja sam uzas, ali samo stomak, ovi ostali dijelovi su se davno prorijedili cupanjem. A stomak necu, bojim se kakve reakcije,ili da se jos pojacaju :O

ms_3197
    14. Siječanj 2019. 11:41

Takoder imam uzasno puno dlaka po trbuhu 😂🙈 ali su se zato nekako prorijedile po ostalim dijelovima tijela. Kazu da te po trbuhu otpadnu nakon poroda kada hormoni dodu u normalu.
    Sto se tice plakanja i raspolozenja, moje se sada malo smirilo, ali imala sam period isto tako plakanja i bila sam uzasno razdrazljiva, samo bi se svadala. Sad je sve doslo na svoje mjesto, ovo drugo tromjesecje tamo iza 18.tog tjedna je blazeno 🙈 
    I mene zanima da li je netko uzimao epiduralnu jer ja planiram uzeti, a prvi mi je porod pa ne znam bas puno.. 

Ofnica
    14. Siječanj 2019. 11:44

coolkiki

Jel ima neka od trudnica da je radjala pod epiduralnom? Planiram sada, kakav je osjecaj, jel ima boli sa njom, kad se ukida i sl. Doktor je nahvalio, ali ja volim cuti iskrena misljenja korisnica, ipak on nije radjao 😁
    Blago se tebi ofnice, ja sam uzas, ali samo stomak, ovi ostali dijelovi su se davno prorijedili cupanjem. A stomak necu, bojim se kakve reakcije,ili da se jos pojacaju :O

Nisam niti neću...što se epi tiče. Jednom sam prošla bol poroda, užasno boli, ali izdrži se. Zašto neću epi...već sam pisala o tome jednom, ne znam jel tko pročitao. Mojoj kolegici s posla koja je rodila istu noć kao ja i bila u sobi sa mnom, dali epi i pogodili ju krivo u ligament...opet joj dali, ali joj primilo samo jednu stranu. Rekla je da su to bolovi grozniji od onih koje je imala na porodu bez epi, jer ti jednu stranu epi oduzme da ne osjećaš bol, ali zato druga razvaljuje. Druga stvar, ovo što su nju krivo uboli, bio je ogroman rizik da joj likvor iz mozga kroz leđnu moždinu počne curiti kroz tu rupicu...anesteziolozi su ju posjećivali nekoliko puta dnevno i morala je 6 dana ostati u bolnici, a imala je jake glavobolje poslije. Gle, ovo što sam napisala se ne događa baš često, ali eto dogodilo se meni pred očima, i zato ja imam samo jedno veliko NE za epi. A druge frendice neke, su dobile epi, savršeno odradile porod, trudove osjetile samo u jačini menstrualnih bolova kad su dobile epi, tako da izgon nisu ni osjetile, jedino je problem što nemaš poriv za tiskanje i puno trudnica u tom trenutku ne zna kako tiskati (kao da kakaš, tako se tiska). Tada moraš slijepo slušati babice u vođenju porođaja. Negdje sam čak čitala da epi usporava prirodno otvaranje, tako da sve skupa može i dulje trajati. 
    Ja npr. nisam dobila drip i ne znam kako bole ti umjetni trudovi, kod mene je sve išlo prirodno. Ali da moram dobiti drip, i da mi je ta bol još veća od prirodnih trudova, možda bih se i predomislila za epi...u ovom trenutku, koliko sam vidjela neke komplikacije koje se događaju od epi, nekako sam protiv toga.

Ofnica
    14. Siječanj 2019. 11:45

Ps. i drugoj curi koja je bila u sobi s nama, isto je od epi primila samo jedna strana...ne znam zašto se to događa, valjda se ne ubode dobro...
    Ps2. moja sestra je dobila 3epi za redom, ali obzirom da se sporo otvarala, nakon 3 doze joj više nisu dali epi (a pošto je u NJEM, nisu joj ni drip dali jer oni prakticiraju da otvaranje de prirodno)...tako da je najbolnijih sat vremena odradila bez epi. Kaže da joj je to bilo grozno iskustvo jer misli da bi joj bilo bolje da se tijelo pomalo navikavalo na bol nego da te ništa ne boli, a onda odjednom bolovi u kojima pada u nesvijest.
    Nemojte se ljutiti što sve ovo pišem, to nije s ciljem da ikoga zastrašim, nego hoću reći da epi nosi svoje rizike i da nije sve tak bajno kako se misli, dobiješ injekciju i rodiš bez beda. Ali svatko će napraviti po svojim željama i preferencijama.

• coolkiki
    14. Siječanj 2019. 12:10

Iscitala sam te rizike, i planiram dobar razgovor sa doktorom obaviti a i anesteziolog kad dodje...  sve je to neki rizik.
    Ja bih radije sporiji  porod a da manje boli, nego kao prosli, da me prvi bolovi uhvate toliko da padnem na pod i krenem povracati, odnesu me u radjaonu i jos mi drip ukljuce, mislila sam da ce mi mozak eksplodirati,iscupala ga tri puta i rekla da ne zelim to sto su mi ukljucili, a nisu mi rekli sta mi ukljucuju.  s

Sve je to trajalo manje od 3 sata. Brz, ali jaaako bolan porod, od kojeg se samo sjecam boli, boli, boli, pokusavala sam klecati, hodati, njihati bokovima ali ti bolovi su me samo bacili na krevet i samo se sjecam glasa babice, i pokusavanja slusanja uputa. 
    Zato ovaj put zelim da je manje bolno pa neka traje duze. 

Ofnica
    14. Siječanj 2019. 12:15

coolkiki

Iscitala sam te rizike, i planiram dobar razgovor sa doktorom obaviti a i anesteziolog kad dodje… sve je to neki rizik.
    Ja bih radije sporiji porod a da manje boli, nego kao prosli, da me prvi bolovi uhvate toliko da padnem na pod i krenem povracati, odnesu me u radjaonu i jos mi drip ukljuce, mislila sam da ce mi mozak eksplodirati,iscupala ga tri puta i rekla da ne zelim to sto su mi ukljucili, a nisu mi rekli sta mi ukljucuju. s

Sve je to trajalo manje od 3 sata. Brz, ali jaaako bolan porod, od kojeg se samo sjecam boli, boli, boli, pokusavala sam klecati, hodati, njihati bokovima ali ti bolovi su me samo bacili na krevet i samo se sjecam glasa babice, i pokusavanja slusanja uputa.
    Zato ovaj put zelim da je manje bolno pa neka traje duze.

E da, to je problem, ti brzinski porodi...jer su jako bolni često. Ja sam se u roku od 2h otvorila zadnjih 6 prstiju, i to je ekspresno, i isto to šta kažeš, bolilo je kao vrag, ali izdržala sam nekako. Srećom, nisu mi dali drip jer je to sve išlo samo od sebe tako brzo. Inače, optimalno je za prvorotkinju otvaranje 1 prst za 1 sat, dakle, porod u prosjeku 10-11 sati (računajući od prvog truda do izgona). 

lena.5
    14. Siječanj 2019. 12:15

tratinčica_maslačak

Nema me par dana na forumu i već jedva hvatam tempo ovdje..
    Ponekad kad čitam vaše komentare se baš neodgovorno osjećam.. ja se npr. uopće ne mažem protiv strija, kupila sam bademovo ulje, ali jednostavno mi je to prevelika gnjavaža. Radim, rano ustajem, kasno se vraćam doma, dok legnem sam već preumorna i onda se teško prisilim na bilo kakve tretmane.. Plus što mi je hladno dok čekam da se to ulje upije pošto je poprilično masno. zasad sam dobila par sitnih strija na grudima, drugdje još nisam. Jedino što imam još od puberteta prilično ružne na bedrima. Morat ću se nekako prisiliti na to mazanje.
    I jel mi može koja reći zašto nije dobro ležati na leđima? Ja zasada ne pazim baš puno na to, odnosno u snu se jednostavno prevrem na leđa ponekad, ponekad čak i na trbuh i onda se budim tako pa me strah dal to škodi bebi.. ali sve si nekako mislim, sve dok se uopće još mogu nekako polovično leći na trbuh, da to onda ni bebi još ne smeta.. možda kad trbuh još malo ne poraste.
    Ne znam jel koja od vas ima problema s prhuti? Ja od malena nisam imala nikakvih problema s time, i sad sam u zadnjih mjesec i pol skužila da se pojavila prhut. Prvo sam mislila da je privremeno i da se koža obnavlja.. Ali sad vidim da nakon svakog pranja ista stvar.. Nije od šampona jer zapravo imam tri koja kombiniram, baš zato da se kosa ne privikne.. no mislim da ću morati baš nešto protiv prhuti kupiti. :(

Tratincice, kada si na ledjima do bebe dolazi jako malo krvi i kisika jer se sve pritisne. Oduvijek sam spavala na stomaku, sad je to postao problem i evo nakon duzeg vremena uspjela sam naci lijek. Legnes na lijevi bok, ispred i iza sebe stavis po jedan jastuk, taj iza tebe ce pomoci da se ne zavalis na ledja nego ces ostati u nekom medjupolozaju koji je skroz ok i preporucuje se trudnicama.

Lina28
    14. Siječanj 2019. 12:30

Ofnica

Lina28

Pozz, evo i ja se pridruzujem , bok svima :)
    Ja sam 19+5 danas, imali pregled danas i sve je u redu,
    Ali nije bas laka trudnoca i na strogom mirovanju sam, prije mjesec i pol dana sam jako prokrvarila, ali to je iza nas, sada smo pozitivni i zivahni, mali deckic lupa ko lud :)
    Recite mi, jel slucajno koja od vas ima kolica Bebetto Luca? Meni su favorit, samo me brine ova doljnja kosara za stvari, tj. Torba, dal je uopce funkcionalna, bilo bi mi puno draze da je kosara.

Torba je u košari, dakle imaš oboje, torbu možeš izvaditi i ponijeti sa sobom, i dolje imaš onda košaru.

Mislim da je tako sa Bebetto Titto, ali na youtubu kad gledam prezentaciju Luca kolica, pokazuju samo torbu.. a u Puli nemam di ni pogledat uzivo kolica.. koja si ti imala? I hvala na odgovoru ☺️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.