Za temperaturu male bebe dal joj hladno,toplo il vruće opipate prstima po leđima ako je vruća skinuti.To mi je stara patronazna sestra rekla i pedijatrica potvrdila.Bebe lako dobiju osip a mogu biti i jako nervozne. S čime ćete prati njihovu robicu?Tekucim deterdentom ili?
https://lmtf.lilypie.com/FEATp1.png
Pozdrav klokanice...
aaa slatke muke odjeca, oprema, u cemu ce spavati... moj prvi je rodjen sredinom aprila,i ne sjecam se jesam li ga pokrivala, znam da je kasnije spavao u vreci,i sad spava u njoj... samo je bitno da bebina glava ne moze proci kroz otvor od vrece.
Vidim aktivni su testovi sa sodom... meni je promasio, a bas sam se nadala curici.
Pa toplije je bebi u bodiju, pidžami i čarapama plus vreća nego isto to plus deka. Ako je nekoga strah pothlađenosti, bolje nek navuče vise slojeva nego pokriva dekama. Meni je to logično.
Ja sam uvijek prala obicnim praskom robicu, a omeksivac nisam koristila, samo sirce da omeksa robicu... sad vec je ukljucen omeksivac, i nema reakcija.
te mrlje od kakice kad prodje brrr to bas mora jakim deterdzentom...
Za temperaturu male bebe dal joj hladno,toplo il vruće opipate prstima po leđima ako je vruća skinuti.To mi je stara patronazna sestra rekla i pedijatrica potvrdila.Bebe lako dobiju osip a mogu biti i jako nervozne. S čime ćete prati njihovu robicu?Tekucim deterdentom ili?
Denkmit sensitive iz dm, tekući, pokazao ne najboljim. Bez omekšivača...i sušenje u sušilici, bez peglanja. Temperatura iz sušilice skuri bakterije, i ne gužva mi, bitno je na vrijeme izvaditi robicu i odmah ju složiti. Peglanje mi ne pada na pamet više, opametila sam se! Bolje ću otići ubiti oko za to vrijeme.
Da! I moj prvi se rodio mal, sa 2800 pa mu je bilo veliko ali broj 50 malo beba nosi tako da nema smisla kupovati unaprijed.Sa 3500 kg, što je kao najnormalnije broj 50 je premal …
Veličina se gleda po dužini bebe, a ne po kilaži. Moj mali je rođen s 2800 i 51cm (bio je dugi mršavko), a veličina 50 mu je već bila mala. Robica je zapravo dužina u cm, nema baš veze s kilažom, ali je uobičajeno da će teža beba biti i duža.
Vidjet ćete cure, u bolnicama bebama oblače veličine 56/62 i onda podfrkuju rukave i sl…sjećam se da su mu nogavice bile 10cm duže, ali ionak je bio u jastuku za novorođenče pa se nije vidjelo…a rukavi su bili valjda 3-4x podfrkani. Mislim da je bolje malo komotnija robica nego baš taman ili na knap pogotovo jer se nošenjem bebe ta odjelca nekako i povlače.
Moj je bio i kratak i lagan i nosio je u bolnici ogromna odjela i to je nešto nebitno jer oblacili su mu što su imali u tom momentu a kod nas u rodilištu ne stavljaju bebe u jastuke nego pokrivaju jorganima. Sve je to individualno, netko ce pokrivati netko nece netko ce ih držati u vreci , netko u kuci 40 dana a netko ne, netko im nece rezat nokte mjesecima i tako... 😉 😁nije bitno... Stvar izbora! Mama najbolje zna što je najbolje za njeno djete
Pozz curke!
Evo mi danas obavili prvi pregled, 6w + 5d i srčeko kucaaa! ❤️
Dobila sam piti duphanstone zbog biokemijske prošli puta pa da se malo osiguramo barem u narednih nekoliko tjedana ☺️
Ali čim srčeko kuca, odmah mi je lakše 🤗
I dobila sam dijetu zbog puuuno kilica u samom startu. Prvih 4 mjeseca ne bih trebala gotovo uopće dobiti na težini, a vagati se moram svakodnevno, piti puno tekućine i paziti da ne jedem nutritivno bezvrijednu hranu koja sam gomila kalorije, a time i kilograme. No, to mi je najmanji problem, bitno je da je napokon sve u redu.
Termin mi nije računao odmah, ali po onoj dobroj staroj 9mj i 7 dana od ZM to bi bio 30.8. 😉
Moj je bio i kratak i lagan i nosio je u bolnici ogromna odjela i to je nešto nebitno jer oblacili su mu što su imali u tom momentu a kod nas u rodilištu ne stavljaju bebe u jastuke nego pokrivaju jorganima. Sve je to individualno, netko ce pokrivati netko nece netko ce ih držati u vreci , netko u kuci 40 dana a netko ne, netko im nece rezat nokte mjesecima i tako… 😉 😁nije bitno… Stvar izbora! Mama najbolje zna što je najbolje za njeno djete
Slažem se...eto vidiš kak je praksa različita od rodilišta do rodilišta.
Apropo toga...cure gdje mislite roditi? Ja sam prvi put na SV Duhu u Zg, ali nisam baš imala neko bajno iskustvo, pa sljedeći put idem u Vinogradsku.
Ribice super vijesti😍😍😍...samo nek i dalje bude sve ok🙏💕...ako te tjesi i ja moram pazit jako na prehranu jer imam inzulinsku rezistenciju ,pa me od poc.trudnoce automatski gledaju kao da imam GD...al sve za nase bebice,samo nek budu zive i zdrave🙏🙏🙏🙏🙏💕💕💕💕💕....
Sto se tice bolnica ja sve obavljam u Vinogradskoj,tamo je i moj dr....
Ooo curee dosle smo do bas slatkih tema i muka. Peglanje robice i meni zvuci kao nesto sto mi se nece svidjati pa cu vidjeti da li ce bas sve biti popeglano. A deterdjent bih ili obicni prasak ariel kao i uvijek ili onaj za bebe, mozda i ne treba vec od prvog dana bebu naviknuti da je sve okolo sterilno, to ce svaka od nas po svome.
Sortiraj odgovore
Najstariji