Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bulbi91
    12. Prosinac 2018. 15:14

lavandica

tratinčica_maslačak

Evo mene nakon nekoliko dana, nisam vas stigla popratiti, kad sad imam materijala za citati…
    Prvo, svim novim curkama cestitke na trudnoci, da vam sve prode mirno i u najboljem redu :)
    Posebno mi je drago zbog ana donne, znam te s foruma tko planira bebu, i znam koliko dugo radite na tome. Uvijek mi bude posebno drago kad vidim da se sav trud na kraju isplatio.
    A mene vam je ulovila neka crijevna viroza, jucer prvo proljev pa onda navecer i povracanje, danas se samo nastavilo uz uzasan osjecaj umora. Sad cekam kod ove opce prakse da mi da doznaku.
    A vrag me tjerao da, kao usput, odnesem svojoj ginekologici nalaze od pretraga. Svi su nalazi super, no kontrolirala mi je secer u urinu i naravno bio je jako nizak jer sam toliko toga izbacila iz sebe a nisam nis pojela do onda. I onda mi pocela prodikovati kako moram poceti jesti da beba moze dobivati na tezini. I dzabe ja njoj govorila da su mi inace mucnine prosle i da je ocito rijec o nekoj virozi i da inace jedem i previse. A ja bila toliko sretna sto se nisam nista udebljala proteklih mjesec dana jer sam u pocetku dobila oko 4-5 kg pa sam vec bila zabrinuta gdje to ide…

Dva vikenda za redom sam se borila s crijevnom virozom. Nadam se da ovaj vikend bude mir. Ja sam se tresla ko siba. I taj proljev… uh kako me to nervira i bedira. Komacno dan i pol bez proljeva

Lavandice,vidim da te zeza proljev mozda da uzmes neki probiotik za obnovu crijevne flore😊

Ana Donna
    12. Prosinac 2018. 15:14

tratinčica_maslačak

Evo mene nakon nekoliko dana, nisam vas stigla popratiti, kad sad imam materijala za citati…
    Prvo, svim novim curkama cestitke na trudnoci, da vam sve prode mirno i u najboljem redu :)
    Posebno mi je drago zbog ana donne, znam te s foruma tko planira bebu, i znam koliko dugo radite na tome. Uvijek mi bude posebno drago kad vidim da se sav trud na kraju isplatio.
    A mene vam je ulovila neka crijevna viroza, jucer prvo proljev pa onda navecer i povracanje, danas se samo nastavilo uz uzasan osjecaj umora. Sad cekam kod ove opce prakse da mi da doznaku.
    A vrag me tjerao da, kao usput, odnesem svojoj ginekologici nalaze od pretraga. Svi su nalazi super, no kontrolirala mi je secer u urinu i naravno bio je jako nizak jer sam toliko toga izbacila iz sebe a nisam nis pojela do onda. I onda mi pocela prodikovati kako moram poceti jesti da beba moze dobivati na tezini. I dzabe ja njoj govorila da su mi inace mucnine prosle i da je ocito rijec o nekoj virozi i da inace jedem i previse. A ja bila toliko sretna sto se nisam nista udebljala proteklih mjesec dana jer sam u pocetku dobila oko 4-5 kg pa sam vec bila zabrinuta gdje to ide…

Tratinčice hvala ti :) i ja se tebe sjećam :) kad ti je termin? Sve najbolje 😘

• TikTaktica
    12. Prosinac 2018. 15:17

Da jasno mi je da nije na izbor svim trudnicama, ali trudnice koje imaju normalnu trudnoću, dobre nalaze i sve uredno.. zašto svaka 4 tjedna naručuju na uzv pregled, prema tome svaka trudnica ode barem 10 puta na uzv tijekom trudnoće, dok u razvijenijim zemljama smatraju da su 3 do 4 uzv pregleda kod urednih trudnoća dovoljna :/ malo me sve to zabrinjava 

andreaam
    12. Prosinac 2018. 15:34

Mozes popricati sa svojim ginekologom ako ne zelis tako cesto na preglede ici. Ja smatram da ne moze biti toliko stetno s obzirom da pregled (bar kod mene) traje svega par minuta. Beba u tih mjesec dana izmedju pregleda dosta naraste i napreduje a i to mi je jedina potvrda da je sve uredu. Ovako kad je mala ne mogu je ni osjetiti pa volim otici na pregled da doktor potvrdi da je dobro 😊

Kristina-39.Zg
    12. Prosinac 2018. 15:35

Curke bokic.. Vitamins pijete poslje jela ili prije jela? Prestala Sa folacin I prelazim na novalac.. Pusa svima

12. Prosinac 2018. 16:01

TikTaktica

Pozdrav, koliko ste uzv pregleda imale do sad i koliko uzv pregleda planirate tijekom trudnoće imati? Danas sam pročitala puno članaka o štetnosti uzv na razvoj djeteta kao i ograničavanje broja uzv pregleda (maks 3 tijekom trudnoće) u zemljama poput Irske, Belgije … itd da sam se zapitala zašto se kod nas sve to olako shvaća.. ja sam već do sad (17 tjedan trudnoće) imala 3 uzv pregleda.

evo ja sam do sad imala 6 uzv-a, i do kraja ih bude još tolko sigurno, znam da nije dobro, ali svaki od njih, osim onog prije niftyja, nije trajal duže od 5 min. tak da smatram da nije to puno, a ja sam mirnija dok vidim da bebač napreduje i da je sve u redu s njim. i još kaj je najbolje, svaki dan na 10-ak sec upalim baby monitor da čujem dal srce kuca, al to je doslovno, čim nađem otkucaje, gasim.

Lavandica
    12. Prosinac 2018. 17:03

Bulbi.. mislis nesto kao onaj lgg?
    Tenci.. ja isto cim cujem srce, poslusam 3- 4 sekunde i gasim. To me jako umiri.

Stize nam Mihael ♡

Bulbi91
    12. Prosinac 2018. 17:13

TikTaktica Ako smatras da nije ok svaki put radi uzv mozes odbitu uzv ,iako nezz kako ce ti ginic gledati na to....
    Ja bi prije odbila vaginalni pregled i kopanje(radi potencijalnog prijenosa bakterija),nego uzv...
    Mozda za pocetak da pronades gi ica u kojeg ces imati zaista povjerenja i posavjetujes se detaljno oko tog....
    Lavandica nesto tipa linex ili probalans....najbolje da pitas u ljekarni....

lena.5
    12. Prosinac 2018. 17:27

Citala sam i ja o broju uzv tokom trudnoce, ta tri su minimum za trudnoce koje su uredne, nigdje ne pise da je sve preko prevelik problem, a i sumnjam da su na nasim prostorima doktori toliko odlucni da rade na stetu svih nas. Iskreno,ja ne vjerujem da su negdje u Svedskoj ili Finskoj zene toliko nezainteresirane, sigurna sam da i one idu na uzv kad god stignu,bas kao i mi. 😂😂😂😂

ms_3197
    12. Prosinac 2018. 17:30

Cure uzivajte u svakom ultrazvuku, meni je sada razmak izmedu dva uzva 11tj i to je za poluditi kada ne znas sto se dogada i ne mozes vidjeti bebicu. Sve bi dala da sam u Hr i da imam uzv svaka 4tj. Mislim da ih ne bi radili tako cesto da je to toliko stetno. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.