Rozza ja zasad preporucam " Mama zna najbolje, ( i tata)." Prepuna je korisnih savjeta te ju planiram ponovno uzet pred porod. Možda čak sa aobom u bolnicu. Ja ovih dana krećem na citanje "Duhovni pristup rađanju" jer sam čula samo pohvale za nju.
Duhovni pristup radanju je netko spominjao vec i da salje mailom,znas li tko?A sutra cu u potragu za Mama zna najbolje,(i tata).hvala ti
24.08.2017.
https://lbdf.lilypie.com/jOHCp1.png
Drage trudnice, vi ste vec u zadnjem tromjesecju, a ja tek u prvom. Buduci da imate puno iskustva, mozda cete znati odgovor, ja sam danas zaboravila pitati doktoricu. Na nalazu pise "retrouterino stupac slobodne tekucine 10 mm", znate li sto je to, zbog cega moze nastati..? I samo napomena: trudnoca je 7+4 nakon pomognute (ivf). Svaka informacija je korisna, hvala.
Da se pohvalim, danas mi je zadnji dan na poslu :D ...kakav osjećaj. Iako sam (tek) u 30-tom tj, dogovor sa šefom je da me pusti malčice ranije od zakonskog roka s obzirom na vrst posla kojim se bavim (trener) tako da.....bi će čudno (i lijepo) biti doma :D Jutro svima, mini tip za sve koje 'pecka dok piške', brusnica je zakon. Prošli tjedan našli su mi leukocite bakterije itd u mokraći i sva isprepadana naručila se na urinokulturu ovaj tj. U međuvremenu čaj od brusnivce, sok, sve varijante i - tri dana kasnije nalaz posve uredan, sterilan, bez leukocita, bakterija, ičeg. Dal su mi krivo obradili 1. uzorak il kaj, ne znam , ali možda je to stvarno moć brusnica :D
Roza na popis knjiga dodajem svoju omiljenu: Godine prve od Jovančevića, preporučila mi ju moja mama koja je radila ko teta u vrtiću i jaslicama 35 godina i frendica koja ju koristi kao rječnik, nosi sa sobom na more i digot ide s bebom. Duhovni pristup rađaju sam kupila u Verbumu i kako je mala knjižica čitam ju dok čekam na granici...preporučujem i onima koji nisu religiozni da preskoče onaj religiozni dio i čitaju dalje jer ima dobrih savjeta i opisa oko samog rađanja, knjigu su pisali liječnici.
Imam i neku hevy ko biblijetinu koju sam dobila na poklon Klinika Mayo- Sve o trudnoći i prvoj godini života. Ta mi je bila fora u početku da pratim kaj mi se sve događa u trudnoći, al sad kako se samo plašim dal ću znat sve to poslije više trudnoću ne proučavam, samo rađanje, dojenje itd. Vidim da spominjete datulje..budem popodne prepisala iz tekice namjernice koje mi je moja nutricionistica (Magistar prehrane i dipl.ing. biotehnologije, one Zagrebačke samoprozvane makrobiotičare i slične te internet savjete izbjegavam u širokom luku) složila možda nekom koristi. Išla sam da mi složi plan prehrane u 3mj i opet ću u 6 i onda još za dojenje.
Ja upravo čitam Mama zna najbolje i oduševljena sam. Gutam stranice. Ima u knjižnici za posuditi. A Jovančevića preporučam, ja i buraz samo bili njegovi pacijenti dok je još bilo dopušteno da pedijatar liječi predškolce. Mama nam je bila oduševljena...
I meni je danas zadnji dan na poslu; presretna sam. Još 12 tjedana do punog termina... Ponosna sam na sebe što sam tako dugo izdržala. Vjerojatno bih mogla još malo, ali nije potrebno pretjerivati. Sad pišem godišnji prvo i onda mi kreće porodiljni.
Jutro!Ja ću raditi još dva tjedna ipak..čudi mi se i obitelj i ginekolog:-)Danas ušla u 30-ti tjedan, ali eto mogu još malo odraditi, tako da isto ide kombinacija GO i onda redovni porodiljni. Što se tiče uložaka, ako smo tri dana u bolnici, po 3-4 uloška dnevno(chiccova-te sam koristila, za druge ne znam), do 15 komada bi bilo sasvim dovoljno. Gaćice oko 5 kom sasvim dovoljno.
Da se pohvalim, danas mi je zadnji dan na poslu :D …kakav osjećaj. Iako sam (tek) u 30-tom tj, dogovor sa šefom je da me pusti malčice ranije od zakonskog roka s obzirom na vrst posla kojim se bavim (trener) tako da…..bi će čudno (i lijepo) biti doma :D Jutro svima, mini tip za sve koje 'pecka dok piške', brusnica je zakon. Prošli tjedan našli su mi leukocite bakterije itd u mokraći i sva isprepadana naručila se na urinokulturu ovaj tj. U međuvremenu čaj od brusnivce, sok, sve varijante i - tri dana kasnije nalaz posve uredan, sterilan, bez leukocita, bakterija, ičeg. Dal su mi krivo obradili 1. uzorak il kaj, ne znam , ali možda je to stvarno moć brusnica :D
Meni ti se desila ista stvar, samo sto nisam pila brusnicu i slijedeći put sam donijela urin od doma (srednji mlaz nakon tuširanja) pa je bilo sve ok. Mislim da je kod mene do toga što sam taj put kad nije bilo dobro dala urin tamo i dugo sam trpila i nisam ni pazila da bude srednji mlaz već sam dala prvi.
Rozza, javi se tamo u temu Duhovni pristup rađanju i kroz par dana će ti poslati netko knjigu...tako je meni... Ja bi ti poslala, ali sam pobrisala taj mail , sad vidim :/
Da se pohvalim, i meni danas zadnji dan na poslu do kraja još nešto manje od 12 tjedana a sad me uputili na GUK profil tak da ne budem baš mirna do kraja kak sam računala
Sortiraj odgovore
Najstariji