Aha, i noktici se ne rezu (koliko sam ja upucena) dok god sami pucaju... Oni su tako njezni da nema smisla rezati..
Curke..pratim vas i citam...jos kratko sam radna pa cu i ja vise tipkati sa vama..
Sanjarko..da me ne izbrises sa popisa...dodaj curku (Tessa).
Danas bili na 4D utzv..sve je super..💕slatkica..ali jos jako mala tek 21 Tj.T...
Svima pozz i puse....
Curke..pratim vas i citam…jos kratko sam radna pa cu i ja vise tipkati sa vama..
Sanjarko..da me ne izbrises sa popisa…dodaj curku (Tessa).
Danas bili na 4D utzv..sve je super..💕slatkica..ali jos jako mala tek 21 Tj.T…
Svima pozz i puse….
Pa draga nasa Crnatockica, neka si se javila!!!
Bravo za malenu Tessu!!! 💞💞💞💞
I bas joj je lijepo ime!! Jesi ti dobro? Sve okej? Uskoro ces na go? Ajde, javi nam se malo cesce, da cujemo novosti!!
Ajme ti prvi noktici, gadno hehe... a kasnije kad ih moras rezat sve te strah ispocetka... pa onda kad te vec nije strah beba vec kuzi i pocne izvuc ruku... do tamo iza prve godine kad im sve to postane nesto zanimljivo i pocnu surađivat :-) treba im sve prikazat kao nesto zabavno.
Curke ja mislim da smo mi gotovi s dojenjem - do sljedece prve prilike hehehe ;-)
Evo vec dva dana nije dobio, a nije ni nesto trazio, pa se nadam da je konacno to.
Ja sam svog malca izvela iz bolnice u bodicu + pidzamica dugih rukava sa stopalima. Bio je kraj 7.mj... za mjesec dana je bio u bodicu kratkih rukava i carapicama, i samo pokriven nekom laganom pamucnom dekicom ili pelenom, kuhali smo se u stanu.

malakoza, bas si me nasmijala sa lubenicom :)
izlazakiz rodilista...Mi imamo spremljen cijeli kompletic, body, hlacice sa nogavicama, benkica, kapica, pa cemo vidjeti koliko ce toplo ili hladno biti.
Mene muci koliko bocica pripremiti? Uzela bi tommee tippee i to one anticolic plus, koliko kojih? 150ml, 260ml...nadam se da cu moci dojiti, ali opet bi voljela biti spremna... i pošto ce nam svima biti ljetne bebe, da li je njima dovoljno samo majcino mlijeko ili im treba i voda da ne dehidriraju, mislim vruce ce biti pretpostavljam...

Cro lako muza posaljes po bocice ako dojenje nebude islo... skupo je to gomilat a onda ispadne da uopce ne treba... mene je isto bolilo ispocetka dok nisam skuzila da samo moram dublje gurnut cicu bebi u usta X-) a mama mi u međuvremenu kupila i šeširiće za dojenje i lanolinsku kremu i svašta...na kraju mi od toga nista nije trebalo, samo smo novce bacili.
Ja svom prvom nisam davala vode, ako dojiš prvo mlijeko je uvijek vodenasto i beba se napije a kasnije dođe masnije da ga zasiti. Iako su bili razni komentari, svugdje gdje sam citala je pisalo da ne treba davat vode.
Cro lako muza posaljes po bocice ako dojenje nebude islo… skupo je to gomilat a onda ispadne da uopce ne treba… mene je isto bolilo ispocetka dok nisam skuzila da samo moram dublje gurnut cicu bebi u usta X-) a mama mi u međuvremenu kupila i šeširiće za dojenje i lanolinsku kremu i svašta…na kraju mi od toga nista nije trebalo, samo smo novce bacili.
Ja svom prvom nisam davala vode, ako dojiš prvo mlijeko je uvijek vodenasto i beba se napije a kasnije dođe masnije da ga zasiti. Iako su bili razni komentari, svugdje gdje sam citala je pisalo da ne treba davat vode.
Cro, ja se slazem sa Crazy. Bocice uvijek mozes kupiti naknadno, a za pocetak ti zbilja ne trebaju. Isto kao i ad mlijeko. Nama rekla babica na SD (i ja se slazem s njom), ako smo odlucile dojiti onda bolje ne kupovati ad. Zato sto cemo sigurno biti koji put u takvom stanju da bi dale ad. A nema, zapravo, za to potrebe. Ako dojenje nece ici, ad kupis u svakom vecem ducanu.
Ja sam jedino kupila dude, i to vise zato da ih "imam" iako, zapravo, ne namjeravam navikavati malecnu na nju.. Pa dok ide bez dude, ide... Vidjet cemo. 😉
I vodu, caj i sl dojenoj djeci ne dajemo. Ne da ne treba, nego je cak i mepozeljno. Jer vida i ostale tekucine ispiru zastitni sloj s crijeva koji dobiju dojenjem. Prvo mlijeko u podiju je rjede i sluzi utazivanju zedi, dok je ono kasnije teze i masnije i sluzi za glad. Tako da, ako posumnjas da je Maja zedna, daj joj cicu par minuta i rijesen problem. 💪💪

Malakoza Emily će biti najslađa beba u rodilištu!!! Ova haljinica je prekjut!!!
Cro profilna ti je zakon
Ja ne vjerujem da ću kupovati puno kratkih rukava posto bebač dolazi sredinom osmog mjeseca... A isto mislim kupovati brojeve tek od 56...
da cro profilna je super!
flašice, šeširići, kreme....potpisujem CrazyPuppet. ja sam na trudničkom dobila flašicu i dudu avent (šteta što i sad ne dijele ili neki tečaj dijeli?!). kasnije nešto na poklon, sve avent. koristila jesam jednu dnevno. nisam imala dovoljno mlijeka za cijeli dan. treba izdržati dojenje 10 dana i poslije super.
kasnije su bake imale flašice, nebitna marka, malac sve dudlao. čaj voda... čaj može od 4tjedna. i ako je samo ad mlijeko malo prokuhane vode. i najbolje su mi bile one od 125 i 220ml. još mi je u kutiji ostala jedna od 3dcl. eto koliko su trebale. jedna dvije flašice ako će se dojiti dok ne počne dohrana - ja ću tako.
za regrade - riblje ulje mi je jedna doktorica u rodilištu rekla. ja mužu da mi kupi jekodermu (nekih 30kn), on mustelu pljune 180kn jer su mu tako u apoteci preporučili
CrazyPuppet meni se i danas slama srce kad smo krenuli s odvikavanjem....dugo sam dojila (duže od tebe) hrabro!

mlijeko ima u istom jednom podoju tri faze. Prvo rijetko onda gusto i opet rijeđe.
Buduci da imam male cice nisam mislila da cu moci dojiti. Onda kad je krenulo curit za koji dan bila sam sretna. I prema svom internetu i tecaju osjecala sam se grozno kad je dobio bocicu. Njihovo je da promoviraju. Jednostavno tu zadnju dozu nije imao. A s 3-4mj je bio samo na cici, kad je jeo vise nego na pocetku. Tako da drage moje ne budite tuzne i loseg raspolozenja ako nema dovoljno mlijeka.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji