Mislim da im tek robica treba doći pa da će biti svega, sad je opet ono prijelazno razdoblje ni vrit ni mimo u nekim dućanima
Dunya ima u mangu preslatkih stvarcica ne znam za ducane, ja za malog narucujem odavde:
http://shop.mango.com/HR/kids/newborn
Cure, kakvi trbuscici <3
Vec smo prave trudnice, nije sala :D
BabyGirl, ovo su ti tetre iz Ikee
http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/60203764/
Ja sam ih uzela par komada, super su kvalitetne. I uzela sam dekcie tamo.
Ja radim jos mjesec dana uvrh glave. Jest da je i sada to 3 sata dnevno maks, ali bas mi postaje tesko. Kako sam usla u ovo treće tromjesečje, bas kuzim razlike u funkcionalnosti, spavanju, umoru... Mljeh.
Sanjarka, pa što nećeš na godišnji prije 45dana? Daj ne zezaj se ženo, odmori malo, budi sa curkom doma.
Dunya, dekica je predivna! Što si kupila za izlazak iz rodilišta? I vidiš, moram i sebi nešto pripremiti za tada obuci... još i to.
Ja isto sve više osjetim promjene, danas su me leda ubila od sjedenja na poslu, a spavam najbolje na ledima...cura se navečer preseli naprijed u trbuhu i kad legnem na bok imam osjećaj da je duplo teži i smeta mi. Čak se ujutro dosta često uhvatim da sam na nekom polu boku, polu trbuhu... Kako god bilo, oblačenje hlača, čarapa, tenisica je stvarno postalo teško
Okej, sto se tice trudnickog i Vinogradske.. Danas je bilo prvo predavanje, drzala ga je jedna od doktorica. Pricala je opcenito o prijemu u bolnicu, porodu, rutinama. Na pocetku mi je bila simpaticna i ulijevala povjerenje, ali kako je vrijeme odmicalo i kako je predavanje napredovalo, postajala sam sve nekako jadnija... Sve što sam čula o ovoj temi ranije je ponovila i ona, pa mi s te strane nije bilo novo, ali kad to cujes od nekoga tko tamo fakat radi, i tko te porode stvarno obavlja - kako s lakocom prica o dripu, epiziotomiji, prokidanju vodenjaka, nemogucnosti pijenja vode i slobodnog kretanja, sve kao da je to normalno kao dobar dan, fakat te strefi realnost. Biti informiran o tome ranije, i pokusati to sve izbjeci - pa jebote, to ce biti bas pothvat.
Ako ne znas nista o nicemu, onda ce se ovo predavanje uciniti kao super informativno - lijepo saznas sto te sve ceka, tehnikalije oko toga kad ulazi pratnja, kad se ide doma, kad dobijes bebu itd. Stvarno, sad cak i razumijem ekipu koja ne zeli apsoluno nista znati o nicemu, kak svi tak cu i ja, kasnije dobijes lijepu bebu i ides s njom domeka.
A ako znas vec nesto o tome, onda skuzis da ako se sam ne informiras o postupcima, ako se sam ne pripremis za porod, ako se sam ne oboruzas znanjem, ako sam ne istrazis sto je nuzno, sto nije, sto su indikacije za nesto a sto nisu... Onda upadas u sustav i obavljas sve sto se vec rutinski obavlja, pa kud koji mili moji.
Bas sam preplavljena dojmovima i emocijama. Sretna sam sto sam nasla svoju doulu, sto imam partnera koji uvazava i moj sud (iako mu je predavanje bilo ful informativno i zanimljivo, i ne kuzi kaj sam se ja uzrujala), i samo molim Boga da mi se nista ne zakomplicira pred kraj da mogu izgurati svoju trudnocu do kraja na najprirodniji moguci nacin za sebe i dijete.
Uglavnom, cekam jos do kraja tjedna da svi predavaci prodju svoje, a onda cu dobro razmisliti da li ostati pri Vinogradskoj ili pikirati Sv.Duh.
Vecer zene 😊
Sanjarka
Jesu , stigla su kolica, odusevljena sam, odlicna su 😀😊
Ja idem na pregled 24.02 u 17:40, jedva cekam...
Mala koza i ostale sa slikicama trbuha- prekrasne ste 😍😘😘
Malamimi- sta ti kazu, zasto imas veliki puls ?
Ja sam zbog velikog pulsa isla.u petak na EKG i sve je u redu...
Rekao mi je dok.da trebam izbjegavati cigarete, kavu i gazirana pica, te stres
Bez kave funkcionirat ne mogu, a i pijem samo ujutro a inace sam pila 3 x dbevno, znaci 2 kave sam izbacila...
Pusila sam kutiju i pol do saznanja da sam trudna, i postepeno smanjivala, sad sam na nekih 8 cigareta dnevno..
Gin.zna da pusim, i savjetovao je ne prestajati, samo smanjiti...
A i ja nemam lupanje srca kad pijem kavu ili kad zapalim...
Vec predvecer prije spavanja obicno... Rekao mi je da si slobodno popijem normabel, ali necu, nema mi potrebe, brzo to prestane.
Pocele BH kontrakcije i kod mene ...
Ne boli, samo osjetim kako se busa stvrdne, ali ne cijela 😊 nekad samo jedan dio a nekad bas sve.. iako se to ne vidi okom, samo osjetim i bude tvrdo ko kamen...
Pitat cu gin.sad u srijedu za nekakav magnezij ? Jer ja to uopce ne pijem, a vidim da neke od vas to uzimaju...
Meni se busa isto skroz digla pod cicke 😀😊 nekad jedva disem hehe..
Imam osjecaj da mi je mali na zadak, jer me uvijek udara po mjehuru, to mi je rekla i patronazna sestra...bila je neki dan da me upise , termin i to... pa mi kaze da se za to ide na carski i tako.. vidjet cemo sta ce rec gin.iako je i prije 3 tjedna na kontroli Luka bio na zadak...
Sortiraj odgovore
Najstariji