Evo i nas sa pregleda ;)
Bili smo jaaaako zivahni na pregledu i sutali nogicama na sve strane :) ali i dalje ne zelimo pokazat kaj skrivamo medu nogama :D veli gin:ooo pa jako smo sramezljivi,probali i na 3D vidjet ali nista,uzalud vam trud sviraci...:D
Inace smo po svim mjerama vec 18+ tt,a ne kao po racunanju 17+1, imamo cca 223g,gutamo podovu vodu i radimo salta po maminom trbuhu..
Ja i dalje 3/4cervixa,kao i prije mj dana,oni bolovi na "obrucu" su normalna pojava,ne moram vise tako strogo mirovati,ali ne pretjerivati u nicem.. Gin dozvolio odnose,al bez pretjerivanja :) polako i sigurno,kak je rekao.. :) utrog i dalje ali 2x1, tj kad osjetim jace kontrakcije maternice, ali s ibzirom da pijem Mg, bit ce sve ok.. Posteljica uredno prokrvljena i gin je zadovoljan... A mi jos vise...
Jedino tata i gin su danas vidjeli bebu,mene su zaboravili...:( al nema veze,bitno da je ja tu i tamo osjetim :D
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
eto ga draga, nadam se da ti je sad srce na mjestu i da ćeš se manje bojat sve je u redu i nema razloga da tako ne ostane
tko nam je još ostao? Dunya?
Evo nas s pregleda!!
Znaci, djevojka je lupala, pa smo cekali da vidimo sto od udaraca ja osjetim. 😉
Fino nas je dr pregledala, sve raste kako treba, svi organi su razvijeni, srce lupa, mali nozni prstici migolje, skriva se rukama, okrenula se prema mojim ledima.
Dugacka je izmedu 28-30 cm, teska 534 gr, mozak je razvijen i raste.
Dobila sam uputnice za secer, pa za zeljezo, krv, urinokulturu, krv na toksoplazmozu i antitijela u krvi. I pregled u klinici, rekla mi da idem u Petrovu. Kao, preporucuje se jedan klinicki pregled u trudnoci (to je ono sto je Maja bila).
Ty, na V.Vrhovac idem za 2 tjedna, moram se naruciti, a ogtt i taj hemoglobin se radi iza 24 tt, tako da taman za 2 tjedna. Ovih fana cu se naruciti.
Rekla mi je za Dianatal gel da ga uzmem sa sobom u bolnicu, da pomaze, pilates lopta moze, terapija za moju alergiju moze. Rekla je da uzmem magnezij za maternicu (to sto me ujutro zateze), i mg se moze uzimati do 36 tt (netko je pitao)..
Soda bikarbona, ne. Rennie je najbolji i najsigurniji kaze dr.
Hmmm, ima li jos sto?
Evo mjere:
BPD: 55,6
AC: 176
FL: 40,2
TCD (to je mozak, nesto s njim..): 23
TT: 534 gr
Ima jos nekih mjera, ali nemam poojma sta su, to su neke njene, valjda bitne za ovaj pregled...
Etogac, fina je i velika i lupa!! 💖💖💞💞💞💞
Bruna, super za pregled, kaj je sve OK i kaj ne moras više strogo mirovati. Samo mi nije jasno kako je mogao tebi zaboraviti pokazati uzv? Pa ja bi poludila od znatiželje da on gleda a ja ne...
Ja bila kod svog soc gin, pogledao je nalaze sa 4d, rekao da se ne uzbudujem veličinom bebe jer da se sve to mijenja i da nema smisla raditi dramu oko toga, da sam ja ok i da se vidimo 3.3. Jer da me nema razloga gledati prije kad sam zdrava :) pitala sam ga za vitamine, rekao mi je prenatal i omegu, ostalo kako želim, nema potrebe, ali ako želim slobodno. Spavati smijem na ledima, tj kako god je meni udobno jer se ništa neće dogoditi, kako kaže pa ne nosiš trojceke, samo jednu malu debelu curu :D ja sam mu rekla da sam to zaključila pa da očekujem od njega da kaže drugačije, pa me zezao. Ali eto, on kaže da nema nikakvog razloga i brige da ne spavam na ledima. Dobila sam i ja uputnicu za vuk Vrhovec nakon 24t i to mi je dva puta naglasio, pitala sam zakaj gore pa je rekao da su oni detaljni u tome i da ako nešto ne bude dobro da će reagirati za razliku od drugih. Tako da...Ty, Dunya, mogle bi zajedno gore pa na kavu poslije. Ionako ćemo Ty i ja vrlo vjerojatno morati uzeti slobodan dan jer mi je rekao da prije 11 neću biti gotova.
I da, toliko ste pretjerale sa tim krafnama da se ja bacam u pokušaj izrade broj dva! i onda ću se žaliti na žgaravicu.... I btw glupa vaga kod doktora opet kaže 61,5...kak da ne, lazljivica
Da, i meni je rekla da spavam kako god hocu, jer da cu osjetiti kad mi pocne stiskati tu suplju venu, da ce mi se poceti vrtiti. Do tada, neka spavam kako mi pase.
Cro, ja cu se sutra narucivati za te preglede, pa onda fkt mozemo skupa, riknut cemo tamo dva sata, a sto se tice slobodnog dana, imas po zakonu, pravo na 1 slobodan dan mjesecno zbog prenatalne skrbi, tako da ti nitko ne bi trebao raditi probleme!
Super za odlične preglede :)
Mi Međimurke smo se danas našle na kavi i pričale, pričale :) Samo nas je tri, ali bilo nam je lijepo..kaj ne Rozalija i Marie? :)
Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)
Ehh zaboravih jos napisati, tlak ko curetak, 115/80 a kilaza ista kao i pred 3tj, 73,5 kg :)
Sad mi je lakse,naravno,bitno da je beba vesela i zivahna...:)
Ma osjetim ja bebu,pa nek ju bar tata vidi :) za 3tj opet kontrola pa cemo je onda gledat :)
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Sortiraj odgovore
Najstariji