Splicanke jeste vi morale kopirat uputnicu 2 puta od rh faktora,imunizacije ? Ja jesam a nemam pojma zasto,bit ce da ce me sad opet slat,znam da se ide u 34 tjednu opet a prvi put sam isla u pocetku odma i sve je bilo ok
2010. godine HAPO studija dala je nove smjernice za dijagnozu gestacijskog dijabetesa prema graničnim vrijednostima glukoze u venskoj plazmi. GUK (glukoza u krvi) natašte do 20 tjedna trudnoće ≥ 5.1 mmol/L, potom OGTT od 24-32 tjedna trudnoće s vrijednostima ≥ 5.1 mmol/L natašte, ≥10.0 mmol/L nakon 1 sata i ≥ 8.5 mmol/L dva sata nakon opterećenja; te manifestni dijabetes s vrijednostima glikemije natašte 7.0 mmol/L, vrijednosti HbA1c 6.5 % i slučajni nalaz GUK ≥ 11.1 mmol/L.
Prema današnjim smjernicama preporuka je svakoj trudnici učiniti OGTT, i to kako je ranije navedeno između 24-32 tjedna trudnoće. Ako u nalazu OGTT testa bilo koja od tri određivane vrijednosti odudara od referentnog intervala tj. nalazimo ju povišenom radi se o gestacijskom dijabetesu (GDM). Osnovno liječenje ovog poremećaja je dijeta.
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Ty, ne idi privatno, zeno draga! Pa ti ces gro para ostaviti po privatnicima, a potpuno nepotrebno. Lijecnik ce te svakako slati na to!!
Ja sam upravo pojela krafnu. 😂😂😂
A dns imam pregled. Buahahahahahaha, sad do pregleda jedem samo voce. 😂😂
Dunya, jedna krafna ko ni jedna...ja ću mu morati opravdavati svoju kilažu ne odlaskom na wc! :D
Ty, ma kakvu ti veliku bebu imas od 440g za 21tt? pa moja je u 22t skoro 600g!
MM me maltretira s time da idem privatno. Misliš da se meni sjedi tamo 2h? i još za to plaća?
toliko me gnjavi s time da poskrivečki ližem žlice linolade u kuhinji! ali zbilja.. i onda poližem linoladu, zatvorim usta, uživam u rastapanju čokolade i molim boga da me ništ ne pita, da ne moram zinut dok se linolada topi ..
Cro, šta ti već trbuh smeta za ustajanje? kako vam ide saginjanje? :)
Sortiraj odgovore
Najstariji