Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    inaj
    01. Veljača 2016. 20:04

evo par ideja

·         2  kriške raženog kruha
    ·         ementalera - 3 kriške
    ·         pureče šunke - 3 kriške
    ·         2 dcl svježeg soka od naranče
    Međuobrok
    ·         Probiotički jogurt, 150 g
    ·         25 g orašastog voća
    ·         40 g sušenog voća
    Ručak
    ·         Varivo od slanutka i leće
    Sastojci:
    30 g konzerviranog slanutka, 30 g leće, 1 srednja mrkva, 1 srednji poriluk, 1 režanj češnjaka, 20 g korjena celera, 12 g korjena peršina, suncokretovo ulje, sol, papar, žličica nasjeckanog peršina, lovor
    Priprema:
    Na zagrijano suncokretovo ulje stavite naribanu mrkvu,korijen celera, korijen peršina, poriluk, češnjak te kratko popecite. Zatim dodajte leću i zalijte s toliko vode da pokrijete sadržaj u loncu pa kuhajte oko 15 minuta. Kad je leća skoro skuhana dodajte slanutak i kuhajte još 5 min. Posolite i popaprite po potrebi i pospite svježe nasjeckanim peršinom.
    ·         2 kriške raženog kruha
        Međuobrok
    ·         Shake sa bananom i šumskim vočem
          Sastojci: 1 banana, ¾ šalice smrznutog šumskog voča, jogurt, cimt, med
          Priprema: sve izmiksati
    ·         Paketić integralnih krekera (30g)
    Večera
    ·         100 g palente
    ·         60 g posnog sira

inaj
    01. Veljača 2016. 20:05

Doručak
    ·         2  kriške raženog kruha
    ·         ementalera - 3 kriške
    ·         pureče šunke - 3 kriške
    ·         2 dcl soka od ananasa
    Međuobrok
    ·         Shake sa jabukom, bananom i narančom
    Sastojci: jabuka, banana, sok od dvije naranče
    ·         Paketić integralnih krekera (30g)
    Ručak
    ·         Tjestenina sa bundevom
          Sastojci: 100 g tjestenine, 150 g bundeve, 50 ml vrhnja za kuhanje, luk, češnjak, sol,      papar, đumbir, muškatni oraščić, lovor list,peršin, suncokretovo ulje, parmezan, par usitnjenih lješnjaka
    Priprema: Na malo ulja izdinstati luk, češnjak, bundevu izrezanu na kockice. Dodati začine.Kuhati dok bundeva ne omekša.Dodati vrhnje za kuhanje. Još malo kuhati. Nakon toga dodati skuhanu tjesteninu, 3 male žlice parmezana, par lješnjaka
    ·         zdjelica matovilca ( začiniti sa bučinim uljem, acetom balsamicom, soli i paprom)
          Međuobrok
    ·         elevit keksi, 1 paketić ( 4 keksa )
    ·         jogurt
          Večera
    ·         Omlet sa porilukom
    Sastojci: 2 jaja, 1 manji poriluk, suncokretovo ulje, sol, papar
    ·         2 kriške raženog kruha
    ·         Zdjelica cikle

inaj
    01. Veljača 2016. 20:06

Doručak
    ·         50 g prosa, žlica meda, 2 naranče, 1 banana, 1 kivi, 5 komada lješnjaka
    Priprema:
    Proso skuhati. Iscijediti jednu naranču, a drugu narezati na kockice. Narezati banane na kolutiće. Kivi oguliti i narezati na trokute. Skuhani proso preliti sa sokom iscijeđene naranče i umiješati žlicu meda. Dodati narezano voće i lješnjake, sve pomiješati i pojesti.
    Međuobrok
    ·         2 reda tamne čokolade
    Ručak
    ·         Odrezak lososa, 200 g pečen na grill tavi, preliti sa češnjakom i peršinom u maslinovom ulju ( 1 žličica )
    ·         Blitvu ( 200 g ) pomiješati sa kus kusom, 50 g nekuhanog
    Međuobrok
    ·         4 mandarine
    ·         Slani štapići, 1 paketić (40 g)
    ·         jogurt
    Večera
    [ul]
    [li]Pašteta od piletine, 50 g[/li][/ul]      Sastojci: 150 pilećih prsa, pola svježeg luka, žličica kapara, 5 crnih maslina bez koštica, peršin, majčina dušica, maslinovo ulje, sok od limuna, sol, papar, pola žlice senfa
               Priprema: Piletinu skuhajte u slanoj vodi. Kad je skuhana ocijedite ju, ali zadržite ½ šalice vode od kuhanja. Pustite pile da se skroz ohladi. U blender stavite piletinu na komadiće, dodajte sve sastojke i dodajete  vodu malo po malo. Miksajte sve dok smjesa ne postane kremasta. 
    [ul]
    [li]2 kriške raženog kruha[/li][li]Zdjelica cikle[/li][li]2 dcl soka od ananasa[/li][/ul]

inaj
    01. Veljača 2016. 20:10

na količinu namirnica se nemojte obazirat ,to mi je bio jelovnik za prvo tromjesečje ,ali zbog velikih mučnina nisam uspjela ni pola od toga jesti....sada kada prolaze mučnine u ovome ću samo gledati inspiracije za obroke da ne kuham uvijek isto

• crnatockica
    01. Veljača 2016. 20:20

Curkice..
    Dny rucak ti je fantastican...kreativan i zdrav....
    Maya i tvoj tanju je mljac...zato tako odlicno i izgledas....ja sam krenula na pilates u ulici iza mene..trenerica je odlicna i za sada mi je ok.veselim se vjezbicama...
    Ty ti si zena od akcije i organizacije....rado bi dosla u nedjelju☕.....ali pocela sam raditi pa sam radna za vikend.Ali bit ce ih jos sigurno pa cemo nadoknaditi......
    Nova mamica dobro dosla!
    Inaj jesu ti prosle mucnine??!.....ja sam zivnula nakon sto su meni prosle sa 12tj....
    Danas bila kontrolica i utzv....jos se ne vidi spol....ali vazno da srceko kuca...i da je sve ostalo dobro.
    Ici cu 17.2 na 4D pa ce se mozda i vidjeti.....bit ce to fino punih 16tj....

inaj
    01. Veljača 2016. 20:34

hmh mučnine još su tu, ne onako jako kao prije ali su prisutne i dalje i ako mi nešto iziritira želudac povraćam ali lakše mi je nego prije to sigurno

Ženske koje ste se odlučile za moderne platnene pelene,kak ste bolje polovice zainteresirali tj. jel ima kakvo mjesto u zgu gdje bi se mogle vidjeti uživo platnene pelene i da nam netko pobliže objasni sve vezano uz njih

• kokolo5
    01. Veljača 2016. 20:51

Pochahontas ako ti tijelo trazi, pojedi! Umjerenost je kljuc 
    Belle a istina. Slazem se s tobom, u nicem se ne bi smjelo pretjerivat. Ali cinjenica je da prije 20-30 godina, kolicina zive i teskih metala u moru je bila visestruko manja nego sad. Istina da smo postali previse mimozasti i razmazeni Imam srecu da moj otac lovi tune kad im je sezona pa uglavnom jedem takvu, ali nisam se odrekla ni paste s tunom iz konzerve kad mi zafali...ne pretjerujem pa ne vidim nista lose 
    Inaj hvala za receptice!

• kokolo5
    01. Veljača 2016. 20:57

Isto ne bih isla toliko daleko da se uspoređujemo s bakama i tim vremenom rađanja u polju...tad su zene znale rodit po 10ak djece od kojih bi prezivjelo 5-6, vise manje...ima i prednosti to sto danas pazimo na sve i svasta :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.