Cure zanima me ocete li vi ici na test za dawn? Jel to moramo ili mozemo odbiti?
Cure zanima me ocete li vi ici na test za dawn? Jel to moramo ili mozemo odbiti?
Svaki test ti mozes odbiti. Izmedu 12.-14. tt se radi uzv kojim se mjeri nuhalni nabor na bebinom vratu. Vec je taj nabor indikativan. Ukoliko je normalne velicine, postotak za down se smanjuje. I obrnuto. Sto je veci, vece su sanse za down. Ukoliko dr smatra da nn nije u redu, moze predloziti dodatne testove (ovo sto Tynchy pise). Rezultati tih testova predstavljaju statisticku vjerojatnost a ne pravo stanje stvari. A imas i te neke nifty testove koji kostaju 5000 kn pa ti krv salju van na analizu. S tim da s tim testovima odmah saznajes i spol.
Ja, kako sam rekla, cekam nn, pa cemo dalje vidjeti. Ali mislim da se za nifty test necu odlucivati.
https://lmtm.lilypie.com/eyVzp1.png
To se moze i ne mora..to se najbolje vidi amniocitezom..al je rizicno, ili Harmony ili Nifty cijena 5000 kn.
Osobno, cu ic.Za 4 tj mi je redovan pregled, i tada cu ga radit..Harmony.Sama sam pitala,jer sam citala, i ne spadam u rizicnu skupinu (29.god)

Sanjarka..nigdi se ne selimo
MM je reka da je previse udaljeno od centra..pita me kako bi se pijan vraca kuci?, put je malo zeznut, i stvarno je u pripizdini..oprostite na slobodnom izrazavanju
Ugl zakljucili smo..da ce doc nase vrijeme.. i kucica iz snova..a do tada..cemo se veselit nasem fazolku, i pustit vrime da ucini svoje.
Nikad ne znas..mozda padne s neba

Pozdrav ljetnice :) da vam se pridružim... kaže kalendar: trudna 5 tj i 4d :) danas sam se naručila na pregled kod privatnika jer svojoj doktorici nekako ne vjerujem i najrađe bi ju zamijenila :(
e sad, za pregled sam naručena 18.11., taman ću biti u sredini 7. tjedna, to nije prerano? jelda? želimo pričekati s pregledom da svima kažemo za trudnoću, pa nekako nikad dočekati :)

i još jedno pitanje... jel pijete folnu, ako da koju? ne znam da li da pričekam s pregledom pa da mi ginekolog da preporuku ili da počnem piti na svoju ruku nešto?

Pozdrav Petra..dobrodosla, i nije ti rano za ginekologa, taman
pijem folnu od Solgara.. i zadovoljna sam i prije nego sam otisla sam pila

ej evo mene...trudna sam heheh bebac je taman za svoju dob...srceko kuca...sve je ok...kontrola opet za 3 tj...

Petra dobro dosla ako kupis tu slogar prenatal netreba ti nista uz to i to mozes odmah pocet piti,ali meni je od toga bila muka pa sam presla na cistu folnu
https://lmtm.lilypie.com/eyVzp1.png
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji