Helou djevojčice 😆
Nemam pojma tko je sto pisao, pa ajmo redom.
Za zatvor meni u prosloj T pomogla prerijetka i preslatka kava. Sad idem redovno, tako da nemam potrebe za tim uzasnim napitkom. Iako kavu pijem normalno jednu salicu ujutro.
Sto se tice opreme:
Tehnicka oprema za bebu:
Krevetic, kadica, viper, baby gym, posteljine 2x. Prematalicu ovaj put uzimam s komodom jer sam poslusala savjete da ne uzimam, na kraju morala presvlaciti na stolu jer mi je sve ostalo bilo prenisko, a bol u ledjima od saginjanja neizdrziva. A i lakse je kad je sve apsolutno blizu. Za kupanje sam koristila ulje, sampon za kosu jer je zaista imala kose, a sa tom kupkom sam ju jednom tjedno kompletno oprala. Imala sam onu rukavicu trljacicu. Nekako je lakse nego samo rukom jer pokusavas biti njezan. Poslije kupanja sam ju izmasirala s uljem, osusila kosu fenom i cetkom onom s dlakama dobro iscetkala glavu i nikad tjemenice nismo imali. Poslije i na glavu stavila ulja. Dok nije prosla opasnost od tjemenice tako sam radila. Kremu za guzu sam koristila pavlovicevu i to samo nakon velike nuzde iskljucivo po guzi. Ne preporucam da bebu cim se rodi ukoliko ima zdravu kozu mazuckate mustelom i ostalim kremama koje su za kozne probleme jer samo time stvarate podloge da se beba na kraju zbilja razboli. Ja sam na nju gledala kao na sebe i svoju higijenu. Bila je zimska beba i imala je bodi dugih rukava, odjelce. Nikakve kape u stanu itd. Jel vi sjedite u kapi? Ovoj bebi mislim uzimati od laganog pamuka ili lana, i ne mislim ju oblaciti u dugo osim prvih tri cetiri dana dok ne stekne osjecaj za temperaturu. Prasak nikad nisam koristila jer to beba moze udahnuti i nikad mi nije bilo potrebno. Prvih 6 mjeseci sam ju prala, kod presvlacenja, znaci blaznice i lavor ciste vode. Nikad nije imala nikakav osip. Nikad nije bila bolesna dok nije dosla u kontakt sa smrkavom djecom. Nisam ju nikad previse umatala oblacila pokrivala. Pogotovo sad kad beba bude ljetna. Laganu pidzamicu i carapice i sa laganom dekicom pokriti. Od odjece sam imala 5 bodija, 5 odjela, nosila mjesec dana. Poslije toga 62, nije dugo nosila. 68 najduze nosila. Tetri sam imala 10, bile su za ispod glave ili kad bi isle na kontrolu pa sam ju na to stavljala prilikom skidanja. Na jastuku je uvijek imala jednu, bilo ih je zbilja dosta. Dojila sam, bocice kupila dvije, protiv kolika da se beba ne naguta zraka. Dude imali dvije. U pocetku naravno. Kod dojenja moguce da dobije po jeziku gljivice, tzv soor, brisati sa mokrom gazom, nakon toga mazati royazolom isto kako i cicke. Stapici za usi i pelene naravno 😆😆 jenokratnih ne nakupovati samo najmanji br jer brzo prerastu. Koristili smo pampers premium care koje imaju indikator kad je pelena puna. Po noci presvlaciti bebu samo ako se ukaka, ovako ju samo razbudite, a bit ce vam bitno da prespava noc. Cim se pocela malo vrtiti uzeli smo active dry da ne propustaju. Mi smo isli u setnje i kad je padao snijeg. S prvom sam bila dva tjedna doma, ali s ovom bebom planiram odmah u setnje predvecer. Za bolnicu sam imala spavacice dvije, chicco uloske, jednokratne gacice najbolje su bile one kao bokserice. Pribor za osobnu higijenu, rucnike, ogrtac, papuce, japanke. Purelan kremu za bradavice koja me spasila ragada. Caj za dojilje od hippa koje sam mjesala sa janom jer nisam imala gdje prokuhati vodu, pila sam ga tri mjeseca nakon poroda. Uz dojenje sam jela sve. Nije imala grceve do d3 kapi koje ovojj bebi mislim davati tek na zimu posto ju mislim izlagati normalno suncu, ne suncat jel nego normalno hodati s njom da dobije vitamina d. (Kapi smo na kraju kupovali neke americke, 100 kn, nije joj odgovarao plivin d3).
Za bebu u bolnicu sam ponjela par svojih pelena i maramice da ju i ja presvucem, da ne cekam njih. Za pupak prasak, octenisept, gaze.
Hodalicu nismo imali, prohodavala s 9 mj uz namjestaj i guralicu, prohodala samostalno sa godinom. Hranilicu smo koristili punih godinu dana, sad sjedi s nama za stolom. Dojila sam do 9 mj, nakon toga davali adaptirano, bocice prokuhala samo prvi put, kasnije normalno prala, mislim ni sebi tanjure ne prokuhavam. Znali su me blijedo gledati, ali zbilja nisam dijete pustala da place itd. Ali sam se odnosila prema njoj kao prema odrasloj osobi. Normalno kupanje svaki dan, normalno oblacenje. Kad sad dobije temp ne spustam ju dok nije preko 38, raskomotim ju samo u bodi, ne bundam ju, i najcesce ni ne trebamo skidati cepicima. Cepici su nam dobro dosli kod bolova prilikom izbijanja zubi.
Sterilizatore i ostala cuda nismo imali, izdajalicu imam, ni ona mi nije trebala, jer kad smo isli prijaviti bebu ostavila sam ju s mamom koja ju je nahranila sa spricom, a toliko sam se i rucno izdojila. Kolica mislimo uzeti icandy na kraju, krevetic nonnu jer se razdvaja do 10g, a npr sad smo imali kimbac, madrac 2500 kn, sad opet uzeli krevetic manji plus madrac 3000 kn. Ovaj put uzmem nonnu i nemam brige oko toga. Grudnjake za dojenje nisam imala, imala potkosulju najnormalniju ispod zalijepila one jastucice za dojenje.
Raspisala sam se jel da hahaha 😆😆😆 polako budem još hahaha.
Ina 💜💜💜 presretna sam zbog tebe.
Mauro nisam zapamtila tko je napisao, ali izgleda da cemo dijeliti ime 😂😂😂😂😂
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
Ajme sad tek kuzim koji roman. Nista curke, ispricavam se, ali eto dijelim s vama sve sto sam ja prosla obzirom da mi je bila prva beba, a nikad nisam imala doticaj sa bebama.
Puseeeee
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
Ajme Baby girl, super.
Ja planiram napraviti sama kremu za guzu, osim sudocrema, on je zakon. Ne planiram kupovati kupke, samo domace maslinovo ulje malo kapnuti u vodu.
Ne mislim kupovati poplune, barem ne za prvo vrijeme, vec samo dekicu, bit ce ljeto.
Nikakva predebela robica, bodici kratkih rukava i hlacice lagane i gazom pokriti u kolicima ako bude potrebno.
U setnju planiram brzo, cim ja budem u stanju, jer ce biti lijepo vrijeme i nemam namjeru zatvarati dijete u stan.
Bocicu cu kupiti, ali za dudu nisam sigutna. Mislim da ne na pocetku..
Malo me muka lovi kad ovo sve citam.. Sve si mislim ima vremena a treba to sve nabavit...
Mislim, ima vremena, naravno da ima. 😀
Ima ima, nećeš se ni okrenit beba će bit tu, znam jer samo tako odbrojavala od zaruka do pira 11mj, a prošlo u tren, sad još 5mj ooooooooooooooooo
nema panike, jedva čekam
baby hvala i tebi na savjetima i iskustvu
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
isusebože, koliko novih termina, kolike, ragade, viper ja to niš ne kužim
Babygirl, hvala na romanu!
Dunya slazem se s tobom i s curama sa prethodne stranice.
Da nadodam odjecu i sve stvari od bebe sam prala posebno na 40 stupnjeva, prasak faks sensitive i chiccp omeksivac. Nikad nisam otkuhavala robicu, mislim pa nije mi dijete bilo u fekalijama. Onako lijepu robicu unistiti sam imala prilike vidjeti kod par zena koje peru kadu sa solnom kiselinom prije kupanja svoje djece. I to mi je freaky. Kao i otkuhavanje igracaka i boca 100 puta. A sa 6 mj beba lize pod. I to je normalno. Potrebno je i dodir sa bakterijama imati da bi bili zdravi.
Aurelija kolike - grcevi
Viper - mala ljuljacka za staviti bebu preko dana npr.
Ragade - nadam se da ces izbjeci, ne znam kako stojis s dojenjem, ali to beba napravi ustima na bradavici zbog nepravilnog postavljanja bebe na cicku.
Nema na cemu curkeee i meni je trebalo da se podsjetim 😂😂💜💜💜💜
Dunya, bez brige...ima nas još
Ribi, puno hvala..spremila sam pa nek bude tu..
Ja sam isto ljetno dijete (7.mj) pa ću također pitati mamu za savjet.
Babygirl, super si ti to sve napisala..slažem se da ne treba djecu bundati po vrućinama...njima je malo hladnije nego nama...
Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)
Ja ne planiram biti mama koja ce manijakalno cuvati svoje dijete od svega i svacega. Neka puzi kad krene puzati, neka sjedi na podu i sl.
Nadam se da cu uspijeti ostati normalna po tom pitanju. Ne planiram dijete 5x dnevno presvlaciti u drugu robicu, osim ako se zapiski ili zakaka.
Ono sto cu ja morati je nabaviti puno mpp, jer planiramo koristiti platnene. Ali ne otpocetka, tamo negdje nakon mjesec, dva..
Nadam se da cemo se mi cure iz Zgba uspijeti dogovoriti pa da se sve skupa nafemo u nekim setnjama ili kavama negdje, maksimir npr ili tako negdje.. 😊😊
Da podijelimo iskustva i brige u zivo
Sortiraj odgovore
Najstariji