Ejic, ma 3 dana je nista ahhaha, ja po 10 dana nisam isla i tako 3 mjeseca! Uzas... nema sta nisam probala al pokrenulo se, sad mi je svako 3 dana imat extra. svako jutro kuham nekoliko sljiva pa zajedno s vodom stavim u mikser, dodam kiwi, jabuku i krusku. to pijuckam dok se premam ili sredjujem sta po kuci. za dorucak mi je laneno brasko s kefirom ili jogurtom. ali najranije, na taste popijem ili casu mlake vode ili donat mg. skuzila sam da mi bolje djeluje uz casu mlake vode. i to je to, pazim na ostatak prehrane, povrce, riba itd... onda odem na zahod pa narucim jambo pizzu i ubijem se kazu cak da su kokice odlicne ali ne sa maslom, puno soli itd... i to jedem. najbolje da napravis kuci sama.
E sad da se sitit 3-4-5 stranica unazad ko je Ikeu spomenija...mozda Dunya? Mi planiramo ic 2-3 dana izmedju bozica i nove malo do Zg-a pa i do Ikee vidit ima li sta lipih djecjih soba, mozda onih sta krevetic bude kasnije sve do skole. Nikad nismo bili u Ikee a muzu su napete neke kobasice, hot dog ili sta vec jer su mu rekli da cila Ikea mirise po njima :D
Vidim da pisete o opremi, ja iskreno jos nisam nista gledala i uopce ne znam sto je sve potrebno. Za prvu ruku su mi najvazniji krevetic, komodica za robicu i kolica. Za krevetic i komodu se ne brinem, svekar je stolar i sto god ja zamislim on ce to i sastavit tako da sad moram samo smislit. Kolica su mi uzasni problem! Meni trebaju terenska kolica za po makadamu, snijegu i tako to, a sva koja sam gledala su na tri kotaca a to mi nikako nije lijepo i uglavnom su bez kosare za malu bebu. Jedina koja sam nasla da zadovoljavaju donekle su stokke trailz!
Bruna baš pročitam to za dude
Betty budiš ga noći zbog imena? hahahah a maclaren kolicima nećeš falit
Miska super za svekra, dobro će ti doć za takav teren ti je najvažnije da su kolica s velikim kotačima
Starim ti imaš svega nečega, no lipo će bit i za ovog sinka kupit koju stvarčicu, meni su te baby stvari wow mogla si sve na njih potrošit
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Sanjarka imam sve potrebno i baby monitor i sve od sina,sad samo nova kolica i ljuljacku mislim kupiti i koji komad nove odjece naravno a sve imam i necu nista kupovat sto u biti i nije potrebno ili ce se dvaput koristiti.Ja volim vise kupit neke fanci patikice ili tako nesta za bebonju
Nikako se jedino ne mogu odluciti za kolica koja bi
Meni se svida ime Mauro,tesko je za musko ime stvarno!
bok curke. evo ako će nekome biti od koristi, šaljem vam popis opreme za bebu ( meni ga je prijateljica poslala i ona ga je dobila i kaže da je odličan i da joj je puno pomogao , pošto joj je prvo dijete, kao i meni ) . ja sam ga za sada samo isprintala , pa ću polako stvar po stvar , kako na što naletim. u drugom postu ću vam poslati i popis za rodilište.
Odjeća:
- Pamučni body, najmanje 10 komada (za prvih par mjeseci su najbolji oni koji se ne oblače
preko glave) cca 250 kn par komada 56, par 62.
- Jednodjelne pidžamice – par komada 56, par 62
- Pamučne kapice, min 2 kom (potrebna je i za izlazak iz rodilišta)
- Pamučne čarapice, min 5 kom
- Pamučne hlačice sa zatvorenim nogavicama, min 2 kom
- Navlake za ručice (da se ne grebe noktima po licu), 2 kom
Oprema :
- Platnene pelene, min 20 kom (potrebne za zaštitu kod podrigivanja i bljuckanja, kao podloga
za bebinu glavu, te za široko povijanje)
- Jednokratne pelene
- Pelene trokuti 10 kom
- Gaze cca 5 kom
- Dječji krevetić (sa 2 visine podnice)
- Minimalno 2 kompleta posteljine plus ogradica
- Stol ili podloga za presvlačenje
- Putna podloga za prematanje 1 pakiranje
- Kolica (3 u 1)
- Kadica za kupanje
- Termometar za vodu
- Termometar za prostor (kod presvlačenja) (mi ga na kraju nismo kupili jer smo ga imali na
baby phone)
- Pamučni baby ručnici, minimalno 2 komada (dijete se ne smije kupat, dok mu ne otpadne
pupak)
Higijena i njega: cca 500 kn
- Vlažne maramice
- Blaga dječja kupka (za kupanje se može koristiti i nekoliko kapi bademovog ulja)
- Vata i blazinice
- Krema za guzu (ja koristim „jgl“ kremu za guzu)
- Sudokrem krema za guzu (možeš uzeti najmanju koju nađeš jer ovu samo koristiš ako im je
malo crvena guza)
- Štapići za uši sa debljim vrhom za bebe
- Fiziološka otopina – ovo ti treba za njegu nosa
- Antibiotički prašak Tyrosur (za njegu pupka)
- Sterilne gaze, 20tak kom (za njegu pupka)
- Octenisept sprej (za njegu pupka)
- Lupocet baby – u slučaju temperature
- Pumpica za nos
- Škarice tupog vrha
- Digitalni toplomjer (NE koristiti živin)
- Dječji puder (to nakon kupanja staviš ispod pazuha i ispod brade)
- Deterdžent za pranje dječje odječe (posebni, bez mirisa i konzervansa)
Hrana i pribor:
- Bočice, 2 kom (ako dojiš potrebne su radi izdajanja, u slučaju da se dijete ne doji, potrebno je
više kom)
- Dudica
- Kutija za dudice
- Podbradnik (babarin ili slinček ), min 4 kom
- Zaštita za bradavice za dojilje ( jastučići te krema za bradavice „Multi mam“)
Dodatno:
- Vreća za spavanje
- Mekana četka za kosu i ona tvrđa (u slučaju tjemenice)
- Baby phone
- Noćna lampica (da se dijete ne razbudi kada se doji noću)
- Izdajalica cca ne triba ti odmah, nadam se da ćeš uspjeti dojiti, pa onda uzmeš naknadno
Veličina odjeće za bebe:
Brojevi označavaju veličinu, odnosno dužinu djeteta. Npr. Ako dijete ima 50 cm, tada mu odgovara
odjeća broja 50. Većina beba nosi veličinu 56 prvih mjesec dana, te 62 naredna 2 mjeseca. Uvijek je
dobro kupiti nešto veću odjeću jer je djeca prerastu brzo.
Veličine kapica:
Dob(mjeseci) Veličina kapice Veličina odjeće
0-1 38 50
1-2 39 56
2-4 42 62
4-6 43 68
6-9 44 74
9-12 45 80
Dječju odjeću je potrebno je prati odvojeno od ostale odjeće. Za dječju robicu nije
preporučeno koristiti omekišavač.
EVO I POPIS ZA RODILIŠTE:
VELIKA TORBA
- Papuče
- Japanke za tuširanje
- Jednokratne gaćice, 10 kom (2,3 kom normalnih gaćica)
- Vir 80 ulošci, 4 paketa
- Always noćni ulošci
- Grudnjak za dojenje
- Jastučići za dojilje, 10 kom
- Higijenske potrepštine (četkica i pasta za zube, gel za tuširanje, češalj, krema za lice,
gumice za kosu, krema za bradavice – obvezno)
- Kućni ogrtač
- Spavaćica, donje majice, 2 kom
- Ručnici: 2 za tuširanje, 1 mali za lice
- Toaletni papir, 2 role
- Vlažne maramice za ruke
- Čarape
- Plastične vrećice (za prljavi veš i sl.)
- Plastične čase
- Voda i krekeri, ovisno kad dođeš u sobu, možda će proć sati do obroka
- Odjeća za bebu te odjeća i obuća za povratak kući (ovo u posebnu torbu jer muž može
naknadno donijeti)
MALA TORBA
- Trudnička dokumentacija (knjižica, nalaz o krvnoj grupi, zdravstvena iskaznica, nalazi
ultrazvuka..)
- Novčanik (novac, osobna) – za svaki slučaj
- 1 paket vir 80 uložaka
- 1 voda, pola litre – ovo ti je obvezno. Voda me spasila dok sam imala trudove
- Mobitel, punjač,
- Mali ručnik
- Vlažne maramice – da možeš malo oprati wc školjku prije nego odeš na wc
- Papirnate maramice ili one vlažne maramice toaletni papir, u slučaju da nema toaletnog
papira
- Kemijska olovka ( mi smo trebali zapisivati kad i koliko dojimo)
NAPOMENA: prije odlaska u bolnicu obvezno se dobro najedi. Čak i ako ti bude muka u želucu.
Ribi hvala ti do neba i natrag super super, baš mi je to trebalo....
Starim patikice za frajere, jedva čekaaaaaaaaaaaaaaaaam aaaaaaaaaaaaaj šta će mama skockat sina
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Ne stignem vas ni pročitati, začas 5 stranica!
Ribi, ovo je genijalno, hvala ti na popisu, to ću si odmah spremit da ne žicam za par mjeseci! :) Ja sam totalna neznalica po pitanju svega, ali srećom rodit će mi šogorica 3 mjeseca prije pa ću imat koga sve pitat. Ja ću pričekat drugo tromjesečje i onda krenut u istraživanje, rano mi je još...
Sto se tice popisa za rodiliste morate se ipak raspitati za svako rodiliste pojedinacno.
U Splitu cete npr morati ponijeti i svoje spavacice i pelene za bebu jer ih nemaju bas pa presvlace bebu rijetko a svakako ponesite i Lekadol zbog bolova i ne nositi veliku torbu jer ce vas naprasiti zbog toga!
I da ,ne trebate kapice pripremat za novorodence, ipak su ovo ljetne(i neke proljetne)bebe
Sortiraj odgovore
Najstariji