Joj ja se ubacujem, ne zamjerite cure!
Starim, ja sam ti prvi puta osjetila bebu u 18.tt i to je i muz osjetio!!! Stvarno se fino moglo osjetiti. I onda do iza 20.tt sam nista! Ja sam se oduzela od brige, stvarno mi je bilo uzasno! I kod ginekologinje, sve 5, kaze ona da je beba jako mala da bi ju mi osjetile stalno! To ne znaci da se ona ne giba... Nema veze jesi prvorotka ili drugorotka.
Ako si bas jako u panici, odi kod ginekologinje, ali nemas razloga za brigu...
Starim, ja bebu ne osjetim, ali vidim da mi je trbuh ponekada deformiran, kao da se smjesti na jednu stranu. Npr prije 2-3 dana mi je ko kvrga iskočilo ispod pupka na desnu stranu. To je mogla biti samo beba, nisu to crijeva. Ali ne osjetim pokrete, samo to premještanje.
Kad je tebi EDD? Jel ti se mijenja?
Dunyasha, mjerila je i bedrenu kost? ja mislila da to mjere u 20.tt ili kad se radi anomally test. Stvarno si sretna sa tom doktoricom.
pa nitko nije rekao da se beba ne može osjetiti prije 20.tjedna! Znači, sama sam napisala da sam ju vrlo dobro osjetila s 18.tjedana...moja sestra čak sa 16.tjedana.
Ali,to na početku se ne može mjeriti s onim kasnije i naravno da ga sad osjetim praktički cijeli dan, a prije sam znala samo navečer ili svaki drugi dan. Ja samo kažem da prije 20.tjedna ne treba očekivati da stalno osjetiš bebu upravo zbog bebine male gramaže. Moja ginekologinja mi je tkao objasnila, bez obzira jel ti to prvo ili peto dijete.
Ty hahaha nećeš seks stavit na block listu, samo nećeš htjet bez zaštite ni pod razno
Pupa samo ti daj u pravu si skroz, Starim opusti se i poslušaj u trbuhu ti je nešto od 10-20dkg nemožeš očekivat konstantu , al ako si stvarno u panici otiđi u dr.
Joj cure pa nemožemo baš tako funkcionirat, nije dobro ni za nas ni za bebe... dug je put još pred nama poludit ćemo budemo li brojale, analizirale i strahovale svaki dan
Ty no sikiriki, meni je termin u prvoj t bio 2.11, a baš neki dan gledala uzv iz 22tj piše termin 13.11, to je već veća razlika a na kraju se rodila u terminu sitnija beba, sve super al sitnija sve je to ok, već sam vam rekla gledajte samo termin koji su vam po uzv dali na prvom ili drugom pregledu, posli se to više ne gleda....
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Helou moje virtualne suputnice na ovom blazenom putovanju 😍😍
Starim ja bi na tvom mjestu otisla kod doktora, cisto da budem mirna, a ne da placem od straha. Sretno!
Iako strah ostaje dok ne rodite. Lazem, i kad rodite ostaje strah i to je normalno.
Sto se tice poroda, gledala i ja, nije me uopce potreslo. Ma nije me apsolutno bilo strah, do prvog truda 😛😛😛
Vec sam pisala, moj je bio potpuno induciran porod, ali svejedno opet bi tako potpisala. Znaci sad kad znam sto sam prosla, nije me strah. Tim vise sto cu prije nego dam papire onoj sestri prije radjaone trazit epi, momentalno. Odmah 😂😂😂
Nego ja tek na drugi pregled idem ovaj tjedan. Jednostavno nisam stigla. Bebu sam par puta osjetila, doslovno mi se grudica setala po trbuhu. Trbuh mi je bas jako vidljiv, ali kazu da je to kod viserotki normalno, osobito kad je ovako blizu jedno drugog. Kao maternica pamti svoj posao pa se i brze siri. U prvoj sam dugooo cekala trbuh, zato sam prije poroda mogla komotno jesti s njega. Ionako sam od stola bila udaljena metar 😅😅
Ja ne planiram ici na nikakve dodatne preglede ako se na ovom ustanovi da su mjerenja okej. Ni na proslom nisam isla. Petrova me nece vidjeti niti nacrtanu 😆
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
Činjenica je da se beba osjeti i ranije od 20tjedna, pogotovo drugorotkinje, no očekivat da je to nešto intezivno , svakodnevno ili neznam što mislim da nema smisla, jer da smo neznam koje rotkinje po redu ne mjenja na stvari da nam beba trenutno teži kao mortadelaa za doručak
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
I da se nadovezem, zaista mi je nemjerljivo ono kasnije kad osjetis bas lupanje bebe i zbilja pokrete, ovo sad moje je tako njezno bilo, nisu udarci vec kao sto Ty kaze pomicanje po trbuhu. Opusteno cure. Ja sam zaista opustena ovu T. Nemam kad biti u brizi jer mi je dan totalno isplaniran, ali i da imam ne bi strahovala. Ne promatram iscjedak, ne gledam na bolove. Boli me sve kad se isforsiram. Malo odmorim, prodje. Za mene je pozitiva glavna stvar u zivotu. Mora sve biti dobro. Ja sam u prosloj T govorila Boze nek mi dijete bude zivo i zdravo, i neka ima sve prste na broju i neka nema nista po rukicama. Par dana ona nakon poroda, mi vidimo hemangiom. To mi je bilo najteze razdoblje u zivotu. Operacija kad je imala 2 mj, taj plac nikad necu zaboraviti. Bas ono sto sam molila da ne bude bilo je. Sad se vise ne molim, ali ovaj put znam da ce sve biti u redu. Mora. Pozitiva i tocka.
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
Sortiraj odgovore
Najstariji