Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aurelija
    14. Srpanj 2016. 21:53

Lucy, Marigmar, ja isto trazim na bok, al nekad me roštiljaju na sve strane, valjda da vide di je bolje. Marigmar, to ti je sigurno od pregleda il sluzni, mislim da nije panika.
    Hvala cure, odoh probat zaspat 

Marigmar
    14. Srpanj 2016. 22:08

Hvala Aurelija 😊 Laku noć i sretno

TPol
    14. Srpanj 2016. 22:18

Aurelija sretno 🍼💕🍼💕🌸🌸🌸

• IrisV
    14. Srpanj 2016. 22:18

Pozdrav,cure! Ja vec dugo citam forum,ali nisam nikada nista pisala..iskljucivo sam trazila ono sto me zanima.Ja sam rodila 17.5. Zlatnog decka.Nemam apsolutno nikakvih problema s njim. Jede,spava i smije se.Trudnoca mi je bila vrhunska.Samo sam jela,odmarala i uzivala.Pa se ne treba cuditi sto sam dobila 20kg.Prije sam pusila,ostavila i cigarete i iz dosade samo lupala po hrani.Kupila sam odjecu,iskljucivo tajce i haljine,nisam se zamarala ni seknude jer sam znala da u sebi nosim dijete.Muz mi je bio idealan...nosio mi klopu,cistio,masirao me,pazio i mazio.Sada bez ikakvih problema presvuce maloga,radi mi papicu. Nekada me zna i ostaviti da odspavam,odnijeti maloga i uzivati s njim.Nedugo nam je bila i godisnjica.Kupio mi je loptu sa pilates.Pa kaze ako zelis,vjezbaj..mozda kilice odu,ali cete manje boljeti kicma sto je najvaznije.Ne treba zaboraviti da kad smo trudne njihov se svijet vrti oko nas.I oni razmisljaju kako ce i sta ce.Da li ce sve biti u redu..bla bla bla..pa u tim momentima mozda naprave nesto pogresno.I njima treba paznje,nasa topla rijec,pohvala i zagrljaj.Ja sam njega stalno hvalila kako m cuva kao trudnicu sad ga hvalim i kao muza i taticu,vidim da mu je to dobra motivacija.Jos ne mogu obuci svu odjecu..pa mi sam kupuje da ne patim za robom u ormaru.Sto se tice dojenja..ako ide dobro,ako ne...opet dobro.Vazno je ne podleci pritisku koji nas ubija u to vrijeme.Dijeca odrastaju ovako i onako.Ja sam se svim silama trudila dojiti..no onda sam dobila tesku upalu,morala biti tablete uz koje nisam smjela dojiti.Tako da sam s prvom flasicom osjecala griznju ali konacno sam znala da mi je dijete sito.Prednosti toga su sto si mozemo nesto obaviti i zabaviti se,kako god...svekrva mi je zakon zena koja me tjera na izlazak s muzem kada me pozove a ja se njeckam...pritom maleni spava s njom da se mi odmorimo,zamislite iz izlaska.Sve mi je pomogla,pomaze i sada...ogromna podrska.Obozava svoje unuce,premda joj je trece.A voli i mene usprkos svim mojim manama.No nikada nisam zaboravila postivati svoju svekrvu jer sam od svog muza ocekivala da i on postuje moje.I urodilo je sve plodom.Moji i njegovi najbolji prijatelji.Sogori,sogorice,tete,ujaci...svi su si dobri.Ali iskljucivo zbog nas .Zasto bi netko morao prihvatiti nas,a da mi njih ne prihvatimo??ako cemo tako gledati nitko na ovom svijetu ne bi mogao funkcionirati.Danas sutra netko moze sikanirati nase dijete.Treba ih uciti kako da im bude bolje i da se ne svadaju i ne ljute na besmislene stvari.Drago mi je da sam se prikljucila i nadam se da mi necete stogod zamjeriti.Ako vas zanima.Porod mi nije  bio ni najmanje lagan.Makar su svi rekli da ce biti..ali eto neocekivano je zapelo,pa su me rezali..imala sam savove,umirala od bolova..ali ne zalim ni trena.Prirodni porod.S obzirom da sam imala vezu u bolnici.Jednu predivni zenu.Andela pravog.Iskreni savjet svih je bio bez umjetnina.Makar sam inace pekmez.I ne zalim.Boli..i zaista je tocno kad kazu da kad mislis da ces umrijeti da je onda gotovo.Tocno tako.Sa mnom je bila majka...ljepse je da je bilo tko uz vas.Uspjela sam se cak i posaliti makar nisam bila svijesna.Ona mi je pomogla maksimalno.Drugi puta bih mozda vodila muza ako bi pristao cisto da me voli jos jace,makar mislim da je to i nemoguce.Oni zbog straha ne idu s nama.Pricaju da ne zele jer im se gadi,jer ima je ovako i onako...no meni je MM rekao da ga je strah i da mi se nesto dogodi da bi on krepao.To sam postivala vise od bilo kakvih izgovora.Kada je dosao u radaonu. Zaplakao,nije mogao govoriti..jedino sto je izustio bilo da li sam dobro i da li me boli.Poljubio naseg sina i mene.Isplakao se kao nikada.Nije jeo..ljepo proslavio sa ljudima koje volimo i docekao me kao kraljicu u bolnici na izlazu i kod kuce. Baloni,kolaci,slozeni kindac..sve je sam napravio.Jer sam dobila trudove tjedan ranije.Predivan osjecaj.I sad uz bebu mu ne zaboravim reci koliko ga volim.Zagrliti ga.. i pohvaliti.Vidim da je sretan do neba.Sa sinom je najljepsi i uzivam ih gledati.Uzivam u svemu!

• karlafi
    14. Srpanj 2016. 22:47

IrisV dobro dosla. Cestitam na malenom andelu. Bas si sve ovo lijepo napisala i sva sam se najezila. Puno puta zaboravimo prave vrijednosti i zivimo nekim uzurbanim zivotom. Pritom vidimo samo svoje vrline. Lijepo je vidjeti da se netko slaze sa svojom svekrvom. Napokon! Moja je daleko od mene. Ne mogu reci da je bas tako losa ali mislim da nije u redu u nekim stvarima prema mom muzu. Svekar je pak druga prica i bolje necu komentirat. 
    Nikome porod nije lagan. Bio to csrski ili prirodni. Mislim da se sve bojimo dal ce s bebom biti sve dobro i od tuda sto pitanja na sto strana. Sreca je kad imas nekog pored sebe kao sto si ti imala tu gospodu pa si smirenija. 
    Porod je tek pocetak. Tek tada pocinje pravi strah i zivotna briga za nase andelice

• IrisV
    14. Srpanj 2016. 23:22

Karlafi

U potpunosti se slazem s tobom.Naravno ne mislim ja pod ovime da se bas kroz sve treba popustati.Moramo nekada pokazati i zube i ukazati na lose stvari.Iskreno i bez zadrske.Da se problem rijesi.Sigurna sam da ima puno losih odnosa i da nitko nije kriv.Ali eto ja sam se izborila..nadovezala bih se jos na temu debljine..pa to je normlano,trudnice smo..tj..ja vise nisam.Ali i sada imam 8kg vise nego prije…prosla su tek 2mj..otici ce i to.No nikada se nisam zamarla..tim vise i kao trudnica sam se voljela srediti..nasminkati se..obuci..i nisam naletjela na nikakv los komentar.Bilo mi je logicno da se ljudi nekadni zacude..s obzirom da sam bila mrsavica .i odjednom..hop…20kg mala macnula..bonbona,cokolada,keksa,voca,cevapa…ma sto god mi se jelo jela sam.I sad nakon..ne marim..uzivam.Osjecam se kao majka sa svim kilama i promjenama.
  • IrisV
    14. Srpanj 2016. 23:28

Bellaru

Oprosti sto pitam..ali sto je tvoj muz rekao na takve komentare o debljini u trudnoci?? Tj na te zle komentare??

bellaru
    14. Srpanj 2016. 23:43

IrisV kad te citam..u nekim segmentima ko da slusam svoju mamu. Jako si lijepo to sve napisala i opisala. Ako mi nekoga ne postujemo ne mozemo ocekivati to ni sa druge strane👍 muz ti zvuci kao krasna osoba a bome i svekrva. Mi zene se stalno nesto zalimo pa je lijepo cut nekoga tko govori samo pozitivne stvari👍

Ovo o kilama nije moj post . Nit sam bila mrsava prije trudnoce a nije ni moj muz al je jedan njegov prijatelj za svoju zenu rekao da nece on tog kita vodit na more dok je bila trudna pa se mi sad sprdamo da sam i ja kit. Opcenito ljude koji komentiraju neciji debljinu u trudnoci smatram glupima.  A ovo gore ne znam tko je pisao😕

• IrisV
    14. Srpanj 2016. 23:56

Naravno...uvijek treba biti pozitivan. To je najvaznije! Dovoljno je losih stvari i ovako..ne trebamo ih sami prizivati! Cure,samo opusteno.Prvi dani su stvarno teski kada stigne beba..stalna briga..strah,panika..svi nam to puno uljepsavaju. No u svima nama nije tako...ali i tak period prode. A onda smo jedine osobe koje poznaju svoje dijete..i ta su mala bica ovisna o nama. Bespomocna,predivna..njihov osmijeh nam je sve na svijetu..ja se svog djeteta ne mogu nagledati..sada vec spava cijelu noc..ja s gustom ustanem 5 puta da vidim u kojoj je pozi,kakva mu je faca,da ga pokrijem i poljubim...

Ribi
    15. Srpanj 2016. 02:50

Cure Hvala svima na cestitkama💗💗 dugo je trajalo istina,ali uz epi stvarno bez bolova.jedino me bolilo kad su me stavili na drip prije epi.ali morali su kako bi se trudovi ujednacili.kad su bili na 3min prebacili me u radjaonu i na epi.stvarno sve pohvale za osoblje na SD.i posebno anestiozologinji koja me hrabrila i tjesila da nece nista bolit i da cemo davat doze epi cim pocne popustat i koliko god bude potrebno.tako da sam se osjecala sigurnom sto se toga tice.ne znam kako bih izdrzala bez toga.u tih 16sati radjaone sam se naslusala svakakvih krikova i patnje..uf..koma.zato cure epi!ako mozete,obavezno!iako cura koja je imala isti tijek poroda kao i ja uzela isto epi ali jadnici nije primilo na jednoj strani i pocelo popustat.davali su joj dodatne doze ali nista nije pomagalo.kaze dok da postoje i takvi slicajevi.rijetko ali desi se.bas se napatila😔na kraju je ipak uspjela roditi vag..meni je hb sve bilo ok ali psiholoski me dotuklo koliko je trajalo.muz je bio samnom cijelo vrijeme pa je to sa jedne strane isto lakse podnjet.sto se tice velicine zdjelice.i ja sam se pitala pa sta nisu to odmah mogli vidjeti ali dosta je tu drugih faktora,polozaj glavice bebe itd..uglavnom kad bolje razmiskim bolje cr nego da su isli skakat po trbuhu i vakum.ovako je sve dobro zavrsilo nakon svega.hb.preslatka mala curica💗🎀apgar 10/10. Poceli smo i lagano cicat danas.sutra nastavak pokusaja☺️Nadam se da cu uspjet. Cure koje ste bile na cr-kada ste prvi put stale na noge?ja sam spojena na neke infuzije/protiv bolova itd.i jos uz to kateter..i ne znam kad cu moci.bas cu pitat ujutro sta dok misli.htjela bih se malo dici iz kreveta..

Marigmar to je sluzni.nema pa nike.mojoj frendici curio tjedan dana prije poroda.

Aurelija sretno!🌷
    Puse svima😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.