Haha,ne moras kavu mjesecima kupovat.....
A ovo,u vrijednosti deset somova,boze, jbte,dignes kredit da bi bio kum
Meni je isto bzvz to pretjerivanje, jer se uvijek osjecam duzna! Mi kad idemo u babinje, kupim nesto od robice ili napravim tortu od pelena i sl, npr necaku sam odnijela onaj otisak za nogicu, a mm je dao novce, inace ne dajemo lovu ak znamo da cemo ic na krstitke. A za krstitke onda damo novce, recimo 50-100 €, ovisi kolko smo bliski. A u babinje idem samo najblizoj rodbini i prijateljima, tj onima koje bi i sama htjela vidjet. Kad smo bili krsni kumovi, dali tortu, "vrecicu" :-) i 200 €. Meni se to cini primjereno, ni previse ni premalo, ne znam...
Aurelija sve kaj si nabrojala je sasvim ok,a ovo kod nas ko natjecanje tko ce vise. I sad kad mi nose vise nego smo mi njima me tako sram a stvarno pretjerivanje. Nije da ni mi ne mozemo priustit takve poklone ali do kuda onda idemo? Pa dodu me babinje kao kad idem na svadbu!!!
url=https://lilypie.com]
Ovisi kome ides. Bliskom nekom do 500kn zasto ne. Meni ok 50-100kn. Samo sto idioti doslovce shvate pod glavu. Meni kosa u zrak. Nisam za sterilnost al novce gurat po tetri i u ruku fuuj!
Meni su stavljali bebi pored glave cak,a jbt ako se kaze pod jastuk ne bas doslovice😊
Kod nas stavljaju isto doslovno pod jastuk il kaj..
A krsni kum je doslovno naje...ako si krsni kum podrazumijeva se i sasvim je normalno da da tortu,cijelog odojka ukoliko je veca festa,nes od zlata,da kupi krsnu oblekicu,onu kosuljicu,krpicu i svijecu..a onda jos k tome se kupuje obleka,igracka, kosara puna tih stvari kaj ide u vrecicu obicno.. Evo recimo,ja sam scojoj kumici rekla da joj nedo bog da se tak trosi,al s obzirom da smo peterostruki kumovi znam da je kupila vecinu tog kaj sam nabrojala... Too much covjece
Jedan je gospon mom necaku dao 100 kn pod glavu za kondome😂😂😂
Ma ljudi fakat pretjeruju. Ne znam cemu sve to forsanje. Ja vise volim kad nadjem neki orginalan poklon koji mozda i nije tako skup al je fora. Ja kad sam bila krsna kuma rodjakovoj maloj sam se sa njima dogovorila i kupila kolica maloj i zlatninu i robicu za krstitke. Al eto to je rodjak. A kad smo muz i ja sad bili kumovi od njegovog bratica maloj kupili isto kolica jeftinija i tortu i to je to. I eto sad se oni osjecaju duzni da nama nesto kupe kad se nas mali rodi a nisu kumovi. A meni em ne treba nista em ne zelim da kupuju jer im je to drugo iznam da im pare trebaju.
Ma ja sam opcenito protiv tih velikih poklona, nisam ocekivala od nikog da mi ista kupuje, ajd deda i baka se ponudili da oni kupe kolica po mom izboru i isto sam pazila na cijenu da ne budu preskupa. Ljudi donili nesto robice i pelena... ono... do 200kn i to je meni taman. Ajd kad si kum pa onda do 1000kn... plus mi je glupo kupovat tu zlatninu za krstenje, al nemos od tofa pobjec...
Sortiraj odgovore
Najstariji