Elle, tnx!
Ugolina, dugujem recept za tekući deterdžent. Vidi tu:
http://www.shark.com.hr/savjeti_vodici/domaci_prasak_za_ves.htm?t=g
Ima li novosti od Kleopatre?
jel nam Kleopatra rodila?
TPol, sto puta ti hvala za knjigu, ja nisam nevjerni Toma hehe, jer sam imala prirodan i lijepi porod, pa samo da se malo podsjetim svega :)
Bellaru ako je seka imala pozitivno iskustvo na porodu i ako je općenito pozitina i smirena osoba, onda ju povedi, ako nije rađe uzmi doulu. nije ti kasno.
Ja sam u boksu bila sama, pitala me babica dal da mi pozove muža, al sam joj rekla da mi jednostavno ne treba ahahaha :D došao je na sam izgon. sad isto kao hoće ići, ali ako bude u boksu od početka sterat ću ga u kut i neka šuti, ako ga budem trebala zvat ću ga :P
Tpol daj i meni pošalji knjigu, dobro je ponoviti neke stvari prije poroda :-) možeš poslati ili na fejs ili ovdje u inbox :-) a što se tiče toga u glavi - ja sam i inače pobornik toga da ima svašta u glavi i da mislima možemo puno toga napraviti. Psihologija mi je jako interesantna, psihoterapija pogotovo
Mare super su ti porodi! Dobro je da dok ti krenu trudovi da imaš nešto što ti odvlači misli s boli. Kažu da je porod povezan sa onim "starijim" dijelovima mozga, a da ga neokorteks koči ako ga previše uključimo (adrenalin usporava porod). Sad lijepo s klincima u kino kad krenu trudovi
Elle kad te zadesi carski onda je to druga priča, ne možeš birati i pomiriš se sa situacijom. Muž ti je bio sjajna podrška, baš je to lijepo čuti
Marigmar da, da, skuhaš čaj, dodaš meda po ukusu i rastopiš jednu šumeću od kalcija unutra. Ako potakne probavu tim bolje, manje posla s klistirom
Bellaru ide na more, vraća se 24.07. Valjda ne budem do tada rodila ako ona ne može, uvijek ima pričuvnu doulu koja uskače. Moja mama bi radije da je mm na porodu, ali to nije njezin izbor. Svekrvi se čak sviđa ideja jer su i nekad žene rađale s drugim ženama kao podrškama. Ja sam ju opisala kao svoju privatnu babicu
što ne moraju svi doktori, bez obzira na specijalizaciju, tokom studiranja proći porod? hmm, baš neobično. Ovo spuštanje nema veze s onim na porodu. To je ono kad ti se kod prvorotkinja cijeli trbuh spušta zadnjih mjesec, mjesec i pol. Kod drugog poroda to navodno nije toliko izraženo. Na porodu se bebači još više spuštaju neposredno prije izgona. Od kad si otvorena 10 cm, ima oko 2h fore da se spusti... I tek onda smiješ tiskati (navodno).
Crazy a nije imala bas ne znam kakvo super iskustvo jer se namucila i prikopcali ju na drip bez epi i na kraju uspavali da izvade posteljicu al je ona izrazila zelju i inace je uvijek puna podrske i pozitivna.
Ugolina ti bi vec ma sljedece?😁
A zasto se mora tako dugo cekat izmedju poroda? Ok carski al nakon vaginalnog 2 g?
Vjeverice ma moraju vraga. Sta izaberu. Prolaze kroz fax neke opce odjele kao interna, kirurgija...a kad je staz onda gdje si sami uspiju dogovorit staz tamo ga i odradjuju samo moraju proc neke odjele obavezno ja mislim a neke sami biraju a medju tim mislim da nije ginekologija. Moja sestra nije isla na ginekologiju a moj bratic recimo je jer zna doktora pa zato. I ovak im fax sa specijalizacijom i stazem traje oko 11 g gdje bi stigli da moraju sve odjele proc😮
Ok znaci sad se spusta i jos se kasnije se jos mora spustit. A ja se poveselila😣
Sta je meni glupo kod nas sta se tice toga..recimo zavrse fax i onda tipa svatko od njih ugl zna sta zeli. Tipa ortopedska kirurgija, kardiologija,kardiokirurgija, ginekologija, dermatologija ali za sve se uzassnooo slabo raspisuju specijalizacije. I sad moja sestra se odlucila da hoce ortopediju i nista drugo a tu se valjda svake dvije g raspisuje natjecaj za to i sad bi ona morala radit tipa u hitnoj il opca praksa il tak nes dok ne raspisu natjecak i to ako bi dobila na natjecaju pa opet tko ima jacu vezu😕 i ako ne dobije cekas opet 2 g vise il manje s tim da te onda ta bolnica obvezuje ugovorom radit ne znam koliko godina nakon specijalizacije za njih . I onda masu tih doktora jer se ne raspisuje specijalizacija za ono sta stvarno zele odlucuju za bilo sta i sad zamisli raspise se spec za ginekologiju i on se.prijavi jer nema nista drugo i to specijalizira a to ga nit ne zanima nit ima strast za to i onda te takav poradja😦 i radi to sljedecih 40 g
A tako i ostalo
Aurelija općenito idealan minimalni razmak između poroda i nove trudnoće bio bi 2g, da se tvoje tijelo stigne oporaviti, obnoviti zalihe vitamina, minerala, željeza... i da se prva beba odvikne od dojenja, pelena itd...
Sortiraj odgovore
Najstariji