Hvala svim curama na predivnim komentarima za haljinu.
Ovo na slici nisam ja nego ta cura koja mi ju je prodala :)
Ja sutra imam pregled, u 8 ctg a onda kad dođem na red za dalje..
Muž me vozi jer nema posla..pa si mislim kud baš sad kad najviše trebamo pare, on doma ;/
Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)
Iskreno mozda malo ali sam vise sretna i uzbudena pogotovo kad znam da je moja mama svo troje rodila brzo i lako pa se sve nadam da bi do kraja tjedna i ja mogla ali ipak to je moja zelja, a sto ce moj mali mudre odluciti vidit cemo. Sve mi je spremno i krevetic i robica i torba za bolnicu je u autu ceka tako da sad samo ostaje odmaranje, kupanje i cekanje kad ce
Veci panicar je moj muz nego ja haha samo da mi se ne srusi u boxu jer ce plocice razbit ako se srusi haha
Joj Dorich, hvala ti, to sam htjela čut!! Ljubim! Iz tvojih usta u božje uši!
Sanjarka, nema nam kraja brizi do kraja života, točno kak je Bellaru lijepo opisala! Nekad me pere ta paranoja dal ce sve bit ok i samo smísljam probleme tamo di ih nema, mislim si nisam normalna! Al vidim svima tako manje vise...
Baba vanga lol!!
Kika, jel dr misli da ce to prije?
Kika ja kad sam pitala mamu kako je to rodit ona je rekla : kako bi bilo? Odes u bolnicu, rodis i odes doma 😂 ugl i ona kaze da je lako rodila al seka bas i nije pa se necu ni nadat.
Aurelija ma kad smo lude paranoicne babe. Nije ni muskima lako sa nama.
Aurelija- nemam pojma sto ona misli jer isto ko tvoja nista ne govori nego je svaku sitnicu treba pitati inace ce reci sve je u redu i aj bok. Vjerovatno misli da ce prije cim me tako cesto salje na ctg
Uf raspisale ste se... jednom kad postanemo mame nikad vise nismo na miru... uvijek brineš...
Ja sam isto ko Sanjarka dobila dripa tek zericu, imala sam normalan ritam trudova i odmor između njih. Al isto su mi rekli da je to samo infuzija da ne ostanem bez energije, a kasnihe vidiš na papiru pise drip.
Mare legendo hehehe ... u biro... ma što je to bilo tako hitno ahahahha
Deeka ja ti imam tu komodicu s kadicom i zo uopce nema smisla... moras dignut taj poklopac da okupas bebu, a di je prematalica kad vadis bebu... pa onda nosi tu kadicu da izlihes vodu i ispereš je, a beba s tri mj vec prevelika za to...
Kasnije smo kupili klasicnu kadicu, a sad sam si samo dokupila stalak za nju da mi bude visoko. A ova kadica u komodi je isto puna stvari, pa ajd... koristi bar za to...
Ja krepana, mirovala danas nisam skoro nis, cistila i spremala stan, kuhala... i mislim si ajde sutra cu ja odmorit malo, a ono.mi.muz donese pune kašete voća i povrća, podijelit nemam kome, pa moram sve u skrinju spremit... jej :-/
Upravo došla s tečaja u sisačkoj bolnici. Bilo nas puno, što je i predavačica komentirala da inače nema toliko parova. Valjda je ljudima bilo dosadno kroz 11. i 12. mjesec.
Predstavila se kao sestra sa 32 godine staža i objasnila nam osnovne stvari o porodu koje već sve znam. Malo je šetala s teme ne temu, ali pokrila je osnove. Ne sviđa mi se što je na početku zagovarala dojenje i uvjeravala nas kako je to najbolje i da ona zna da svaka žena može dojiti, ovisno je samo koliko dugo i da kao prvorotkinje ne smijemo odustati, blablabla...... Znam to sve i sama, ali baš da svatko može, ne znam. Možda neka beba baš ne bude htjela cicu, ni ja nisam htjela. Odrasla na čaju i evo me 70 i nešto kila- van trudnoće.
Onda je objašnjavala epiziotomiju i meni došlo slabo. Što nije čudno za mene jer ne podnosim krv, igle, gledanje rana, bolnice, padam u nesvijest kod posjekotine i sl. Mislila sam da ću za porod očvrsnuti što se toga tiče, ali izgleda ništa od toga. Kako ću takva preživjeti porod, ne znam.
Nitko nije imao pitanja pa sam se ja usudila pitati za drip pošto je cijelo vrijeme zagovarala prirodni porod i sve prirodno. Njen odgovor je bio da su drip trudovi prirodni trudovi jer mi same ne proizvodimo dovoljno tog hormona za trudove pa nam oni daju taj hormon i da ne bole ništa više nego normalni pravi prirodni trudovi. Ne znam još što je porod, ali po pročitanom ne slažem se s njom!!!
Dalje što me naljutilo je da ne zovemo sestru ako nam treba uštekati punjač ili dati čašu vode jer za nju rodilja nije bolesna žena. Opet, to je sve prirodno, sve se to može, sve je normalno, sve su to do sada prošle milijune žena. To nije bolest, rodilje su zdrave žene koje se mogu brinuti o sebi i svom djetetu!!!!!! Tu mi je došlo da vrisnem, ali pošto sam sramežljiva da nisam ni postavila sva pitanja koja sam imala pripremljena jer od onoliko ljudi nitko se nije javio osim mene, nisam htjela reagirati.
Ako popucaš sa 30 šavova, sumnjam da se možeš dizati za svaku sitnicu i da, možda će ti trebati netko uštekati punjač ili donijeti bocu vode!!!!!!
Nemaju prijevoz za matične stanice do Zagreba i ako to želimo moramo doći s isprintanim formularima, oni će izvaditi uzorak, ali sami trebamo u roku 24 sata odnijeti uzorak na Rebro.
Za epi je isto rekla kako ona osobno to ne bi uzela, rodila je dva puta. Kako su sve žene do sada rađale bez toga, može se i sada. Objasnila je kako je teško da će anesteziolog biti slobodan jer jedan je stalno na intenzivnoj, a drugi može doći, ako ne bude zauzet na kirurgiji. Znači, ne nadaj se previše.
I saznala sam da dr.Jakšić ide na godišnji od 17.7.- 8.8. što znači da bi mogao biti kad ja dođem tamo. Ako već nema Šketa, hvale i njega nešto, mada je moju sestru prije 12 godina mučio preko 20 sati i dijete zamalo nije ostalo živo.
Ne mogu reći da su me oduševili i da sam stekla neko povjerenje u njih. Ta sestra je baš imala stav "ja znam sve, to je tako, morate istrpiti što vas snađe, ja vam tu ne mogu pomoći".
A taj njen stav "rodilja nije bolesna žena" - to kaže pred muževima tamo. I nadam se da će biti normalnih koji neće razmišljati kao ona, al zamisli da dođeš doma i muž ti to kaže. "Nisi bolesna, možeš sve raditi!" ???
Napmenula je da treba pomoći doma i da će biti jake hormonske promjene kod žena poslije poroda i da za to treba imati razumijevanja, ali opet....... Sljedeći utorak pričamo o bebama. Nadam se da će biti bolje jer je druga sestra u pitanju.
Crazy baci se u izradu salse i kompota😜
Lucy ista stvar! Rigalo mi se od zagovaranja dojenja i ako beba ne cica mi smo krivo cicu stavile i nesto krivo radimo i svaka zena ima mlijeka😠
A sta ti njoj nisi rekla da nije bilo anestezije ni kod zubara pa ocito ni njoj me treba jer se zubi vade stotinama godina na zivo. Koza😠😠 ma ista stvar ko i kod mene na tecaju i to ti govori baba od 6 banki. Zasto da idemo na uzv uopce?? Ni tog nije bilo prije!
Odma sam zivcana😁
Lucy, ovak nesto je bio i moj dojam u klc, svi šute, ja ispitujem. A što se tiče stavova sestre, to je stara škola, možda će druge dane bit drukčije. Neka te ne obeshrabri, moras znat da oni imaju neke svoje procedure i ako si ti neinformirana i nezainteresirana, rade po defaultu. Ako pitas, trazis, mozda te poslusaju. MOŽDA
Pitanje za sve carice ovdje, ako jos netko čita osim Abies... Da li je odmah nakon carskog moguće dobit bebu na prsa dok vas šivaju, tj dal je nekoj od vas to uspjelo ostvarit? Kod spinalne anestezije naravno
Sortiraj odgovore
Najstariji