Moja je starija bila točno dvije god.kad se rodila druga....ja moram priznat da sam zadovoljna kako je prihvatila seku, bilo mi je najbitnije da nikad nije iskazivala neku agresiju prema njoj, bila je baš nježna, jedino ju je nekad htjela grlit, stisnut i slično pa smo je morali imati na oku svaku sekundu....uključivali smo je da pomogne gdje može....naravno da je bilo nekih ispada bijesa, ludila i slično, ali sad kad sam prošla tu fazu i sa drugom ne bi to toliko pripisivala ljubomori na seku-oni sa dvije g. jednostavno malo popizdeali već s tri malo to dođe na svoje i da se s njima sve dogovoriti....ah, to su čari majčinstva, imamo još svašta za proći, ali znate i same da se oni lijepi trenutci ne mogu s ničim mjeriti
Ja sam jos dok sam trudna bila ukljucivala u shoping za bebu,robicu da pomogne slozit.Kad sam rodila davala sam joj zadatak kao dodaj bodi koji se tebi svida,daj pelenu.Jer kad ih tako ukljucis oni se osjecaju veliki i ponosni sto pomazu,bilo je dana kad je trazila punu paznju,zato smo sa sinom neke stvari zanemarili jer smo se njoj bili dosta posvetili da bi izbjegli ljubomoru. Sad ona vec sva ponosna sto ce pomoci oko bebe,sin isto tako sad pomaze sloziti robicu,i ljubi trbuh.
Mare, a kako je bilo sa spavanjem, s igrom što se tiče prvog djeteta, s dnevnim obvezama oko kuće i to? kako.si.to sve pohvatala? mene brine kako ću pokrit i Noeminu potrebu da ide van i igra se i malu bebu s kojom ne mogu u prvo vrijeme okolo...plus stvari oko kuće..
'
Ja iskreno nemam pojma kako ću, bit ce taman dvi godine razlike... moj se bas i.nije sprijateljio s trbuhom, odradi on "draga beba" i pomazi trbuh ako bas mora, ali uglavnom samo šamara trbuh... i kad ga pitas di je beba, digne mi majicu i kaze neeeema i smije se. Inace je ful inteligentan i prefrigan i zna okrenut vodu na svoj mlin... a i taman mu pocinju te mušice... ah, bumo vidli... probat cemo ga ukljuciti u cijelu stvar pa kako bude.
Elle malu smo jos dok sam bila trudna navikavala da spava sama u svojoj sobi,dok je mali spavao ja sam se sa njom igrala,pospremala po kuci i rucak kuhala.Bila sam mama sa sto ruku😊 imala sam tad pomoc svekrve jer je ona zivila 5min od mene,ona je dolazila uzimat malu da se idu vani igrat,muz takoder je puno pomagao. Vjerujes najvise sam volila da smo sami pa sam se znala organizirat dok mali spava ja sam il kuhala ili oko vesa ili ciscenje. U pocetku nije lako ali polako se ti naviknes osmislis plan kako ces sta uraditi.Sad mi bas nitko nece moci pomoci,jedino mama ce mozda moci makar malo da uskoci ali i ona je vec zena u godinama,ima problema s kicmom. Najvise ce mi sad pomoci muz,on je vec smislio kako ce organizirat svoj posao i pomoc meni😍
Crazy ja sad svom vec govorim da ce beba rucat maminu sisu 😂,jer je mala dok sam malog dojila micala od mene kao NE RUCAT NASU MAMU😁,a sin sad govori nece beba rucat maminu cicu😂😂.
Hvala što si podijelila iskustvo, Mare..☺nadam se da ćemo se i mi tako.snaći...
'
Elle bit ce sve u redu,u pocetku nije lako ali dok ti uhvatis ritam bit ce ti lakse😊
haha..a sad sam vidjela ovo za cicu...imali smo i.mi već razgovor tog tipa... 😀 moja ponekad pokaže na.moje cice i kaže..ti imaš ciku miku...to će beba papati... i onda se smije..
'
Hehe Mare, bas fora ovo s cicom :-) hvala ti na savjetima, na nama je sad da se snađemo...
Prijavljujem lažnjake, i to prilicno neugodne... klasika: križa+dole trbuh...
Nadam se samo da to sad nije začarani krug - tipa otvaranje potice trudove a trudovi otvaranje... mirujem sad maksimalno, nece me valjda vec krenut...
Sortiraj odgovore
Najstariji