Prava lista! Jee! Bas gledam nekako je pola pola vag i cr. Kao i spolova. Toliko o tome da se rijetko izvodi cr.
Rucak spremljen, cura spava. Ili ne. Stenje. Nek jos malo zmiri. Bar da trun pojedem u miru
Bome sam imala sta citat😱 sta se u svim bolnicama tako mora prvi put narucivati ili??? Mislim na petrovu?
Citala sam tu na portalu clanak neke mame koja se izdaja i tako bebu hrani. Znaci njeno mlijeko al se samo izdaja i iz flasice daje pa me zanima sta mislite o tome
Bellaru, tako su radile i moje cimerice u bolnici kad sam rodila curku...njihovi dečki su bili na neonatologiji prva dva dana pa su se trebale izdajati...
..nekima možda nikako ne uspije da beba prihvati cicu,ali se uspiju izdajati, a nekima prođe da beba i cica i pije na bočicu... pa mogu kombinirati..
...meni recimo na izdajanje nikad nije izašlo puno,ali je mala uredno sisala i rasla jednom kad smo.uhvatile mot...ja sam se uglavnom izdajala da povećam količinu mlijeka jer je moja na početku imala žuticu i puno spavala, a i bila preslaba za dobro povući...pa smo se u početku pomogli s Aptamilom...
'
Ma pitam jer ljudi obicno osudjuju sve sta nije na cicu. Mislim a isto je samo nije na cicu nego flasicu a isto mlijeko. Mislim da se tako i mama malo rastereti pa i tata moze nahranit. A onda ne trebas prolazit kroz odvikavanje od cice i to. Ne znam. Nije mi to palo na pamet nikad pa kad sam procitala sam se iznenadila.
Elle ima ja mislim jos dvije koje cekaju trecu bebu 😁 prezivit cemo mi sve to. Ja sam se bojala takoder kako cu s jednim,pa kako cu s curicom od 2god i bebom i sad se bojim kako cu sa curicom od 5god,sinom od 3god i bebom 😤
Koliko znam izdajanje dugo traje i bolno je. Tko ima iskustva, neka komentira.
Al vjerojatno boli i kad ti izgrize bradavicu. Ne znam....
I kad dojis pa kad se sise napune, a ti si negdje u gradu, a ono počne mlijeko peći i curiti isto nije ugodno. Tako sam bar vidjela kod šogorice.
Mare, a kako si se uspjela organizirati to kad si imala curicu od 2 god i bebu? jer meni će biti slična razlika..curka je 2 god i 4mj.
Bellaru, da, nije lijepo to osuđivanje...svatko nek odluči za sebe... a druge nek pusti da žive po svom...
..ja sam recimo isključivo dojila nakon što smo izbacili ad mlijeko pa sam svejedno dobila nekoliko pogleda svisoka jer mi je mala banana tip -kako.je to simpatično naša pedijatrica rekla...dugački a tanki...pa su komentari bili da nije to njoj dosta i šta joj ne dam bočicu itd...a dijete raslo, iako je kilaža išla po manje al je bila energična oduvijek..svi nalazi uredni i ko što kažem, pedijatrica bez prigovora na malu..
..što se prestanka dojenja tiče... prošlo bez problema kod nas...dojila ju do 1 god i 10mj... polako smo skidali jedno po jedno dojenje..prvo noćno, pa večernje, pa jutarnje i na kraju ono dnevno...dotad se količina već toliko smanjila da se nije previše ni bunila kad smo i to skinuli...najteže je bilo ono prvo noćno...to je muž. bio ključan. jer sam se ja morala prebaciti u dnevni da on može reći da će mama doći poslije ili tako.nešto...samo.da me ne vidi, jer inače ne bi prošlo...
'
Osim kad za to postoji realna potreba jer npr. beba jos premala za sisanje ili ovo da eventualno tata moze nahranit bebu, ne vidim prakticnost u izdajanju umjesto da beba sisa. Za izdajanje treba malo vise vremena nego bi beba posisala to mlijeko, onda opet treba bebu nahranit iz bočice, i jos na kraju oprat cijelu aparaturu... tako da je to samo gubljenje vremena. Ovako staviš izvor direktno na "trošilo" ;-) i stvar gotova u 15-20min... dakle ovdje pricam samo o prakticnosti, a to da netko osuđuje "ne-dojenje" necu ni komentirat... ne zamarat se time.
Mare i curica kako je kod vas prosla adaptacija prve bebe na drugu?
Sortiraj odgovore
Najstariji