Mi nismo dobili nikakve zabrane na pocetku trudnoce. Niti sam iskreno pitala. 😄 tako da smo redoviti, pridruzujem se Sanjarka tvom klubu. Nekih problema nemam, osim pronaci polozaj 😂
Najavila sam mm da od ovog tjedna ima cim vise akcije da si ubrzam porod 😄 jer poslije 6 tjedana susa, jos ako cu biti rezana...
Jel koja koristi ulje za masazu medice i masira se? Je ne znam kako bi to izvela, jednostavno ne dosegnem palcima, nakon minute jedva vec disem. A mm bas nije zainteresiran, morala bi ga angazirati 😝 dati mu ultimatum ili ga nagraditi poslije 😊😊
I jos jedno pitanje. Di ste kupile caj od lista maline? Uopce sam zaboravila u petak pogledati i kupiti si to.
Gita- sto se tice kozmetike, tu nisam puno pametna.. Osim ovo sto znam iz iskustva prijateljica/rodbine .. Ja sam se odlucila koristit MUSTELA proizvode
I od Mustele sam vec sve kupila - Dermatoloski gel za kupanje, sampon 2u1 za tijelo i kosicu, mlijeko za tijelo poslje kupanja, i uzela sam pjenu za tjemenicu..
Puder imam od Nivee ( ali neznam da li cu ga koristit )...
A Mustelu vecinom koriste i u bolnicama za kupanje..
Najbolje ti je da si procitas na netu sastave i to, i na forumima iskustva mama...
Sto se tice bocica- to sam isto vec kupila, samo cu jos uzeti i jednu staklenu ..
Uzimala sam Tomme Tippe ( ako se tako pise , mozak 😂 ), jednu malu bocicu , i dvije sa onim cjevcicama kao protiv grceva.. Sad , vidjet cemo dali ce biti dobre i hoce li mi uopce trebati, imam u planu i voljela bi dojiti.. sad, vidjet cemo 😀
Njega za pupak- to nisam jos nista uzela, stignem 😇 ali, koliko sam cula, i koliko znam.. Octenisept ne preporucuju vise ( frendica rodila pred 4 tjedna ) - umjesto octenisepta su joj rekli da koristi nekakav prasak kao BIVACIN ( ali njega nema vise u prodaji,pa kao neki zamjenski, neznam kako se zove, ali je na taj princip )
Jer zasto, zato sto octenisept svaki put namoci pupak, a cilj je da on sto prije se osusi i otpadne.. Tako da mi to ima smisla i logike.
Sad , svaka babica ima svoju neku teoriju i govori drugacije..
I jos, sto je rekla - kod deckica, da pisu ne treba dizati prema gore.. Sto mi je khm.. jer koliko znam, treba dizati pisu prema gore da se testisi spuste...
Opet stvar od babice do babice.. I kakti siroko povijanje da NIJE dokazano da ima ili nema ucinka kod problema s kukovima
I aj ti sad budi pametan.. Svaka govori drugacije..
A sto je sa "prevlacenjem" kozice kod deckica ? Da ili ne ?
Opet citam i cujem razlicita misljenja i stavove ?
Ahahha Baby aj ti razmisli da se baciš u stand up komediju... odvalim svaki put na tvoj post ;-)
Ma meni isto trenutno nije bas napeto, ne znam kak bi se namjestila sama od sebe, a di još neke polozaje za keks hehehe
Ulje za masazu medjice ne koristim i ne kuzim se u to.
Za pupak tyrosur prasak, octenisept i sterilne gaze. Mislim da se octenisept sprica kad nesto nije okej. Ne ovako non stop.
Za kupanje ulje u vodu, trudi ili mixa šampon za kosu.
Poslije isto ulje na tijelo nakon kupanja.
Za pimpaca ne znam nista. I bojim se svega u vezi toga. Navodno ni slucajno vuci kozicu, ovo za polozaj gore/dolje nisam znala.
Uglavnom frka me.
Bocice nisam uzela, znam da cu dojiti i bok. Ne dam se pokolebati 😉
Ja se nisam mazala u prvoj t dolje medjicu, nisam nista pila od cajeva ni icega, nisam rezana. Hvala babici Bog je blagoslovio.
Caj od maline u ljekarni cca 11 kn. U rinfuzi.
Uzela sam si i ovaj za dojilje koji me spasio nakon poroda, a planiram i rooibos piti. Ima da se oblokavam od caja 😂😂😂😂 mozda kapnem malo rakije 😂😂😂
Crazy to me u zivotu spasava, taj smijeh i to glupiranje. Ne dam se i sve si pokusavam okrenuti na rozo. Zna se koje su ozbiljne situacije ali i te ja u svojoj glavi pretvaram u pinky 🐘 koji 💨 🌻
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
Za ovo masiranje međice nema nikakve garancije... najbolje se izboriti za neki stolčić da nisi na leđima jer to smanjuje prostor bebi da prođe i to za 30%!!!
Za ovo spuštanje testisa prvi put čujem a imam sina hehe... mislim da je to isto neka bapska...
Što se tice prevlacenja mi nismo jer ga je to dosta bolilo... a sad misljenja su razlicita i stvarno ne znam što napravit... trebat ce ih obojicu obrezat hehehhe
E ja sam valjda jedina trudnica koju ljudi ne da pustaju preko reda na blagajni nego me traze da ja njih pustim ispred mene. A neki dan me blagajnica pozove kao aj ti preko reda, ja kazem nema potrebe sve ok... a ljudi me poceli napadat kao kaj bi ja sad htjela, pa nije trudnoca niš tak strašno... ono seriously?!?! Jel se vama to događa?
Zumbul cisto sumnjam, zato i pitam da ne kupujem to ulje koje kosta skoro 100 kn, a ovo sam cisto isprobala da vidim dal mogu dosegnuti, a ne mogu 😝😂
Ovo sa pustanjem preko reda, katastrofa. Nitko me nigdje nije pustio, ljudi samo okrenu glavu kao ne vide me. Prave se da zure u sunce 😤
Pisu dolje. Ak je gore svaku pelenu ces s odjecom presvlaciti. Koliko se sjecam mom su se jos u t spustili testisi. Kozicu potrzat koliko ide. Najbolje u kadi u kupanju.
Pupak - gaza rezes u trake i omotas. Octeni posprejas i min drzis golo da se malo posusi. Gazu gore a donji dio gaze ispod pelene fiksiras
I mozda se popisa po pupku...i...i... posusi se. Mislim na pisalinu.
Ima koja ludarija oko tog kod cura? Pranje prema dolje... one mogu kao menzes imat prvih dana. Nis oko tog ne brinut ili?
Masazu nemam pojma. Nisam necu. Ako i bi onda s bad uljem za 15kn
Sex ko djevica sam. Moj ni ruku se ne usudi na trbuh stavit, zacvili daj joj mira... kamo li dolje. Opet poštar na pameti... a lohije i sex neeee. Samo da krace traju od prvih (7tj opalilo).
Al zato taj prvi sex ima cari... hm tko ima onaj rucnik sretna vagina?!
Crazy da da ostanes sokirana kad te netko pusti preko reda.
Kazem to za pisonju da treba kao dizat gore, jer je tako rekla i patronazna koja je sogorici dolazila, a koja ce dolazit i meni..
A frendica koja je rodila prije 4 tjedna, njoj pak patronazna rekla da ne treba dizat gore..
I sad , aj ti znaj kako i sta..
Takoder to za povlacenje kozice, svasta besto sam i cula iz iskustava a i procitala po forumima.. Neki strogo kazu ne- dok neki, kao i patronazna koja ce meni dolazit kaze da- obavezno...
Aj ti sad znaj 😑 svako svoje trubi...
Mene niki ne dozivljava u ducanima 😂 niko me ne pusta preko reda .. cak i kad sam medu redovima , kad biram sta mi treba, ljudi me ne dozivljavaju i okrznu me vecinom.. pa sam ono, kad pored mene neko prolazi, zagrlim sama sebe i cekam da prode 😂😂 smjeh zivi
Sortiraj odgovore
Najstariji