Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lena_004
    06. Svibanj 2016. 15:11

tnx cure,divne ste  bas mi je trebalo ovak nesto da se pokrenem,al stvarno.ohrabrile ste me,pokusat cu ignorirati takve komentare bez obzira sto je to ponekad tesko,i biti pozitivna i uzivat u kupnji za svoju bebicu,ionak je tesko sve odjednom bar kaj se tice financijske strane.. puse svima

Sanjarka88
    06. Svibanj 2016. 15:14

Muz neide na porod, moja solo izvedba i ovaj put. 
    Ja se mislim dal sam dobro izabrala sta ga ne vodim i onako mislim da jesam, cili je napet zbog same cinjenice da moran rodit pa stvarno neznam sto bi od njega bilo da ide s menom

Kokolo uh zetnuto, nadam se da ce te smislit nesto pametno za čuvanje malca. Nema ga tko pricuvat u st dok tm bude u rodilistu?

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Abies
    06. Svibanj 2016. 15:29

aaa  Sanjarka kad tako o svojoj Mudrici pišeš (morala sam ticker škicnut). Slatko!
    ja riješila ručak htjela kolač al ne mogu, trbuh vuče u horizontalu. ti obratno :)
    Lena prije par (desetaka) stranica sam pisala, kreni sad dok si fit  slagat sakupljat iskustva. da stari imaju svoje ideje. i ima istine u tome. ali isto tako prije, ovisi kad i gdje, živjelo se u zajednicama, nasljeđivalo sve unutar 5 familija i rađalo u kući, pa (mi) je sve to imalo smisla. sad je tu tim med osoblja koji uskoči. a najmanje kad dođem doma mi treba još takve akcije. i ne mislite da ćete se osloniti na mame svekrve...one će složiti po svom, oćeš deku lijevo one desno...
    Miska +1.... poklapam se!!!
    Kokolo na kojem si ti to otoku. zeznuto je to. ja sam u pm (okolica zagreba) al bar računam 40min dio bolnice (ako nije špica i imam vozača u kući) pa me strah. da preselit bliže pametno. i ja sam si to pomislila. a dijete no1 uh ne mogu ni noć si zamislit bez njega pa mi pomisao teško pada. jednu je spavao sa svekrvom i 7 dana dok smo glumili turiste (a bio je već velik 2,5god) pa sam jedva dočekala ga uz sebe. Za go kad sam bila sa svojima znali smo jedino iskombinirat da mali spava s bakom ja u drugoj sobi.
    MalaKoza kako muž? nadam se ok

vjeverica8
    06. Svibanj 2016. 15:35

Hey!!
    Čitam vas u busu, tramvaju, na stanici dok čekam i sl pa nikako da normalno sjednem i odgovorim nešto pošteno  puno ste ispisale ova dva dana, me like  Ja baš nešto u gužvi, svekrići kako ih Kokolo zove (baš slatko btw) otišli na vikendicu pa je gospodarstvo ostalo na meni i mužu - a muž na poslu cijele dane pa ja brinem oko kokica, pilića, pčelica koje se roje i sl. Moram držati sve pod kontrolom 
    Jučer sam bila na sv. Duhu, definitivno tamo rađam!! Primalje su se činile full cool, simpa, drage, pričljive. Bilo nas je 30-ak žena i one su sat i pol odgovarale na naša pitanja. A žene su imale puunnoo pitanja što mi je drago, svijest trudnica je na razini  Uglavnom, jedva čekam roditi ako će mi one biti na porodu. Uz odabranu doulu (danas sam joj potvrdila) i viđenu bolnicu moj strah se drastično smanjio moram priznati  Abies pitaj što te sve zanima jer uopće ne znam od kuda bih krenula  ono što mi je najvažnije, nikakve intervencije tipa dripa, rezanja, induciranja ne rade prije nego se dogovore s nama osim ukoliko je ugrožen život djeteta ili majke. Posljedice epi u obliku glavobolja zahvaća 1% trudnica. Ako je prvi bio carski, drugi nije nužno carski, prvo pokušaju vaginalno. Krajem tjedna nestaju zalihe spavaćica pa je poželjno donijeti svoju. Posteljinu mijenjaju koliko stignu, dobro je uzeti par onih jednokratnih podloga. Ubacila me primalja na njihov trudnički tečaj idući tjedan pa se tome baš veselim. Pratnja je dozvoljena u rađaoni, u predrađaoni ne. Evo to je s vrha glave, ima još puunnoo toga pa cure koje želite tamo roditi slobodno pitajte  
    Druga važna stvar - bila sam na pregledu danas, imam malog guzičara u trbuhu. Naime, moj mali se okrenuo, do sad je uredno dubio na glavi a zadnja tri dana osjećam drukčije pokrete pa se očito okrenuo u tom periodu. Ginekologica se još čudila što me njegov okret nije bolio, jer se to kao jako osjeti... Ima 700 gr, glavat je, mršav i nizak - pravi tatin sin  Dobila sam sveukupno 4 kg što je super jer na početku nisam imala mučnine ni povraćanja pa dobitak i nije velik. Doktorica mi je dala uputnicu za OGTT ali je rekla da odem tek za dva tjedna. Kaže da se ne boji rezultata jer se ni ja ne debljam i mali je dobro pa eto, i ja malo mirnija. Zatvorena sam skroz na skroz.
    Moram ići kuhati ručak pa ću se do navečer osvrnuti na aktualne teme ovih dana 
    Samo imam potrebu nešto reći Sanjarki - ti si divna divna osoba i nemoj se radi ikoga mijenjati!! 
    I da, Lena dobrodošla! Od kud si? Ja imam termin malo prije tebe, do sad sam kupila kolica, par bodića, tetre, bočice, dude i izabrala sam namještaj u Ikei ali nisam ga još kupila. Isto mislim kroz svibanj i lipanj kupiti sve ostalo pa neka čeka. Sumnjam da će mi se dati po vrućinama hodati po trgovinama. A za svekrva - kroz jedno uho unutra, drugo van. Za sitnice mu ne moraš ni govoriti (tipa odjeću, bočice i to), a veće stvari ionako moraš imati spremne do srpnja. Kažeš mu da si naletila na sniženje i bila je prilika za uštediti lovu 
    Idem kuhati pa se još tipkamo!!  i kladim se dok sam napisala ovaj post, tri nove strane iskrsnuše, hahaha 
    I dugujem sliku Tpol, stiže jedna današnja 

vjeverica8
    06. Svibanj 2016. 15:45

morat ćete malo glavu okretati 

• Lena_004
    06. Svibanj 2016. 15:57

iz Varaždina sam 

Lunale
    06. Svibanj 2016. 16:16

Lena, dobrodosla nam! Vezano za kupovinu, ja sam kolica narucila u 3. mjesecu trudnoce a nakon toga pocela malo po malo i kupovati. I ja sam slusala te price prije svega od mojih roditelja koji su da izvines bili sasrani hoce li sve biti u redu pa me samo tlacili svojim strahom ali ja sam ih fino stavila na ignore i rekla da me puste da gustam i da ne razmisljam ko oni. Ja sam zacrtala da ce beba biti dobro i niko mi nije moga oduzet taj gust kupovine za toliko cekanu nasu bebu. Ako cemo babske price, uvik se moze nesto desit, i prije i nakon i uvijek! Ali ja mislim da pozitivne misli privlace samo pozitivu i pozitivne stvari. I suprotno! Tako da uzivaj i misli na sebe i sto tebe veseli :) eto! E, i sve smo kupili i dovrsili do 6. mjeseca trudnoce tako da zadnja 3 samo odmaram, skupljam sitnice i evo sve sam bas oprala i ispeglala nanovo jer gustam i u tome, a torba za rodiliste mi je spremna gotovo mjesec dana  ok, ja sam tu malo i pacijent pa pretjerujem... uzivljena i spremna ali radim sto me veseli (malo i iz dosade jer nisam navikla nista ne radit, a sad na komplikacijama/porodiljnom samo izmisljam poslove da se zabavim). MISLI SAMO NA SEBE I UZIVAJ U TRUDNOCI I SVEMU STA TE VESELI VEZANO ZA NJU!!! Pusti svekra nek mrmlja sta oce... :)
    Sandrich, extra izvjestaj! Hvala ti, sad mi je zao sta nisam i ja bila... nego ova uplata za tecaj/pratnju na porodu, sto u rodiliste treba ponijeti onda, samo potvrdu da smo uplatili i onda oni provjere u komp? Ne znam oce li mi muz stici na porod ali smo odlucili uplatiti pa sta bude... na tecaj nece stici 100% ali su nam neke tate sa poroda rekle da to njima u rodilistu nije ni bitno, da oni cim vide uplacene pare, pustaju tatu unutra...to nam je ulaznica kao (plati i upadas).

uykmyjh
    06. Svibanj 2016. 16:37

Lunale upravo tako, samo uplatiš i pokažeš potvrdu po dolasku. To mi je potvrdila prijateljica koja je rodila prije par tjedana, oni isto nisu išli na tečaj, samo uplatili.
    Cure ne forsirajte se toliko, možda vam se sve čini kao neš ti, samo ću orpat robu, samo ću skuhati ručak... Ali sve to ima utjecaja, dajte laganini radi bebica 
    Lena dobrodošla 

• kokolo5
    06. Svibanj 2016. 16:55

Lunale samo platis, odneses uplatnicu u tajnistvo bolnice, oni ti izdaju potvrdu za odslusani tecaj i mogucnost prisustvovanja, iako tecaja vidjeli niste. I ta potvrda vridi 3 god...nama dakle jos nije istekla, moramo jedino uplatit 100kn za ono zeleno odijelo.
    Abies na korculi smo 
    Sanjarka da, u splitu mi ne pada nitko na pamet da ga moze pricuvat...a smislit cemo nesto valjda.
    Vjeverice baaaas si prava vesela,proljetna trudnica, u sarenoj haljinici-prekrasna si, ko i uvik! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.