Pozz...
Sandricx...odlicni napisano....hvala..
Mi maloprije stigli sa pregleda....ctg super, cura super na uzv, 2250 g, protoci i pl.voda ok...aliii FCK TLAK jutros 140/90...pa mi mjerili još 4x - sve oko tih vrijednosti ..pustio me kući uz Normabel , mjerenje tlaka i javljanje njemu na mob..dobila i 5 tbl za tlak ali to rekao za svaki slucaj...u pon opet na ctg i sve to radi tlaka..e sad:jucer rucala kiseli kuh.kupus sa suhim mesom (baš sam ovca) i ribala hodnik sat vremena - 3 kata stepeništa jer je susjed okrečio...MM radi toga ljut na mene jer je rekao da ce on, a meni ga žao jer radi ko konj i eto mi sad.....ugl sad ležim i danas lagana klopa i mir
Ellie...kakav je tvoj tlak....?
Idem se umiriti i čaj od koprive...on vodu van tjera pa ce valjda i tlak....puseee
Aurelija, ja mislim da bih epicu. kad već mogu. sa spinalnom nikakvih nuspojava, a epi ide malo pliće. i kad vidim da je u 32+5 bila beba 2300 joooj. opet tko zna kakav me porod čeka.
izdajalice - a nekome su super, meni je bila promašaj. srećom bila posuđena. i samo ne izajat previše, tek toliko da se razbiju kvrge i popusti bol. kako bi izbjegle mastitis. nakon kratkog perioda se to ustali. recimo sad je pomalo vrijeme iza tuširanja malo istrljat bradavice da manje bole. neki vele nikako neki baš zato preporuče.
koliko uživam u komadu, jedva čekam to sitno biće da me izluđuje.
pije koja malinu... meni je to inače mljac čaj al sad mi na uši ide :(
Sandić super podsjetnik, Hvala
Sarlina pomalo radi. tlak - slonići i maslačci....već su u sjemenu pa letiiii :D
odoh ručak spremat i onda prati puno suđa grrrrr
Abies, ti si skoro na redu, pa onda ću odlučit kad čujem tvoja i druga iskustva! ja sam tek jučer skužila da postoji spinalna i epiduralna anestezija (analgezija) i koja je razlika između njih! Malo mi je jasnije sad...
Sandrich hvala za upute, iako mi manje više sve poznato, uvijek rado ponovim gradivo :) Zadarska bolnica organizira i tečaj, a rodilište se može pogledati svaki četvrtak, pa nisam išla jučer na te dane otvorenih vrata. Iako u biti sve znam, ali ima još par detalja koje bi htjela provjeriti.
Žabice čakovečko rodilište super zvuči! jel to onaj novi odjel? Sigurno super izgleda! Apartman zvuči genijalno i nije skup, za ta 3-4 dana.
Sarlina super za bebu, a za tlak ti nemam pametnog savjeta osim da se čuvaš. Ne smijemo se forsirat, to mi je sad mantra
Aurelija, mislim da ti epi ne utječe na trudove, ona se injektira kraj leđne moždine (dakle ne u nju) i umtvljuje osjećaj boli. Kontrakcije maternice su stezanje mišićnog tkiva, tako da s tim nema veze.
Jedino je sr** sto vecina bolnica (osim kbc i sl) ima samo po dva anesteziologa u dezurstvu, jedan je stalno na intenzivnoj, a drugi moze bit na hitnoj operaciji, tako da nema ko dat... treba doc rodit pon-pet 7-15 h di ides ti Abies?
Pozdrav cure evo i mene kod vas.. termin mi je 29.08, kolko vas ima da treba roditi u kolovozu? jel ste već puno stvari kupile/ pripremile za bebicu?
spinalna dobiješ i za tren su noge oduzete. ide malo dublje. epiduralna ide u dure, ovojnice oko kralježaka. i ona se može dozirati. umanjuje bol, a po potrebi jača doza za oduzimanje i operativni zahvat. zato ona se koristi za ublažavanje bolova al ne da rodilja nema osjećaj za nagonom za tiskanje. e sad ako ima koji anesteziolog da čita nek pojasni malo bolje.
Ja cu opet rodit bez epiduralne,al posto je trece ko zna hocu li stic do bolnice.
Cure je li sve idete s muzevima u pratnji kad budete radale ili ste same?Ja nisam niti u jednoj trudnoci imala pratnju mm je doma cekao,tako i sada ce biti.Sad ce doma bit s klincima
Sortiraj odgovore
Najstariji