Ljetnice 2016 💝
Svibanj
Majadila 16.05.2016. dečko/Denis
Marie4 20.05.2016 cura/Hana
Starim 23.05.2016 dečko/Noa
Sanjarka88 30.05.2016. dečko/Petar
Belle28 30.05.2016. cura
Tynchy 31.05.2016. dečko/Karlo
Lipanj
Ninocka24 03.06.2016. dečko/Han
Cro262 04.06.2016. cura/Maja
Dunyasha 05.06.2016. cura/Nika
Ellie00 05.06.2016. cura/Ena
Zarica 05.06.2016. cura
bettyboop_st 08.06.2016 dečko/Andro
Abies 08.06.2016. cura/Petra
teja4444 11.06.2016. dečko/Leon
MalaKoza 12.06.2016. cura/Emily
Bebacica 12.06.2016. cura/Antonija
-Miki- 13.06.2016. cura/Maris
Jambica 14.06.2016. cura
Sarlina 15.06.2016. cura/Mia
Pupano15 15.06.2016. cura
lunale 18.06.2016. cura/Aria
zumbul 19.06.2016 dečko/Luka
baby♡girl 22.06.2016. dečko/Adrian
deedee01 22.06.2016. dečko
Nessah 23.06.2016. dečko
Iva1989Lea 25.06.2016.decko/David
Curicax3 25.06.2016. cura/Katja
Leptirica12 25.06.2016. dečko
Sunshine1 26.06.2016. cura/Tena
Srpanj
Babycoming 02.07.2016. dečko
Pixii 04.07.2016. dečko
Kokolo5 05.07.2016 cura/Leni
Bruna257 06.07.2016. cura/Sofia
Točkica1906 09.07.2016.
ivf_mommy 11.07.2016. cura/Marina
Anna_Bella 11.07.2016. cura/Leona
Ribi 11.07.2016. cura
Pupoljak 13.07.2016.
Inaj 13.07.2016. dečko/Filip
Silvestrica82 14.07.2016. dečko
SanjaKlokanica 15.07.2016. dečko/Vito
Kleopatra1606 15.07.2016. decko/David
Kika832013 20.07.2016. dečko/David
Aurelija 20.07.2016. cura
PeppePula 22.07.2016. cura/Mara
Marti1711 22.07.2016.
Sandrichx3 27.07.2016. dečko
Miska 30.07.2016. cura/Mila
CrazyPuppet 31.07.2016 dečko/Josip
Kolovoz
Crnatockica 03.08.2016. cura/Tessa
Zabica25 08.08.2016 cura/Hana
Ejic 17.08.2016. decko/Marcel.
Tpol 20.08.2016. cura/Lea
Vjeverica8 22.08.2016. dečko
Mare1989 29.08.2016 cura
Stigla roda - *Ljetne bebe
2016* 🍼🐾🎉🎈
Malamimi - Igor i Maša 24.04.
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Idem vam opet malo tipkat..šalabahter je spreman
Sanjarka, slažem se s tobom u svakoj riječi koju si napisala. CARICA si! Sviđa mi se ideja za fejs...mađarica kažeš..njami..ja još nikad nisam slagala,ali mama rastura u tome,
ejic, dobra odluka po meni da si na kraju izabrala RH, Kaj je sigurno je sigurno. Odlično da si uživala u lignjama i sladoledu..stavi nam slikicu
Zumbul, zvijezda TV ekrana potražit ću ja tu emisiju na HRT uživo..sigurno ima :)
kokolo i Leni :) Predivno ime
TPol, i naša je trebala biti Lea, ali onda mi sestrična rodila Leonie i brat ima curu Leu...tako da smo se onda odlučili za Hanu...i curicina Katja je odlično ime...
Starim novosti?
Malamimi, ti se uopće ne trebaš ispričavati kao niti jedna druga od nas..uvijek nam nekaj dođe pa smo odsutne, a ti si sad dupla mama predivne dječice i samo se brini o njima..mi mislimo na tebe...
vjeverica je danas na ogttu,...sretno!
Crazy, i kod nas , a ja ležim..jučer sam se preforsirala na danima otvorenih vrata.
MalaKoza, i MM je tvrdoglav kaj se tiče doktora...nikak i nikak da ode..
Jučer je bilo super...puno informacija, primalje su genijalne...ljubazne, pravi tim..rečeno je da se prisustvo bliske osobe na porodu naplaćuje 375 kn, kad se i kamo trebamo javiti, kad treba doći, dobili smo poklon pakete od Johnsons baby, mustele i heklane papučice, vidjele smo predrađaonu, rađaonu i sobe. Pitali su nas kad su nam termini i kad velim da moram roditi za 3 mjeseca, samo su me blijedo gledali kao: Pa gdje ti je trbuh? Drip i ostale inducirane porode rade samo u slučaju hitnosti, sve ostalo puste da ide prirodno. Objasnila nam razliku prirodnog i vaginalnog poroda. Prvorotke ostaju u H 4 dana s tim da se dan poroda ne računa, a za CR 5 dana. Imamo mogućnost korištenja apartmana koji se po noćenju naplaćuje 152 kn. Toliko o tome za sad..
Na more nejdemo ni mi ove godine, sljedeće valjda.
Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)
Jutro ljetne babe
Starim sretno ti!
Malamimi hvala za javljanje, lijepo je čuti da se brzo oporavljaš od poroda blizića, a grčevi će proći
Pridružujem se klubu ljubitelja Big Bang Theorya i klubu partnera koji misle da su najjači i da njima ne triba doktor...
Moj se nedavno udaria u prst dok je nešto pravia (prva takva ozljeda) i bia je ljut na sebe šta mu se to moglo dogoditi jer je inače pre sposoban i nije se par dana moga pomiriti sa činjenicom da si je nagnječio nokat. I onda je prve dvije noći urla u bolovima. Nokat i prst plavo-zeleni, pulsira, boli, a on nema šanse da ode doktoru.. I tek nakon par dana (u zadnji čas) smo ga nagovorili i onda su mu bušili nokat i prst da to izadje vani xD Ta krv kao, nije imala gdje pa izbuše rupicu na noktu. Užas Sad još uvik neznamo hoće li otpast
Bila sam u splitskom rodilištu, nije bilo nikakva predavanja, pretpostavljam zato jer sam išla tek oko 6. Stavili su lijepe zgodne sestre na svakom uglu tako da smo se ugodno osjećali Ulazimo ja i dragi, dočekaju nas sa hrpom brošura (što ponijeti u rodilište, kako dojiti, kako se brinuti o novorođenčetu..), izmjerilo mi tlak, pogledala neke izložene primjerke alata i kliješta... Neznam ni ja što je što, prepoznala sam samo ona velika kliješta čime vuku bebu van ako zapne
Nakon toga smo krenuli na gornji kat liftom, tamo su nas obukli u neke kute i navuklo nam zaštitu na cipele i krenili u kratki obilazak. Vidili predrađaonu, boks, objasnila kako se vrši klizma, gdje stoji beba nakon poroda i zašto... I pitala nas jel ima pitanja. To bi bilo to ukratko, pitajte sve šta vas zanima. Ako želite mogu prepisati info iz brošura što nositi u rodilište jer je iz prve ruke (od njih).
Ja sam pitala za spavaćicu, rekla je bolje ponijeti jer ih zna ponestati. I pitala sam kolika torba može najveća biti, rekla je da nema limita.
Jutroooooo ☀ ! Ja se tek maloprije probudila, al u moju obranu bila sam budna dio noci 😆
Cura dosla u krevet oko 4h placuci da je boli noga, ona je brzo zaspala, mm je taman isao radit a ja zujala po krevetu jos sat ,dva...eh da junior je dio tog vremena stucao, a dio se igrao.... Nekako predvidam da ce nam za mjesec dana noci u svakom slucaju biti vesele 😂
Malamimi uuuu grcevi u duetu, nije ti lako! Izgurajte ovi prvi period. Kako spavaju noc?
Super da tvoj oporavak ide tako
brzo, bas mi je drago 😘
Mare lubeniceeeeee 🍉 joj nisam jos ni jednu pojela, jedva cekam!
Ejic lignje na žaru onako mljaaaac! Proletit ce ti tih 6tj do porodiljnog vidit ces 😉
Crnatockice Tessa nam sramežljiva ❤, kako ste vas dvi?
Crazy joj daj uspori tempo malo, iako super ti to nema otvaranja, skracivanja cerv. 👍👍
Za madaricu me ne hvalite prije vremena, treba tek vidit sto sam uradila 😝
Miska i ti malo temo na laganije 😉 kako je svekar, jel krenuo radit namjestaj? 😉
Peppe da da mi ljudi s mora, vidim da ce IvaLea isto mocit nogice u 8mj 😆
Kokolo haha nasmija me koga briga za rodiliste, idemo mi u citya 😂😂 i daaaa ti si prvi put htjela otic iz rodilista usred trudova, rizicno je s tobom u helihopter 😂😘
Lunale eeee i mene zanimaju splicanke koje su isle u rodiliste, di steee? Sandrich?
Malakoza ajme je tvrdoglav taj tvoj muz 😠😠 mislim da su svi slični al pobogu zanimanje mu je koje je? Joooooj! Nadam se da nije nista ozbiljno
Abies bravo za malca i zubara! !
Betty kakva panika te oprala? 😊
Ellie jos i to?? 😕😕 sta kazu dr.?
Starim kako si? ❤
Pregledi:
Pet: Miska, Vjeverica, Sarlina
Sretno cure! 😘
Jutro cure
Kako ste jutros?
MalaKoza i moj je tako tvrdoglav,nece doktoru ni za zivu glavu.
Imena za bebe su prelijepa
Sanjarka kod mene mozes upisat Lara,kcer je izabrala ime i nema sanse za drugacije
Ja sam nocas probala teoriju da za zgaravicu uzmem zrno graha i popijem,moram priznat da je upalilo
E da, i bilo je zatišje kad smo mi obilazili, ali su rekli da je grupa prije nas čula plač bebe i da se rodilja nije ništa čula.. Raznježilo me Rodilište je predivno i uredno, daju sve od sebe i ljubazni su. Pošto je bilo zatišje naletili smo na dvije primalje na povratku. Govori sestra sa strane "a primalje neće nitko pozdraviti?" a mi jadni pocrvenili, pojma nismo imali da su to one
pa se javili, pozdravili i rekli "vidimo se" haha
Sestra koja je vodila obilazak je rekla da je 9ti mjesec najgori po tom pitanju, da bude u prosjeku par beba više na dan pa da ne očekujemo da budu cijelo vrijeme s nama. Ali osoblja je stvarno bilo dosta...
I sviđa mi se što na svakom hodniku ima digitalni sat sa temperaturom prostorije na plafonu
Dok ja napišem....
Sandrich joj ako ti se da prepisi to za rodiliste, da vidim jesam li šta zaboravila 😘😘
A muz eh , ma kazem ja svi su isti!
Zabice vase rodiliste zvuuuci super! ☀
Evo samo da vas sve pozdravim, ovde je danas prekrasan dan i sunce al ja odoh na posao 😔😔 moram pod hitno na bolovanje hehehe
Tako da lijep dan zelim svima! Uzivajte! ☀️☀️☀️☀️
Sretno curama na pregledima i javite kako proslo!
Zabica nama je isto bio favorit Hana ali prevladala je Lea, mada se meni vrti po glavi Laurel , a za dva imena neznam kako to pase Lea Laurel 😬😬
Što je sve potrebno ponijeti u rodilište?
Torbu je najbolje pripremiti 10 do 15 dana prije predviđenog termina porođaja, jer beba može malo i uraniti, a imate li rizičnu trudnoću, torbu ćete pripremiti i ranije
Što staviti u torbu za rodilište?
Najvažnije:
Zdravstvenu knjižicu, trudničku knjižicu, knjižicu s ultrazvuka, potvrdu o krvnoj grupi i rh faktoru (ako imate druge nalaze ponesite i njih), plan poroda ukoliko ga imate (ili kratko napisane vaše želje)
Zatim:
Nekoliko paketa vatenih uložaka (najbolje VIR 80 ili sličnih jer su najmekši pa u slučaju epiziotomije ne grebu ranu), sok ili plastična čaša (ili voda), krekeri ili neki suhi keksi, grožđana mast ili labello za usnice (ide i u rađaonu), wc papir, grudnjak za dojenje, jastučići za grudnjak, nešto za čitanje, blok i olovku, spavaćicu s gumbima na prednjoj strani, ogrtač, papuče s kojima možete i pod tuš (ili dvoje da vam ne budu mokre), 2-3 para čarapa, stvari za osobnu higijenu (četkica i pasta za zube, blag sapun, sapun za intimnu njegu, šampon, nekoliko ručnika), telefonska kartica ili mobitel (i punjač te dodatni bon), krema za ruke (zbog bebe je potrebno čeesto prati ruke pa se jako suše), deo bez mirisa ili s mirisom kojeg ćete koristiti cijelo vrijeme dok dojite (dijete ponekad može presati dojiti ukoliko mama miriši drugačije), jednokratne gaćice (barem 4 komada), papirnate i vlažne maramice.
Osnovno pravilo jest-ne nosite previše-obično su ormarići mali a u svim bolnicama vrijedi pravilo da zbog održavanja higijene sve stvari moraju biti smještene u ormariće.
Na porod dođite kratkih noktiju bez laka, po mogućnosti i bez nakita.
Još vam može zatrebati i:
izdajalica(može vam zatrebati ako beba nije s vama u sobi, kako ne bi došlo do upale. No bolje je naučiti ručno se izdojiti, a izdajalica se uvijek može naknadno kupiti)
krema kojoj je sastav čisti lanonin- najbolja je za njegu bradavica i nije ju potrebno ispirati prije podoja
sat
fotoaparat ili kamera
brojevi SOS telefona za dojenje: 01 61 77 520 i 091 22 77 220
Na putu kući:
pelene platnene ili jednokratne (2 komada)
pelene platnene (2 komada ili više ovisno o godišnjem dobu ili načinu, recimo; dvije za široko povijanje, jedna ispod glave, jedna za pokriti lice ako je hladno)
benkica ili body
štramplice (odijelce ili kompletić)
čarapice, kapica (ako je hladno osim pamučne uzmite i vunenu)
švedska pelena za eventualno široko povijanje
jastuk ili dekica ukoliko je hladno
Bebu u automobilu vozite sigurno u autosjdalici za bebe, propisano postavljenoj i vezanoj. Svakako sjednite uz bebu na stražnje sjedalo.
(to be continued...)
Sortiraj odgovore
Najstariji