Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    zabica25
    20. Travanj 2016. 09:55

Pozdrav ljepotice,

ja se ovu noć i nisam baš naspavala. Stalno se okretala, Hana lupala, na wc...užas. Al ujutro se prije 7 probudila i nikako zaspati pa sam do pola 8 ležala. 
    Jučer je na kavi bilo super. Marie4 se ne mogu registrirati, ne želi prihvatiti šifru. Uglavno, dobro je, još 5 tjedana do termina. Bila na tečaju i veli da je čista glupost. Rodit će u VŽu. Ginekolog joj riješio patronažnu tako da kod nas ne moramo to same. 
    Rozalija se oporavila od spontanog, ima četvero predivne dječice. Baš nam je bilo ugodno.

Ja sam jučer odlučila potrošiti stotku za stvari koje sam našla na krpice.hr i sutra idem u LIDl po trudničku haljinu i majicu i u Kauflandu je set popluna i jastuka za kindač 80 kn. I to ću uzeti jer nemam. I onda do sljedeće plaće ništa. 

Bila u šetnji, sljedeću subotu bratova krizma. Jučer mi muž masirao stopala jer me jako bole, a počelo se opet sve širiti pa osjećam svaku kost koja se pomiče. No, nema veze. Nek mi bebica samo raste. Tako me počeo vući shopping..uff..ali trebam se susdržati. 

Vidim da bebice jako lijepo rastu i napreduju, svaka čast! Ja pregled imam sljedeću srijedu.

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)

Abies
    20. Travanj 2016. 10:03

Ellie drz se. Smireno. I brzo doma! Nazalost tamo oko 36/7tt jos zna tlak podivljat al onda je vec sigurno za bebu. 
    Kakav je rezim? Tu i tamo pregled. Tlak 3-4put na dan mjere? Jedino za poludit ono budjenje u cik zore i sto nemas bas kud svrljat. Nisi jedina koja se tamo izlezavas pa se nadje ekipa. Tak je nas par bilo i setkale hodnikom.

Eto klinca u vrtic strpala. Svekru dala zalihe hrane. Nekad, ma ne nekad nego non stop, mi se cini da se samo njemu kuha.
    Nagovaram svoje da mi pomognu malo prvo pokupovat mesa pa onda sto vec moze se priredit za led gotovo (juhe gulasi kelj poriluk...). Jos nista nisam pocela. Tek malo juhe. Od mm nis koristi. Budem ga jedino zicala 50kn da jednoj malickoj mogu platit uslugu pranja usisavanje auta. Mozda se onda probudi. Ah te manipulacije... danas me bijes drzi na njega. Zapravo od jucer. Mama htjela da unuk spava kod njih a zeticu cvjeticu se nije svidilo. Nikad se ni ne odvajamo od malog. I meni bi bilo cudno. E sad on glumi taticu a baka zalosna i uvrijedjena.... a ja pod svim hormonima...

miska
    20. Travanj 2016. 10:13

Jutro zenske. Drago mi je za sve dobre preglede, za one malo manje dobre samo razmisljat da ce sve biti ok. Ja sam cijelu trudnocu u nekom oblaku da je sve savrseno i da je moja beba zdrava i tako mora biti. 

Dunya zao mi je za taj stres sto su ti priredili ali eto, nije svako zlo za zlo, bar si vidjela da sve dobro funkcionira sto se tice rodilista pa ces vjerujem na dan "D" bit puno mirnija. 😊

Aurelija ja cu si sredit tu u slo zdravstveno preko firme od mm-a, nemoj me pitat koja je procedura jer se ja ne bavim tim, racunovotkinja nam to sreduje, ja cu samo doc potpisat 
    Posto sam cvrsto odlucila rodit u slo (ne zbog samog poroda, vise radi papira, drzavljanstva, prijava za vrtic, a najvise radi toga da poslje poroda dodem u svoj stan) svjedno bi bez zdravstvenog morala platit porod koji bi mi iznosio skoro kao taj godisnji porodiljni u hr, a posto ga necu morat platit opet sam na nuli. A ove ostale jednokratne pomoci moze mm dobit u slo isto kao sto bi ja u hr. 

Netko je pitao za dokumente za bebe. Jedna poznanica sad rodila u hr, inace joj muz slovenac i zive u slo i dva mjeseca nije mogla dobit dokumente za malog i vratit se doma. Sad ne znam da li je to radi muzevog drzavljanstva ali skroz su joj komplicirali. A u slo je dijete od poznanice dobilo osobnu za 15 dana od rodenja. Slikali su bebu normalno kod fotografa s 10 dana starosti samo je mama imala bijelu plahtu preko prsa  i naslonila bebu u polulezece i osobna bila gotova u 5 dana. 

Mi danas (nadam se) napokon narucit kolica, isto se cekaju 6 tjedana tako da cemo ih dobit tek pocetkom 6 mje. 

E da jos sam htjela napisat za tetre. Sad mi je zao sto sam kupovala od malog andela, uzela sam u ikei 2 paketa. 4 tetre za 60 kn, skuplje jesu ali su toliko cvrste a mekane da je to divno. 

Sad idem sastavit popis i u ducan, ne mogu zapamtit 3 stvari za kupit, mozak ko ementaler! 

Ellie00
    20. Travanj 2016. 10:33

Abies ne znam jos za rezim nisu me jos uveli u procedure. Vidjela sestre dvije i to je to.  Cimerice mi nisu nesto druzeljubljive.. 

Miska i ja sam ih u ikei na kraju kupila. I cini mi se da su dobre. 
    Ja sam nekako sto se stvari tice odahnula. Jucer u DM-u kupila torbu za kolica. Mislim da cr poaluziti. Ove torbe sto sam gledala su bile cijene od 500 do 1000 kn- za torbu??? Ostalo  imamo sve. Uostalom nisam na kraju svijeta ako mi nesto i bude falilo kad beba dodje kupi se. Necu se vise zbig tog nervirat.

Bruna257
    20. Travanj 2016. 11:00

Sada su tetre u ikei poskupile-full... 2komada za 50kn.... Meni to ipak preskupo.... Sada mi je jedina preokupacija kupiti jos te tetre(neznam ni di ni koje,a trebam ih 50ak komada)... I jos coveri da mi stignu pa sam mirna za neko vrijeme,dok ne porastemo...za bolnicu mi trebaju jos jedino ulosci,planirala chicco,al mi kuma sada rekla da u KA zahtjevaju da budu vir80, dok se ispod njih na gacice moze stavit bilo koji, alwayz nocni ili kako koja zeli... Sal vir mora biti...u KA nedaju nista od vlastite robe,jednokratne gacice i grudnjak/potkusulja za dojenje i carape... Spavacice su strogo njihove, tako da ih netreba nositi... A za bebu samo jednokratne pelene,kreme i za kupanje je sve njihovo(mustela koriste u KA konkretno..)

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

zabica25
    20. Travanj 2016. 11:11

Cure, postoji razlika između pelena za povijanje i švedske pelene? Pa nije to isto?

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)

Abies
    20. Travanj 2016. 11:12

Nije to lose Bruna da su njihove spavacice. Nemas pranja poslije. Iskreno nadam se bit u njihovoj bar prvi dan. 
    U vinog jedino sam dobila njihovu po sekciji. Grube su i poderane, istina. I ostala bih u njihovoj da nisam izljev imala. Al bilo nas je puno rodiliste i nije bilo spavacica, jedva je i kreveta bilo.
    I te pelene mi zivce popiju oces vir il za bebu. Puna torba, a bez toga bi sve u ruksak stalo

Bruna257
    20. Travanj 2016. 11:24

Kuma je za pocetak donjela par komada, kako joj je muz dolazio tako joj donosio kolko joj trebalo... Odmah poslije poroda je dobila njihove uloske, kasnije je svoje koristila... A u njihovim spavacicama je bila od dana kada je dosla u bolnicu(8dana prije radi secera) pa sve dok nije doma isla.. I mislim da je u tih 12 dana promijenila 3ili 4... Njoj mlijeko nije krenulo uopce u ta 4dana nakon poroda, pa su joj ponudili da dobije tbl za zaustavljanje laktacije, jer se malecka vec navikla na adaptirano i spava po 4 sata kad se fino najede... To je cak bio i njihov savjet, jer ni kapi mlijeka nije imala... Za vrijeme poroda nije bila prikovana za krevet, setala je,skakala po lopti i na kraju rodila stojecki,nakon izgona su je stavili na stol...

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

Malamimi
    20. Travanj 2016. 11:27

Ma Bruna i te Ikeine su meni premale, fali tih 10 cm ako ces tetrati. Ja ih srecom imam dosta, isto sam ih za malu imala 50ak i sve su kupljene u Bosni, neki srpski proizvodjac. Al mi sveki kaze da su sada i u Bosni poskupile... Da ih nemam, nabavila bih platno i neko bi mi sasio, ovo je sve bezobrazno skupo za komad gaze...moje misljenje...

Nisam vas cure htjela plasiti, tipkala sam na proljetnicama, al sinoc sam mislila da cu roditi. Poceli trudovi, pojacao se iscjedak, ocekivala sam i sluzavi cep. I onda kako hodanje po stanu nije pomoglo, otisla sam se oprati i da budem spremna. A onda se od vruceg tusa bol povukla i ja zaspala... 
    Bol iz ledja u trbuh koja je trajala minutu i ponavljala se svakih pola sata. Rodila sam i znam sto me ceka, al vidite kak me prevarilo... Logika kaze da ce se razmaci poceti smanjivati, a nisu. Nisu ni nepravilni bili, eto, svaki pola sata jedan trud i onda nista. 
    Valjda cu docekati sutrasnji pregled. Isla bih ja i jucer, al bebe sam osjetila i lakse mi se bilo doma smiriti...

Ellie, citaj, rjesavaj krizaljke i opusteno, to se odraditi mora. Super je sto te sestre svako malo obilaze, ali ja sam poludjela kad sam na pocetku lezala zbog povracanja, cijelu noc dolaze mjeriti temperaturu i kad taman zaspem, evo nje pali svijetlo.

vjeverica8
    20. Travanj 2016. 11:28

Bruna ima u Ikei još uvijek ona vrsta paketa tetri 2 za 30kn, ja sam bas bila jučer i kupila paket 

Čitam sve redovito, no ne stignem pisati jer sam se bacila u organizaciju djevojačke za frendicu, a planovi se iz dana u dan mijenjaju pa eto.. Za sad stoji da nas ide 10-15 cura, iznajmimo kuću s bazenom u Istri i guštamo  ja ću samo nogice brčkati  moj mali je aktivan noću, danju mi se čini da većinu vremena spava, rijetko ga osjetim.. Zato preko noći nadoknadi  a posto je posteljica sprijeda svi su ti udarci jako nježni, nijedan me nije još zabolio, faza mjehurića je postojana...
    Bravo za sve preglede, neka nas te bebice vise ne straše.. Vidim da cure koje se bliže porodu intenzivnije pripremaju pa nesto rjeđe javljaju, valjda to tako ide pred kraj  nadam se da će netko i ostati na forumu dok ja rodim, a sve mi se čini da ću zadnja 
    Sutra idem u Lidl kupiti koji bodic za maloga, polako krećem skupljati sto mi treba, hvatam akcije i sl. 
    Sad odoh malo do vrta vidjeti ako će svekrva sto saditi pa da nesto naučim 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.