Ne razumijem zašto čekaju toliko dugo na vantijelesnu ako netko stvarno želi?? Jer i ovak i onak sve troškove moramo sami snositi 🤷🏼♀️
A mislim da se ide na to da probas sve prije mpo. 🤷♂️ Nagadjam…. Ne znam kak ide za potpomognutu al inseminaciju tri puta pokriva zdravstveno. A tak je nekako i sa potpomognutom cini mi se.
Sto se tih stvari tice, nase zdravstvo mi se cini skroz okej. Evo meni frendica sad ce 40 god i ganja mpo a zivi vani… Njoj je jeftinije letit u hr i obavljat sve ovdje privatno i preglede i postupak nego u drzavi u kojoj trenutno zivi. Kaze da tamo nema uopce mogucnosti da ti osnovno zdravstveno pokrije ista.
A di zivi frendica? Npr.u Njemackoj moj AOK meni subvencira 50 % 8 x inseminaciju
3 x ICSI i IVF zavisi na sta ides.
Anitram mi pokusavamo vec 2,5 godine…imamo termin sad u aprilu ..sta mislis iako Sve bude ok da li ce nas odma poslat na inseminaciju ,jer vec pokusavamo dugo a imamo i ja i muz 28 god 🤔…ja sam isto tu u Njemackoj
Iskreno ako vam nalazi budu ok mislim da ce vam predloziti IUI. Ali gle nikad ne znas. Svakako sretno. Di si ti u Njemackoj? Ak si vec tekla sorry zaboravila sam a da nejdem unazad ima punoooo stranica.😊
Ja znam da u Njemackoj sto martina kaze isto dosta pokriva zdravstvo vecinom 50%
Al je stvar u tome da ako si preko 40 godina onda sve placas sam😱
Istina je Rastika da inseminacija rijetko kome uspije😔
Kod nas hzzo pokriva 4 inseminacije, 6 ivf-a od toga 2 u prirodnom ciklusu i 4 u stimuliranom. Uglavnom zene prvo moraju proci inseminacije iako je statisticki veca sansa ako se ide na vantjelesnu. Meni ce nor odmah na ivf ici jer nemam sanse za inseminaciju zbog jajovoda. Imamo uputnice za sve sto treba za prve konzultacije, sad slijedi vadjenje nalaza pa u travnju prve konzultacije i ako sve bude ok u svibnju prvi postupak. I mislim da nije istina ako je sve ok da se ne moze ici na potpomgnutu. Ako netko radi na bebi duze od godinu dana, a nalazi su dobri, takodjer se daje uputnica za humanu i na daljnju obradu i konzultacije. Kod nas na MPO temi ima cura kojima je sve u najboljem redu, ali vec pet postupaka nikako da se ostvari trudnoca.
Kod nas u DE nazalost nista se ne pokriva samo daju subvencije. A to opet zavisi onda od Krankenkasse koliko. Moja 50% od ukupne cijene. Pod uvjetom da su oba partnera zdravatveno osigurani u DE. Evo npr. Nama se desilo da M nisu stigli papiri do IUI i trebali smo sami platiti 400 do 600 eura IUI.
Ne razumijem zašto čekaju toliko dugo na vantijelesnu ako netko stvarno želi?? Jer i ovak i onak sve troškove moramo sami snositi 🤷🏼♀️
A mislim da se ide na to da probas sve prije mpo. 🤷♂️ Nagadjam…. Ne znam kak ide za potpomognutu al inseminaciju tri puta pokriva zdravstveno. A tak je nekako i sa potpomognutom cini mi se.
Sto se tih stvari tice, nase zdravstvo mi se cini skroz okej. Evo meni frendica sad ce 40 god i ganja mpo a zivi vani… Njoj je jeftinije letit u hr i obavljat sve ovdje privatno i preglede i postupak nego u drzavi u kojoj trenutno zivi. Kaze da tamo nema uopce mogucnosti da ti osnovno zdravstveno pokrije ista.
A di zivi frendica? Npr.u Njemackoj moj AOK meni subvencira 50 % 8 x inseminaciju
3 x ICSI i IVF zavisi na sta ides.
Anitram mi pokusavamo vec 2,5 godine…imamo termin sad u aprilu ..sta mislis iako Sve bude ok da li ce nas odma poslat na inseminaciju ,jer vec pokusavamo dugo a imamo i ja i muz 28 god 🤔…ja sam isto tu u Njemackoj
Iskreno ako vam nalazi budu ok mislim da ce vam predloziti IUI. Ali gle nikad ne znas. Svakako sretno. Di si ti u Njemackoj? Ak si vec tekla sorry zaboravila sam a da nejdem unazad ima punoooo stranica.😊
Mi smo u blizini Hannovera..Salzgitter se zove grad... u Hannover imamo termin.. pa vidjet cemo...sta god da bude bitno da se nesto desava u ove dvije godine sam imala 2 puta biokemijsku i to je Sve ..zadnju prosle godine u Martu ..od tad nista vise 😔

28 godina/ 2,5 god pokusavanja /2 Biokemijske
Ja znam da u Njemackoj sto martina kaze isto dosta pokriva zdravstvo vecinom 50%
Al je stvar u tome da ako si preko 40 godina onda sve placas sam😱
Istina je Rastika da inseminacija rijetko kome uspije😔
Eee donjeli su ti nedavno novi zako da i oni preko 40 imaju pravo na subvenciju. Tak je pisalo na stranici moje KWK.
Opa Anitram to je onda nesto novo👍
Nisam znala za to .
Super vijest da ne sirim krive info po Njemackoj😂
Veliki pozdrav svima. Poznatima i one koje cu tek upoznati. Ima li cekalic uskoro?! Lp i sretno!

Veliki pozdrav svima. Poznatima i one koje cu tek upoznati. Ima li cekalic uskoro?! Lp i sretno!
Hej Rita, ima nas dosta. Unazad par postova je anitram objavila termine.
Ja ne cekam 27. A ti?

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.
Da ja cekam 2-3.mart. Nadam se rezultatima. Sto se tice lh trakica koristila sam do prije sest mj jednu cijelu godinu i samo par ciklusa nisam ulovila pik.. Ali svakako nije doslo do trudnoce. One koje me ne znaju znaju da sam od 17.2 krenula na pretrage u kinderwunsch klinik pa vidjet cemo kako ce ici od sljedeceg ciklusa ako ne budem trudna krece otetraga hormona ultrazvuk u vrijeme ovilacije itd. Imam 36g muz 40 g radimo na bebi 2g...

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji