krvarenje u ranoj trudnoci

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Blankicaa12
    02. Listopad 2020. 19:40

Dobar dan 
    Jako sam zabrinuta 
    Trudna sam 4 tjedna i sinoć mi je počelo krvarenje, ali samo jedna smeđa točka na gacama 
    Ali zato danas ujutro sve je jace krvarenje i vise nije smeđe već sve crvenije 
    Bila sam kod ginekologa i u hitnom prijamu 
    Dobila sam tablete i strogo mirovanje 
    Ali svejedno se brinem jer imam i lagane bolove u jajnicima
    Ima li netko slično iskustvo?

Majuška
    04. Listopad 2020. 16:43

nikkas

Lara321

Zene moje ne znam gde da pisem pa cu ovdje. Naime 9 nedelja teudnoce i danas pojedem slane rolatice sa blitvom u restoranu ne znajuci da u njima ima kurkume. Malo sam u strahu! Na svakom mestu na netu pise da se ni slucajno ne konzumira u trudnoci. Da li je neko imao iskustva sa kurkumom? Hvalaaa

Prvi puta ovo cujem… jer ja sam u dosta clanaka citala da se kurkuma smije konzumirati u hrani. Cak sam na vise mjesta procitala da je kurkuma u hrani preporucljiva u trudnoci. Naravno bez pretjerivanja, kao i sve ostalo. Ja sam u 8. tjednu i najnormalnije dodajem curry (ciji je glavni sastojak kurkuma) gotovo svakome jelu, kao i prije trudnoce.
    Mislim da se nemas razloga bojati, pa nije da si pojela 20ak kg i pretjerala.

Hvala na kometaru. Ja sam na nekom forumu procitala ali odnosi se na kurkumine suplemente i kao sto kazes ukoliko se ne preteruje ne smeta. Inace nisam ni znala da sam ovakav panicar plasim se sta god da procitam 😺

Prva trudnoća 💙

• Lockica
    04. Listopad 2020. 17:31

Pisala sam ma drugoj temi ali mozda mi neka od vas moze dati bolji savjet. Ciklus mi je inace jakooo bolan ne prodje bez 2 tablete dnevno svaki dan,i traje 5 dana.Ovaj sad dobila sam 9 dana ranije bez ikakvih bolova trajalo je krvarenje 5 dana ali se nastavio smedji iscjedak jos 7 dana.U medjuvremenu mi se javljaju mucnine i povracanje,strasno mi se gadi hrana i mirisi hrane vrlo malo mogu jesti i svaki put uz jake mucnine,ja to uopsze nisam povezala medjutim kaze mi dokt opste prakse kad sam se zalila prije par dana na to gadzenje da je vrlo moguce da sam trudna..Kod ginekologa sam sutra naručena,voljela bih da je trudnoca planiram je svakako ali za ovakav slucaj nisam nigdije cula?Neko od vas ima iskustvo??

Cuda se desavaju,kada zamjenis suze molitvom a strah vjerom ❤❤

• duba123
    06. Listopad 2020. 13:54

Pozdrav svima :) 

Nova sam na forumu, i ponukana vasim komentarima (koji su me bas utjesili, i pokazali da nisam sama u 'abnormalnim situacijama'). Evo i moja prica ukratko.
    Imam 28 godina, i ovo mi je prva trudnoca. Zadnja menstrucija je bila 15.08. Nakon toga sam pocela krvariti 10.09, dakle u vrijeme kada je trebala biti normalna menstruacija, medutim odmah sam primjetila da boja i kolicina krve te bol u trbuhu nisu kao inace, plus krvarila sam 2 tjedna. 
    Krvarenje je prvo bilo roskasto (prvih 10ak dana, a onda smeckasto). Napravila tri kucna testa, svi bili pozitivni. Nakon tih testova i usred 7og dana krvarenja sam otisla kod svog ginekologa (16.09). Na pregledu nije bilo nicega, pa me poslao na vadenje bete koja je bila 64, pa nakon dva dana 108. Bilo je sumnje i na vanmatericnu trudnocu, ali je to na kraju iskljuceno kada me ginekolog poslao u bolnicu. Tamo su mi nakon dva dana ponovo vadili betu koja je bila 243. Ponovili betu cetiri dana nakon toga, i ona je bila 649 (umjesto cca 1,000). Dakle, nepravilan rast bete, i u 5om tjednu T i dalje na ultrazvuku nista nije vidljivo. 
    Jucer sam ponovno bila narucena kod ginekologa i prema zadnjoj M sam trudna 7t + 2d (iako sam prema svemu drugom trudna 5t+2d), i vidjela se GV i mali embrij, medutim bez otkucaja. Jos je ginic rekao da ni velicina GV ni velicina embrija ne odgovara tjednu trudnoce.
    Nakon sto 10 ak dana nisam krvarila, jutros sam opet imala smeckaste tockice na donjem rublju, i nakon brisanja. Samo da napomenem da ni u jednom trenutku krvarenja nisam imala nikakve bolove, i kolicina je stvarno minimalna. Sada si mislim da je tome tako zbog jucerasnjeg pregleda plus sto sam se vise kretala. 

Slijedeci pregled mi je tek 19.10 jer je ginic rekao da ako tada cujemo srce, sve ok, a ako ne to je to, gotovo. Pa, eto, stvarno se nadam najboljem :)

Ako je netko imao slicno iskustvo, slobodno podijelite ishod. A za sve druge, mozda se mogu poistovjetiti s mojom situacijom. HVALA SVIMA I SRETNO! :) 

• Dora2021
    06. Listopad 2020. 17:41

duba123

Pozdrav svima :)

Nova sam na forumu, i ponukana vasim komentarima (koji su me bas utjesili, i pokazali da nisam sama u 'abnormalnim situacijama'). Evo i moja prica ukratko.
    Imam 28 godina, i ovo mi je prva trudnoca. Zadnja menstrucija je bila 15.08. Nakon toga sam pocela krvariti 10.09, dakle u vrijeme kada je trebala biti normalna menstruacija, medutim odmah sam primjetila da boja i kolicina krve te bol u trbuhu nisu kao inace, plus krvarila sam 2 tjedna.
    Krvarenje je prvo bilo roskasto (prvih 10ak dana, a onda smeckasto). Napravila tri kucna testa, svi bili pozitivni. Nakon tih testova i usred 7og dana krvarenja sam otisla kod svog ginekologa (16.09). Na pregledu nije bilo nicega, pa me poslao na vadenje bete koja je bila 64, pa nakon dva dana 108. Bilo je sumnje i na vanmatericnu trudnocu, ali je to na kraju iskljuceno kada me ginekolog poslao u bolnicu. Tamo su mi nakon dva dana ponovo vadili betu koja je bila 243. Ponovili betu cetiri dana nakon toga, i ona je bila 649 (umjesto cca 1,000). Dakle, nepravilan rast bete, i u 5om tjednu T i dalje na ultrazvuku nista nije vidljivo.
    Jucer sam ponovno bila narucena kod ginekologa i prema zadnjoj M sam trudna 7t + 2d (iako sam prema svemu drugom trudna 5t+2d), i vidjela se GV i mali embrij, medutim bez otkucaja. Jos je ginic rekao da ni velicina GV ni velicina embrija ne odgovara tjednu trudnoce.
    Nakon sto 10 ak dana nisam krvarila, jutros sam opet imala smeckaste tockice na donjem rublju, i nakon brisanja. Samo da napomenem da ni u jednom trenutku krvarenja nisam imala nikakve bolove, i kolicina je stvarno minimalna. Sada si mislim da je tome tako zbog jucerasnjeg pregleda plus sto sam se vise kretala.

Slijedeci pregled mi je tek 19.10 jer je ginic rekao da ako tada cujemo srce, sve ok, a ako ne to je to, gotovo. Pa, eto, stvarno se nadam najboljem :)

Ako je netko imao slicno iskustvo, slobodno podijelite ishod. A za sve druge, mozda se mogu poistovjetiti s mojom situacijom. HVALA SVIMA I SRETNO! :)

Jesi dobila utrogestane ili duphaston? I morala bi mirovati, samo do wc-a i to je to! 

• Dora2021
    06. Listopad 2020. 17:43

Blankicaa12

Dobar dan
    Jako sam zabrinuta
    Trudna sam 4 tjedna i sinoć mi je počelo krvarenje, ali samo jedna smeđa točka na gacama
    Ali zato danas ujutro sve je jace krvarenje i vise nije smeđe već sve crvenije
    Bila sam kod ginekologa i u hitnom prijamu
    Dobila sam tablete i strogo mirovanje
    Ali svejedno se brinem jer imam i lagane bolove u jajnicima
    Ima li netko slično iskustvo?

Ja sam uz utrogestane uzimala i magnezij 300 za grceve, termofor i mirovanje ko bubica!! 

• magdalena
    14. Listopad 2020. 16:09

Dakle ne mogu vjerovati! Slična stvar se dogodila meni :o

Imam 27 godina i isto mi je prva trudnoća. ZM sam imala 16.08 i onda sam počela krvariti idući mjesec 19.09. Nisam uopce primjetila da se radi o lažnoj mengi, ali sam primjetila da mi je trajala dva dana pa je stala na dva dana i onda opet krenula, da bi na kraju krvarila skoro 2 tjedna.Nista preobilno ali opet, izgledala je kao prava menga.. Zadnja dva dana je bio smeckasti iscjedak. Ne znam zašto ali sam napravila test i bio je pozitivan. Odmah sutradan sam otisla izvaditi betu i bila je 72, za dva dana 125, i onda mi je opet za dva dana pala na 102,4. Dva dana nakon na 101.3 i sada dva dana nakon porasla na 125!? :O cijelo vrijeme sam u kontaktu s ginekologom i rekao je da pričekam jos dva dana i da trenutno nista ne mozemo vidjeti na UZV i da jedino mozemo čekati. Ja nemam apsolutno nikakve bolove, imam povremeno smećkasti iscjedak i to je to.. ima li netko slicnih iskustava s ovakvim rastom/padom bete? ://

• floflora
    19. Listopad 2020. 12:07

Imam 23 godine, prva trudnoća. Međutim, sedam dana prije neg sto sam trebala dobit, pojavio se smeđi iscjedak, ništa strašno, malo skroz. Predpostavila sam da je implantacijsko krvarenje. Sačekala sam da dobijem (odnosno ne dobijem) kada mi je kasnila dva dana otišla sam ginekologu. Ona mi je rekla da ne vidi na ultrazvuku nista i da krvarim. Problem je sto sam na dan kad sam trebala dobit, krenuo je smedji iscjedak. Dala mi je dufaston i infolic da pijem. Ali evo, 4. Dan kako pijem to sve. Icjedak je jos uvijek tu, imam grceve, povremeno, sinoc su me ledja zabolila tako da su suze same isle. Iscjedak se vise javlja kada sam na nogama, kada hodam.
    Kontrola je 26.10 e sad. Da li ce biti bebe ili nece ostaje nam da vidimo.
    Po meni, ovo blago krvarenje mi nije nikako normalno.. okej par dana. Al 10tak.... 🤔
    I da... 4 testa sam radila, svaki mi je pokazao blijedu crticu 

• Maja04
    20. Listopad 2020. 11:27

Pozdrav :)
    Zelim podijeliti svoje iskustvo, jer ne znam vise sta da radim. Ovo mi je prva trudnoca. 13.9.mi je bila zadnja msnstruacija. Nakon sto mi je menstruacija kasnila 2 dana, napravila sam 15.10. 2 testa za trudnocu koja su bila pozitivna. U subotu 19.10. Pocela sam obilno krvariti sa ugruscima. Otisla sam s posla pravo u bolnicu gdje su mi rekli da sam imala spontani pobacaj. Doktorica mi kaze da dodem za dva dana da vadim ponovo betu. Krvarenje mi se i do dan danas nastavilo samo sto se smanjilo. Na moje opće odusevljenje kaze mi da mi se beta udvostrucila i da sam jos uvijek trudna. Buduci da radim na pumpi, rekla mi je obavezno da trazim bolovanje zbog komplilacija u trudnoci. Sve te nalaze poslala sam svojoj ginekologinji, kako moram mirovati. Ja vise ne znam sta da radim, stomak me i dalje jako boli, a ona meni bolovanje neda, jer nema na osnovu cega, buduci da se beba jos ne vidi. Kome se obratiti za bolovanje, jel moze doktor opce prakse dati?
    I sta vi mislite, jel ima sanse da trudnoca ipak izade na dobro? 

• floflora
    20. Listopad 2020. 12:49

Traveller

Floflora, nije te poslala na vađenje bete da vidi je li se dupla, što bi ukazalo na pravilni razvoj trudnoće? Ako imaš mogućnosti, možeš i sama otići kod privatnika, to ti je 150 kn. Moraš otići i dva dana nakon prvog vađenja, da se vidi dupla li se. Možeš uvijek tražiti i uputnicu. Neizvjesnost je najgora.

Ne. Apsolutno mi nista nije rekla. Cak sam ostala vise zbunjena posle pregleda nego prije pregleda. Pa eto, imam kontrolu 26.10 pa cu vidjeti sta je u pitanju. Iskreno se nadam da ce biti sve uredu. Ali koliki sam baksuz inace u zivotu... ne bi me cudilo nista vise
    Razmisljam, da nije od prehlade jer sam vec 4 dana prehlasjena, nos curi grlo boli. Ne znam nisam pametna 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.