Hvala cure na odgovorima, malo sam se umirila.
Još ćemo ići i novim autom, suprug će voziti naravno, ali sam nekako bila jako nemirna zbog toga. Iako mi je i liječnica rekla da je sve ok, i ovako se zaista dobro osjećam...
Valjda će biti sve ok!
Krešimir 19.08.2014. <3
ako ti je lijecnica dopustila onda samo uzivaj...doduse svakako stanite cesce da se malo protegnes i sve bu ok...
Laura 21.08.2014 :-*
:)moram samo podjelit s vama da mi je nalaz ogtt dobar!!!
odlicno! bas mi je drago!
Super! Baš me raduju ovakve vijesti... Baš mi je drago zbog tebe!
Krešimir 19.08.2014. <3
5ra ;)
ej i ja sam sad dobila da moram napraviti ogtt... moze mi netkpo reci koliko puta vade krv i kakav je to postupak?? inece...uzasavam se igle i nadam se da nebum morala piti nesto fuuj.
ej i ja sam sad dobila da moram napraviti ogtt… moze mi netkpo reci koliko puta vade krv i kakav je to postupak?? inece…uzasavam se igle i nadam se da nebum morala piti nesto fuuj.
To ti je pretraga koje sam se jako bojala godinama prije trudnoće jer je 95% trudnica reklo da im je to bilo nešt najgore. Uglavnom, vadiš krv natašte iz prsta (ja sam i iz prsta i iz vene ali iz vene zbog krvne slike). Onda ti opterete tijelo glukozom - popiješ dvije čaše vode sa šećerom. Onda ti vade krv nakon sat i nakon 2. E sad, žene su govorile da im bude jako loše nakon te tekućine, da je to nešto najodvratnije što su popile. Ako povratiš, moraš ponovo popit. Ja sam OGTT radila iako sam povraćala svaki dan, ali to jutro nisam, i već mi je bilo malo muka prije neg sam popila jer sam bila gladna. KAd sam popila, ja se preporodila. Meni to bilo fino i baš mi je godilo!!! E sad, kod nas se vadi krv samo nakon 2h. Meni su rekli da se ne smijem u ta 2h kretat, jest ni pit. Nekima su rekli da smiju se kretat i pit vodu, a isti labos. Navodno, ako se krećeš povećava se proizvodnja inzulina koji prerađuje šećer pa ti nalaz nije vjerodostojan. Moja preporuka je da dan-dva prije izbjegavaš slatko, kruh, krumpir, tjesteninu, ili uzmeš raženi.
Laura 21.08.2014 :-*
Mi dobivamo kratko uputstvo za dan prije i za postupak vađenja...
Kad dođem doma s posla, mogu ti/vam ga natipkati, ako se netko u međuvremenu ne ja vi sa svojim iskustvom.
Ja sam isto dobila uputnicu, idem vaditi 29.04., pa me malo trta, ali ići će MM sa mnom, pa ćemo valjda nekako preživjeti
Krešimir 19.08.2014. <3
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji