Jesu Vama cure pocele kakve mucnine? Meni zasad nista posebno, nekad mi se zacrni pred ocima jedino
Hvala Shinin! Ma smirila sam se brzo, iako sam naravno jos napeta u ovim prvim tjednima, nadam se da cu odahnuti kad prodje 10. tjedan.
Nina, sretno i javi se!
Ja uzimam prenatal (cini mi se da je od solgara) i posebno folnu, tj. aktivni folat, a nekad umjesto prenatala uzmem almagea prenatal, on ima i omega3.
Uzimam i zeljezo i andol.
Kakva vam je prehrana, sto najcesce jedete?
Cure koje ste doma, kako provodite dane?
Puse svima, imajte lijepi dan! :-*
Ja vecinu dana radim od doma. Sutra i u petak cu samo do ureda. Malo se osjecam ka u kucnom pritvoru.privremeno ne idem ni na treninge dok mi ginicka ne rece da je sve ok. Tako da odem samo do ducana malo po spizu. Ovdi je zaredalo kisu u Splitu tako da nije bas ni za setnju :-( Trenira li sta koja od Vas i namjerava li nastavit tokom trudnoce ako bude ok sve?
Ja vecinu dana radim od doma. Sutra i u petak cu samo do ureda. Malo se osjecam ka u kucnom pritvoru.privremeno ne idem ni na treninge dok mi ginicka ne rece da je sve ok. Tako da odem samo do ducana malo po spizu. Ovdi je zaredalo kisu u Splitu tako da nije bas ni za setnju :-( Trenira li sta koja od Vas i namjerava li nastavit tokom trudnoce ako bude ok sve?
Ja sam trenirala crossfit u St-i pa sam stala u 1.mj radi ozljede leđa pa sam sad kod kiropraktičara a taman saznala za trudnoću i sve je ok zasad nikakvi tragovi ili simptomi i planiram svakako trenirati u trudnoći jer treniram cijeli život makar to joga bila koju ne volim
Ja sam trenirala crossfit u St-i pa sam stala u 1.mj radi ozljede leđa pa sam sad kod kiropraktičara a taman saznala za trudnoću i sve je ok zasad nikakvi tragovi ili simptomi i planiram svakako trenirati u trudnoći jer treniram cijeli život makar to joga bila koju ne volim
Ja bi jako voljela nastavit, ali su mi sva ta pravila zbunjujuca. Isla sam u Gulivera na paket sve grupe (vecinom spining i funkcionalni te koji put pilates). Za pilates sam nasla info da se iza 12 tj ne smi radit vjezbe na ledjima, za utege opet ne preporucuju uopce dizanja. Glupo mi je na ista ic pa onda kad nesto ne smi se radit stat i bzvz cekat dok bude sta sta smin. Tako da sam mislila setat uru dnevno ili tako nesto. No s obzirom da sam dosad vjezbala 6 X tjedno bas aktivno nisam zadovoljna s tim samim setnjama. Vidit cu na pregledu sta ce mi ginekologinja rec. A po Splitu ima bas slabo vjezbi za trudnice.
Ja vec dugo ne treniram, isla sam jedno vrijeme tu u obliznju teretanu, ali kako su se zaredali ti spontani sam smrsavila i oslabila, i nije bila preporuka za bavljenje sportom dok smo radili na bebi, a ni sada.
Imam psa i kad je lijepo vrijeme idemo u bas duge setnje, pa to smatram nekom vrstom aktivnosti.
Veks, dobrodosla i cestitam! Zasto si mislila da necete moci imati djecu? Imate nekih zdravstvenih problema ili do trudnoce nije dugo dolazilo?
Pozdrav svima dragim trudnicama
Prošli četvrtak je test pokazao trudnoću, iako moram priznati da sam nekako znala od prvog dana kad je izostala mjesečnica.
I mm i ja smo mislili da nećemo moći imati djecu, i cijelo vrijeme naše veze prije braka, logično gledano trebala/mogla se trudnoća dogoditi stotinu puta, ali nije pa se nekako još pojačao taj osjećaj nemogućnosti.
I eto mi prije nekoliko mjeseci imali vjenčanje, i odjednom je sve moguće-pa je i beba odlučila nas iznenaditi.
Ne znam kako vi, ali ja sam još u ŠOKU,pozitivnom ali svejedno mi je šok - svako malo ponavljam da "ne mogu vjerovati da sam stvarno trudna, i da će ove godine doći bebica", a mm svako malo ima suze u očima.
S obzirom da se nisam nikako pripremila, iako se na to nikad ne bih mogla niti pripremiti,moram priznati da sam i prestravljena i sretna u isto vrijeme :)
Želim nam svima sreću, ugodno vrijeme koje je ispred nas, da nas zaobiđu mučnine, da s našim bebicama bude sve super.. te da svaki tren koji nam bude teško, prinesemo za dobro ovog novog života koje nam je Bog povjerio!
Čestitam Veks i samo opušteno. Svaki novi dan je nova mala pobjeda i treba guštat u njemu. Jedva cekam da nam svima prođu ti pregledi prvi pa da odahnemo s mirom. Koliko sam ispratila Lemon i ja imamo iduci tjedan, teta55 u četvrtak.
Ja bi jako voljela nastavit, ali su mi sva ta pravila zbunjujuca. Isla sam u Gulivera na paket sve grupe (vecinom spining i funkcionalni te koji put pilates). Za pilates sam nasla info da se iza 12 tj ne smi radit vjezbe na ledjima, za utege opet ne preporucuju uopce dizanja. Glupo mi je na ista ic pa onda kad nesto ne smi se radit stat i bzvz cekat dok bude sta sta smin. Tako da sam mislila setat uru dnevno ili tako nesto. No s obzirom da sam dosad vjezbala 6 X tjedno bas aktivno nisam zadovoljna s tim samim setnjama. Vidit cu na pregledu sta ce mi ginekologinja rec. A po Splitu ima bas slabo vjezbi za trudnice.
Dobro ja imam plus jer sam trener gimnastike pa znam puno alternativa vježbi pa nebi stala dok grupa svoje radi a i trener bi tamo trebao pričagodit za tebe.. Za početak ću radit statičke vježbe tipa izdržaje ili dizanja nogu ruku nikakvi skokovi pa ću vidjet kako ću se osjećat.. Sat vremena hodanja je premalo.. Imam psa pa ćemo svuda ić a i ne sekiraj se ide ljeto moći ćeš i ujutro i navečer otić otplivat kad nema jakog sunca i opet je to po meni najbolji oblik vježbanja al baš da plivaš ne da se točaš u moru
Dobro ja imam plus jer sam trener gimnastike pa znam puno alternativa vježbi pa nebi stala dok grupa svoje radi a i trener bi tamo trebao pričagodit za tebe.. Za početak ću radit statičke vježbe tipa izdržaje ili dizanja nogu ruku nikakvi skokovi pa ću vidjet kako ću se osjećat.. Sat vremena hodanja je premalo.. Imam psa pa ćemo svuda ić a i ne sekiraj se ide ljeto moći ćeš i ujutro i navečer otić otplivat kad nema jakog sunca i opet je to po meni najbolji oblik vježbanja al baš da plivaš ne da se točaš u moru
Ako mi odobri da je sve ok ginekologinja, svakako mislim do 12 tjedna na pilates, a iza ne znam koliko cu i sta moci jer sam u turizmu; morat cu svaki dan do ureda i jos voznja do Trogira i nazad. Žao mi je tog funkcionalnog, bas sam se lipo ushemila u njega bila i gust je. Jos je negativno sta nisam tip osobe koja ce sama doma nesto vjezbat. Tako da poslin ce bit vjerojatno samo setnje.
Čestitam Veks i samo opušteno. Svaki novi dan je nova mala pobjeda i treba guštat u njemu. Jedva cekam da nam svima prođu ti pregledi prvi pa da odahnemo s mirom. Koliko sam ispratila Lemon i ja imamo iduci tjedan, teta55 u četvrtak.
Hvala Jelena! Da, u pravu si - samo da ti prvi pregled prođu. Ja sam nekako bila uvjerena da čim sam napravila test koji je pokazao trudnoću, da sam odmah drugi dan trebala biti na pregledu kod ginekologa. Al čini se da ne idu te stvari kako sam si zamislila
ja sam se naručila u petak kod jedne doktorice, ali sam nakon pročitanih nekih komentara odustala od nje. Našla sam drugu koja mi ulijeva više pouzdanja i idem u sljedeću srijedu. Nemam u Zg svog ginekologa, pa me mrvicu muči što ću zapravo doktoricu vidjeti prvi put i ne znam ništa o njoj.
Nisam mogla ni slutiti da ću toliko plašljiva biti, ali mislim da ću odahnuti kad mi se potvrdi da je sve u redu.
Ginekolozi su baš tema za sebe. Čula sam sad dosta savjeta i sama prebaci se kod privatnika nekih koji su kao najveći stručnjaci u gradu. Zasad se ne namjeravam prebacivat, imam povjerenja općenito u sve doktore. Ne vjerujem da itko od njih radi nemarno posao, niti vjerujem da ako im platiš će bit prema tebi neki specijalan odnos ( i te sam savjete već čula kao traži vezu za bolnicu). Jedan korisan savjet sam dobila da odem u dr Vulića koji ima kao privatno, ali radi za KBC Split tj bolnicu u Splitu. Tako da mislim da je praktično bit kod ginekologa koji te moguće će i porodit (meni je prijateljica bila kod tog dr. privatno, poslala mu poruku da su joj trudovi i da je na putu za KBC te je čovjek doša za pola sata u bolnicu ). Za moju sam čula od drugih da je veliki paničar za sve, no to je u jednu ruku dobro, ako mi šta bude na granici sigurno će to dalje istražit. Zasad se držim nje, a ako se sta iskomplicira mozda se prebacim ili bar potražim drugo mišljenje o nečem
Sortiraj odgovore
Najstariji