Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elza
    19. Veljača 2018. 20:03

Delilah

Kalanhoja

Delilah

Evo i ja se prijavljujem na temu 😀😀😀 danas 14. Dan PO i vadila sam betu privatno 45,5 je…za 3 dana ponavljam, a za tjedan dana prvi pregled 😀😀

Dobrodosla! :)
    I ja danas vadila - 115 je, za 2 dana ponavljam.

Koji ti je danas dan ? Ja ponavljam u cetvrtak, nisam u mogucnosti prije

Ne znam... 4ti tjedan..

Schinin
    19. Veljača 2018. 23:56

pandica1805

Schinin ha ha.. znam kakvi su ovdje ljudi kad je utakmica :) kad budes tu javi se za kavu :)
    Sto se tice alkohola kazem godi mi pivo. Iskreno casa piva cca 2dcl kad popijem na cijeli moj krvi sustav i kad se razgradi to su minimalne kolicini skoro neznatne. Umjerenost, kao u svemu. Doktori i internet samo plase trudnice haha
    Lollypop javi mi se na mail pandica1510@gmail.com
    Nisam pohvatala dal si napisala odakle si :)

mozda budemo oko Uskrsa tu, moram prvo nac ginekologa, otic na pregled pa ond odlucit, ipak bi bio let od 8-9 sati...inace smo relativno fixno decembar planirala, tad vec onda mozemo zajedno dupla kolica gurat  
    sto se pive tice, mislilm da na kraju svako treba za sebe odluciti, kao sto rekoh za mene je tabu i kao lijecnik bi svakoj trudnici preporucila da ne konzumira nikakav alkohol a na njoj je da me poslusa ili ne 

Schinin
    20. Veljača 2018. 00:11

kasni pozdrav drage cure 
    jaa sam danas provela pola dana u bolnici, imam upalu oka, izgledam kao da sam pretucena pa je mm insistirao da idem, kaze za svaki slucaj da ga nebi hapsili zbog obiteljskog nasilja mislim da sam se konacno odlucila za gin, alli kad sam zvala vec je bilo zatvoreno, tako da sam jos uvijek bez prvog termina #nemajka 
    netko je pitao za zatvor: sto vise piti, magnezijum i meni pomazu sjemenke lana: 3 kasike sjemenki prelije se litrrom vruce vode i ostavi preko noci pa se sutradan kroz dan taj "caj" pije, meni fino regulira stolicu i nije problem u trudnoci
    vitamini: ja uzimam kombi-preparat, puno svasta ima u njemu  najvaznije je da ima folna , nije lose ni da se uzima nakon 12tt, za razvoj embria je kljucna u prvim tjednima, poslije nije tako dramaticno ali i mami treba vitamina. informacija da se ne smije jer se talozi je netocna, folna pripada vitaminima koji su mogu razrijediti u vodi, ergo ako i predoziras sto je viska ispiskis  ne znam kako to kod vas glede omega kiselina (prije svega DHA), moja bivsa ginicka je bila luda za tim  u mojoj prvoj trudnoci, meni je bilo iskreno nepoznato kako/zasto pa sam isla istrazivat: u medjuvremenu ima mnostvo studija koje kazu da je DHA jako vazna u razvoju stanica mozga i njihovom umrezenju kao i u razvoju ociju. osim toga mame koje su imale manjak DHA su imal rizik od prijevremenog poroda kao i bebe sa ispodprosjecnom porodjanom tezinom.... nadam se da vam ova informacija malo pomaze, pa razmislite o uzimanju DHA (optimalno bi bilo 350 -400mg/dan)

Schinin
    20. Veljača 2018. 00:11

ajme sto se ja raspisa 

Schinin
    20. Veljača 2018. 00:12

Teta55

Hvala cure na rijecima podrske!
    Tjesim se da se beta lijepo dupla i vjerujem da ce sve biti dobro :)

samo ti ostani takva puna pozitive i bude sve u redu!
    sigurna sam da govorim u ime svih "klokanica' da ti drzimo fige da citava trudnoca prodje u najboljem redu

Nina ❤
    20. Veljača 2018. 08:49

Ja imam danas zakazan ultrazvuk, 7+4 sam. Nisam spavala cijelu noc od uzbudenja. Samo se nadam da ce sve biti dobro... 😊

Isssa
    20. Veljača 2018. 08:59

Nina ❤

Ja imam danas zakazan ultrazvuk, 7+4 sam. Nisam spavala cijelu noc od uzbudenja. Samo se nadam da ce sve biti dobro… 😊

Sretno, javi kak je prošlo 😀

Nina ❤
    20. Veljača 2018. 09:02

Isssa

Nina ❤

Ja imam danas zakazan ultrazvuk, 7+4 sam. Nisam spavala cijelu noc od uzbudenja. Samo se nadam da ce sve biti dobro… 😊

Sretno, javi kak je prošlo 😀

Hvala Isssa ☺

Jelennnna
    20. Veljača 2018. 09:30

https://www.livestrong.com/article/375305-what-are-the-benefits-of-folic-acid-after-12-weeks-of-pregnancy/
    https://www.samanthagilbert.com/dangers-folic-acid-supplements-pregnant/

https://www.google.hr/amp/s/klokanica.24sata.hr/amp/trudnoca/kako-folna-kiselina-nakon-prvog-tromjesecja-steti-bebi-9472

Ima na par mjesta o tom kako folna nije neophodna iza prvog tromjesecja te da nekad i negativne posljedice ima. Ali je bitna do 12 tjedna. Ja je osobno svakako ne bi pila ka u pocetku - vi koje pijete ju samu. A mozak i ostalo za sto je izrazito bitna se razvija do 12 tjedna. 

Jelennnna
    20. Veljača 2018. 09:32

Tako mi je i ginekolog reka da nema je bas smisla pit iza 12 tjedna, ali ima npr par miseci prije trudnoce. ja osobno je vec od 10 mj pijem u suplementima tj. otkad radimo na bebi

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.