Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Dija85
    06. Svibanj 2018. 19:47

Isssa

Dija85

Cure, pitanje… Ako koja zna. Zaručnik i ja nismo vjenčani i nismo prijavljeni na istoj adresi. On je uvjeren da će, kad se beba rodi, morati nositi moje prezime. Ja mu kažem da to nije istina, sad sam čitala da samo treba priznati očinstvo i po našem dogovoru beba uzima njegovo prezime. Samo ćemo se i on i ja prijaviti u policiji da nam je privremeno boravište ta kućica koju smo našli pa ćemo bebu prijaviti na tu adresu. Ima li koja cura iskustva s tim?

Evo ti primjer komične situacije: moja sestra je bila prijavljena na našoj adresi, sa šogorom se odselila k njemu (nije mijenjala adresu), šogor otišao raditi u DE, odjavio prebivalište u HR, seka rodila sina, naravno njegovo prezime ima, prijavljen na adresi na kojoj nitko nije prijavljen (ni Seka ni šogor), šalili smo se da mali sam živi 😂😂😂😂 i nisu bili u braku naravno 😂😂😂😂

🤣 znači može se već nekako! 😂 zabrinulo me to jer moram prvo sutra pitati vlasnika jel ok da odemo na policiju prijaviti to sve. 

• anusha
    06. Svibanj 2018. 20:02

Prezime određuju roditelji sporazumno, znači nitko te ne može natjerati da beba ima tvoje prezime jer nisi udana. 

Dea_Rene
    06. Svibanj 2018. 20:22

Tvoje prezime nosi samo u bolnicina kasnije kad rijesite papire date mu prezime koje zelite.  I nas isto ceka ta procedura 😉

Dija85
    06. Svibanj 2018. 20:57

Moram priznati da je dragi malo ljut što nismo vec rijesili vjenčanje. Trebali smo imati na jesen rucak i samo kod maticara. Ali ostala sam trudna i poželjela to prebaciti na iduću jesen sto on ne razumije...A izabrala sam jesen jer ju jako volim i slike ce biti super, šareno lišće okolo i tako..A i iskreno, neda mi se traziti haljina s trbuhom, ne znam koga bi za kumu i jednostavno mi se to sada neda. A on hoce da budem " njegova " skroz  😂 pa rekoh sto sam sad nego tvoja 🤷‍♀️

Palcica12
    06. Svibanj 2018. 21:03

Lela2018

Ma mislim da nema bolje od domaceg povrca, jos pogotovo ak je iz vlastitog vrta kad ga sama i posadis i poberes ! Jos ak imas prave stare sorte odlicno…
    Ja se nemrem nacekat da dodje vrijeme paradajza jede mi se od drugog mjeseca … jos malo pa bumo dosli na svoje…
    Sta se tice kupovine… mislila sam si i ja tek krajem sedmog pocet pribavljat sve… jedino sta cu bas novo kupit su kolica, to ce nam trebat jos koji put nadam se, to mi je najbitnije da je dobro i kvalitetno ipak sam pjesak pa cu ih se nagurat kroz godine :D
    Od robice imam od necakinje bodice i sve do 6mj, sreca svi su neutralni, bijeli zuti zeleni pa ce i nama bit dobri, bar mi je to neko olaksanje.
    A jos je rano mozda i tebi netko udjeli nesto sta mu vise ne treba kak si i ti podjelila… :D

Ona svake godine čuva sjeme, sadi, uzgaja, brine dok ne izraste pa onda sadnice šalje meni. Ja ih samo popikam u vrt i zaljevam dok ne bude ploda. Ja isto jedva čekam paradajz, još kad mi fino zamiriši i kad je slatki, ajmeee... topi mi se u ustima, a paprika kako miriši. Jedva čekam da papam.
    Kaj se tiče stvari svi oko mene imaju robice od curica a ja nosim dečka, jedino ako doktor na sljedećoj kontroli ne potvrdi suprotno 🤣

26.05.2004. 💙
    11.03.2011. 💜
    05.10.2013. ❤
    08.11.2018. 💛

Endzrue
    06. Svibanj 2018. 22:37

garavusa005

U idućem tjednu će biti u Lidlu akcija za dječju robicu, a vidjela sam i da će biti marama za nošenje po 100kn. Ima li netko iskustva sa tim maramama i na što treba paziti? Ja bih uzela ali voljela bih ako netko iskusan bude usput da baci oko i da mi kaže jel to valja ili ne.

Odi na fejs i na nošenje babywearing stranicu tano ina jakooooo puno komentara i objava o toj marami.. Isto tako nosenjebeba.com im recenziju na tu maramu.. Ukucaj u google narama iz lidla.. Članak je na net. Hr o toj marami ilitiga recenzija kao člnak sa stranice prije napisane.. Sve je savršeno objašnjeno i da odlična je za pokušavanje nošenja u marami i za novorođenče.. Do 10kg ide ili dok ne krenu bolit leđa ili ramena

Endzrue
    06. Svibanj 2018. 22:40

Dea_Rene

garavusa005

U idućem tjednu će biti u Lidlu akcija za dječju robicu, a vidjela sam i da će biti marama za nošenje po 100kn. Ima li netko iskustva sa tim maramama i na što treba paziti? Ja bih uzela ali voljela bih ako netko iskusan bude usput da baci oko i da mi kaže jel to valja ili ne.

Ia ja planiram nosenje bebe al cu kada za to dode vrijeme se obratit na fb u grupu nosenja. Imaju jako korisne savjete. Ja cu i dobiti neke nosiljke al planiram i maramu uzet.

Nadam se da ćeš dobit nosiljke koje se preporučavaju.. Ne one iz trgovina.. Imate nosenjebeba.com tamo su upute o vrstama nosiljki i kako je naaaajispravnije nositi.. Plus ko ste u većim gradovima imaju organizirane kave 1 mjesečno  gdje mame dođu probati sve vrste nosiljki.. Glavna takv udruga je u Zagrebu

Endzrue
    06. Svibanj 2018. 22:51

Dija85

Cure, pitanje… Ako koja zna. Zaručnik i ja nismo vjenčani i nismo prijavljeni na istoj adresi. On je uvjeren da će, kad se beba rodi, morati nositi moje prezime. Ja mu kažem da to nije istina, sad sam čitala da samo treba priznati očinstvo i po našem dogovoru beba uzima njegovo prezime. Samo ćemo se i on i ja prijaviti u policiji da nam je privremeno boravište ta kućica koju smo našli pa ćemo bebu prijaviti na tu adresu. Ima li koja cura iskustva s tim?

Evo ja imam..morali smo to riješit jer je dragi pomorac.. Nismo vjenčani i nismo prijavljeni na istoj adresi a živimo skupa. Otišli smo u matični ured gdje smo riješili upis djeteta znači kad rodim nosim samo 60kn takse i riješila sam sva upisivanja. Otišli smo tamo, ja ponijela trudničku gdje su kopirali dio gdje piše termin a on je morao ponijet dokumente da je pomorac inače još moram poslat kartu i ugovor na mail njegovu da imaju dokaz.. Upisali smo da je on otac djeteta napisali prijedlog muškog i ženskog imena sa njegovin prezimenom.. On je popunio dokument gdje dopušta da dijete živi na adresi gdje sam ja prijavljena.. Budući da živimo skupa potpisali smo papir gdje izjavljujemo da živimo skupa.. Da živimo odvojeno morali  bi to dodatno tj oni prijaviti socijalnoj službi. Isto tako je on odobrio da zdravstveno djeteta ide na mene.. To smo sve odradili u slučaju da se on ne vrati s broda kada bude onaj rok prijave djeteta u roku 30 dana od poroda.. Da je on kod kuće onda bi to sve isto odradili skupa.. Znači to što niste vjenčani ne predstavlja nikakav problem on je otac.. Dijete  njegovo prezime ja i nakon vjenčanja smijem svoje zadržat ako hoću.. Jedini papir više od vjenčanih parova je da on odobrava da dijete živi na tvojoj adresi.. Eto

• Alex86
    06. Svibanj 2018. 23:00

Da li misliite da trudnica u 5 mj trudnoce smije radit cjeli dan za sankom i posluzivat goste koja nesmije imat sex koja je imala čuvanje trudnoce i jos pije duphaston. 

Dea_Rene
    06. Svibanj 2018. 23:11

Endzrue

Dea_Rene

garavusa005

Ia ja planiram nosenje bebe al cu kada za to dode vrijeme se obratit na fb u grupu nosenja. Imaju jako korisne savjete. Ja cu i dobiti neke nosiljke al planiram i maramu uzet.

Nadam se da ćeš dobit nosiljke koje se preporučavaju.. Ne one iz trgovina.. Imate nosenjebeba.com tamo su upute o vrstama nosiljki i kako je naaaajispravnije nositi.. Plus ko ste u većim gradovima imaju organizirane kave 1 mjesečno gdje mame dođu probati sve vrste nosiljki.. Glavna takv udruga je u Zagrebu

Da da nosiljke su ispravne jer je u pitanju bazinga i freda 😊 al svakako kad dode za to vrijeme cu se obratit na fb savajetnicama za ispravno namjestanje 😉😉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.