Dobro jutro cure,ja upadam kao padobranac. Ovih dana bila u vrtu i oko cvijeca se zezala jos. Bila je tema o tome,ja posadila pelargonije,kadifice i vodenice (nisam sigurna kako ih tko zove). Lavandu sam isto sadila. Jos cu uzet nesto od cvijeca ovaj tj. U bunaric sam posadila dragoljube,oni budu lijepi puzavi kad narastu. Vrt skoro posadjen sav,jos samo paprika i krastavci ostali. Ormar sam bila raskopala nas i prebrala robu,sad ostaje samo od cura jos.
Mene opet dva dana za redom glavobolja,mislim da me migrene opet love 🙁.
Sto se tice kila,ja sam se jucer vagala i imam 65,sto je za 1 vise od pregleda zadnjeg.
I par dana sam bila lezala popodne jer cim nesto malo radim odmah me pocne probadat. Super za preglede tko je imao,divne su vam slikice.
A sad cu dragog budit pa cemo vani kavicu na suncu,bas je lijepo jutros.
Ja sam si danas zacrtala kupiti vagu i početi pratiti težinu. Ovaj vikend mi je trbuh baš iskočio malo i već je lijepo zaobljen, čak ličim na trudnicu . Bila sam malo čitala neke druge forume gdje je tema bila težina i načitala sam se svega i svačega tako da od danas pratim težinu i samo umjereno
.
Jel ima koja da joj je već pupak izašao van, meni je i nekako mi se čini da je prerano za to, da to treba kasnije. Ne znam, možda zato jer sam bila sitnije građe u startu...
I da, još uvijek ne osjetim bebu. Tj. i kad osjetim nešto nisam sigurna jel to beba ili su moja crijeva haha i zadnjih tjedan dana me užasno bole leđa, donji dio. Prvo me bolilo s desne strane, trenutno s lijeve. Baš me jako zna probadat da nemogu ni stajat nego moram sjest. Jel još koju muči to?
I da, još uvijek ne osjetim bebu. Tj. i kad osjetim nešto nisam sigurna jel to beba ili su moja crijeva haha i zadnjih tjedan dana me užasno bole leđa, donji dio. Prvo me bolilo s desne strane, trenutno s lijeve. Baš me jako zna probadat da nemogu ni stajat nego moram sjest. Jel još koju muči to?
Najvjerojatnije to bebicu osjetis, jer tesko je vidjet razliku jel probava il bebac, al bit ce sve aktivnija i jaca bebica pa ces uskoro znat tocno sta je sta. Ne znam tocno u kojem si tjednu, ni ja nisam.sigurna nekad sta je sta, al ponekad bas osjetim da je to moj boksac mali...
A sta se ledja tice, nis nesmijem radit ak si malo kucu pocistim ili nedaj boze primim se usisavaca onda dva dana lezanja me ceka... bas.me zna probadat u krizima s desne strane tak da nemrem hodat i ne pomaze nista osim mirovanja.
Doktorica mi je rekla da se naviknem na to, da ce mi bit samo jos gore sto mi trudnoca bude odmicala i da probam magnezij pit da bi moglo to malo ublazit...
Lela2018 evo ulazim u 19. tj. Ma mislim da bi se kroz tjedan dana trebala baš osjetit, kažu da se u prvoj trudnoći oko 20.tj. osjeti beba. Ajme još uvijek ne mogu vjerovati da sam za 10ak dana točno na pola
Kontrola mi je tek 11.05. i budem gin. napomenula za te bolove, a magnezij i ovako pijem povremeno...
Jutro cure! Mene od početka hvata u križima, čim se legnem skroz ravno više se nemogu pomaknuti, bilo mi je ok dok sam vježbala, al sad mi je zabranjeno vježbanje.
Lela2018 magnezij neće pomoći kod bolova u leđima, jer to nisu bolovi zbog umora mišića, nego je to išijas, tako da ako možeš vježbaj.
Christyy onda smo nas dve tu negdje :D
Ma sve je to jos lagano nevjerojatno i meni isto, kazu nama kojima je to prva trudnoca da osjetimo tek izmedju 20-24 tjedna, tako da nemas brige. A i koliko sam citala opet sve ovisi o poziciji maternice i ne znam cega sve ne ! Joooj 11.5 je za cas, najbolje tak rec doktorici, al eto moja je meni rekla "navikni se" predlozila magnezij al odma rekla da nece ni to pomoc, samo mirovanje...
Petrapp2605 znam da u teoriji magnezij nema utjecaja nekog u tome, al valjda mi je doktorica htjela dat neku nadu iako je rekla da bude jos i gore. Ne znam kak si ti legnes ali sam ja primjetila ako.legnem na ledja da me zasteka u krizima da se nemogu okrenut ni ustat, najbolji polozaj je na boku pogotovo na lijevom pa si probaj tako odmorit, meni jedino to pomaze. Od vjezbi nema nikakvog utjecala meni bude jos i gore...
Lela2018 tak ti je i meni, nema ležanja na ravno, samo na bokovima i s trudnočkim jastukom. Šteta što ti vježbanje ne pomaže, ja se ipak nadam da ću na sljedećoj kontroli dobiti zeleno svjetlo za vježbanje, jer od mirovanja mi je samo gore.
Jutro curke, sto se kg tice ja sam na +2 i moram malo stat na loptu.. U prvoj sam do polovice bila u minusu.. 🤔 Al ne kazu uzalud ni jedna trudnoća nije ista, svaka je za sebe ko i djeca sama..
Trebala bi krenut u neke duze setnje pa da to malo korigiramo,al dok nije vruce jer me nesto tlak zeza.. I nemogu uopce dugo stajat odma me rusi..ma bit ce bolje.. Odbrojavamo jos 5 dana do pregleda.. ☺️
Dobro jutro!
Mene nekad boli donji dio leđa, a prije dva dana sam se ukocila, srecom proslo je.
S kilama sam na +1, onda se opet vrati na 0, kako koji tjedan. Sad imam 59 (60) / 167.
Kako ste danas? Ima jos pregleda ovaj tjedan?
Sad cu ubacitit tablicu, ali imam osjecaj da nisam svih pohvatala, da smo saznali jos koji spol, a nisam upisala, pa javite :)
Nove cure dobrodosle!
Sortiraj odgovore
Najstariji